06 / 05 / 2024

ırak arsa

ırak arsa

Erbil’de 10 yılda 15 proje alan Türk iş kadını Ferda Cemiloğlu, yatırımcıları bölgeye davet etti: Arazi bedava. 10 yıl vergi yok. Üstelik şirketler kârı ülkelerine götürebiliyor.

Kayseri Büyükşehir'den arsa ve iş yeri fırsatı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Şehir Hastanesi yanındaki konut ve konut+ticaret alanları ile iş yerleri için yaptığı ihalede bazı arsa ve iş yerleri pazarlığa bırakıldı.

Adana'da 950 hektarlık alan atıl şeklinde bırakıldı!

Adana'da yeni inşaat alanı ve arsa üretilmemesi sıkıntısı yaşanırken Büyükşehir Belediyesi, sorunun aşılmasında önemli bir kaynak olarak gösterilen 950 hektarlık alanı atıl bırakıyor.

Müteahhit işi yarım bırakırsa ne olur?

Arsa sahibi ile müteahhit firma arasında noter huzurunda yapılan anlaşma;inşaat sözleşmesi oluyor. Peki, arada sözleşme olmasına rağmen müteahhit işi yarım bırakırsa ne olur?

1945 yılında Mecidiyeköy'de 15.040 metrekare arsa 15 bin 40 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 38 lira olduğu 1945 yılında Mecidiyeköy'de 15 dönüm arsa satılacakmış. Metrekaresi bir liradan, 395 altın parasına 15 bin liraya satılacağı halde müşteri çıkmamış ve pazarlığa bırakılmış.

Ali Ağaoğlu: TÜRGEV'e arsa verdiğimi ispatlasınlar mal varlığımı bırakırım!

17 Aralık operasyonunda gözaltına alınan daha sonra serbest kalan Ali Ağaoğlu, " İmar karşılığında TÜRGEV' e arsa verdiğimi ispatlasınlar mal varlığımı bırakıp, amelelik yaparım " dedi...

Apartmanda arsa payı!

Apartmanda arsa payı: Anagayrimenkulde, kat mülkiyetine bağlanmamış veya lehine kat irtifakı kurulmamış arsa payı bırakılamıyor. İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan arsa payı ile ilgili diğer hükümler...

Bağımsız bölümlerle arsa payı arasındaki bağlantı!

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda "bağlantılar" kısmında bağımsız bölümlerle arsa payı arasındaki bağlantı konusuna yer veriliyor. Kanuna göre, anagayrimenkulde kat mülkiyetine bağlanmamış veya lehine kat irtifakı kurulmamış arsa payı bırakılamıyor...

Halkapınar'daki eski şaraphane ve rakı fabrikası ihaleye çıktı!

Halkapınar'da yer alan Tekel'in eski şaraphanesi ve rakı fabrikasının bulunduğu arsa yeniden satışa çıktı

"Hanımın Çiftliği" için yapılan ev arsa sahibine bırakılacak

Yapımcı Faruk Turgut, "Hanımın Çiftliği" dizisi için 1 milyon dolara sıfırdan yaptırılan evin, arazinin sahibine bırakılacağını açıkladı

Aydın Valiliği arsa satacak

Aydın Valiliği İl Encümeni Başkanlığı arsa satacak

Kazan Belediyesi arsa satacak

Ankara İline bağlı Kazan Belediyesi arsa satacak

Konya Belediyesi arsa satacak

Konya İline bağlı Meram Belediyesi 2 adet arsa satacak

Kızılcahamam Belediyesi 86 arsa satacak

Ankara İline bağlı Kızılcahamam Belediyesi 86 arsa satacak

ırak arsa Haberi

ırak arsa

Ferda Cemiloğlu, Diyarbakır’ın köklü ailelerinden Cemiloğlu Ailesi’nin mensubu. Şam’da doğmuş, Ankara’da büyümüş. Ferda Cemiloğlu’nu 1994 yılından beri tanıyorum. Ankara’da Kadın Dayanışma Vakfı yöneticilerindendi. Şiddete uğrayan kadınlar için çalıştığı dönemde tanışmıştık. O yıllarda Ankara’da özel okulu vardı. Özel İlkem Lisesi. 2000’li yıllarda Van’da Sığınmacılar ve Göçmenler Derneği’nin Başkanlığını yaptı. Bir ayağı Ankara’da bir ayağı Van’da yaşadı. Aile bağlarını hiç kaybetmedi. Sık sık Diyarbakır’daki etkinliklerde oldu. CHP’de politika yaptı. Ve 2000’li yılların başında Kuzey Irak’a gidip yeni iş fırsatlarını değerlendirmeye karar verdi.


15 proje üstlendi


İş kurdu. Sonra genç mühendis bir grupla birlikte hareket etti ve Tıgris adlı inşaat şirketine ortak oldu. Son dönemde Kuzey Irak’ta farklı bir çok projeye imza atan Ferda Cemiloğlu, KAGİDER’in bir benzeri örgütlenmeyi de Irak’ta kurdu.


Hatırlarsınız bir dönem...