15 / 05 / 2024

ırak hükümeti konut inşaatı

ırak hükümeti konut inşaatı

Irak'ta hükümet, terör örgütü DEAŞ unsurlarının aileleri için yerleşim yeri inşası için çalışmalara başlayacak. 

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Hükümet yeni konut kredisi kampanyası uygularsa ne olur? 

Sosyal Medya Platformu X'de Murat Ali Calman @calmanmuratali hükümetin yeni bir konut kredisi duyuracağı ile ilgili iddiaları hakkında bir gönderi paylaştı. İşte detaylar...

Konut almak isteyenler dikkat! Düşük faizli konut kredisinde ödeme tutarları belli oldu!

Konut fiyatlarındaki artış hızı düşmeye başladı. Vatandaşlar da düşük faizli konut kredilerini araştırmaya başladı. Peki, ne kadar konut kredisi alınırsa ödemesi kaç ay ve toplam ne kadar oluyor? İşte detaylar...

Macaristan’tan yabancıya konut satışı kararı! 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek!

Macaristan hükümeti, 6 yıl önce sonlandırdığı “altın vize” uygulamasını “misafir-yatırımcı vizesi” diye güncelleyerek, tekrar başlatma kararı aldı. Buna göre, 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek.

ABD hükümeti kapanırsa ne olur? Hükümetin kapanması ne demek?

ABD hükümetinin kapanması, bütçe tasarısının onaylanmaması veya benzeri nedenlerle meydana gelebilir. Bu tür kapanmalar genellikle geçici bir süre için olur ve hükümet işlemleri tamamen durdurulmaz. Ancak etkileri ciddi olabilir. İşte detaylar...

7 milyon kiracıya düşük faizle konut müjdesi! Teslime yakın konut projeleri de kampanyaya dahil olacak mı?

Fahiş kira artışları ile beraber barınma problemi adeta krize dönüşürken, hükümetin düşük faizli, 180 ay vadeli kampanya mesajı 7 milyon kiracıya konut sahipliği için resmen umut oldu.

Aylık yüzde 1,20 faizli ve 15 yıl vadeli konut kredi kampanyası gelecek mi, şartları neler olacak? 

Son dönemde hükümetin konut satışlarına ilişkin aldığı kararlar emlak piyasasında büyük yankı uyandırdı. Mars Gayrimenkul'den Samet Hızalan konut sektöründeki son gelişmelere ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

İspanya'da hükümet konut sorunu için çözüm arıyor!

Avrupa Birliği (AB) içinde en çok konut sorunu yaşayan ülkeler arasında yer alan spanya'da sol koalisyon hükümeti, açıklamış olduğu yardım paketleriyle konut sorununa çözüm arıyor.

Hükümet kesenin ağzını açtı! 500 bin öğrenci hem para kazanacak hem meslek sahibi olacak!

AKP hükümeti 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi emekli ve çalışanlardan sonra gençlere yönelik önemli bir destek programını açıkladı. Ayrıca 500 bin genci meslek sahibi yapmayı hedefleyen program kapsamında yapılan ödemelere de yüzde 33 zam yapıldı.

Hükümet enflasyonun önüne işte böyle geçecek!

AK Parti hükümeti, yüksek enflasyonun önüne geçebilmek için zabıtalarla sıkı takibe devam edecek.

Kanada'da yabancıya konut satışı resmen yasaklanıyor!

Kanada hükümeti, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yabancılara 2 sene boyunca konut satışını yasaklıyor. Bazı işçiler ve öğrenciler ise söz konusu bu yasaktan muaf olacak...

Düşük faizli konut kredisi için adım atıldı! Bu gerçekleşirse her şey çok değişir! Güncel konut kredisi faiz oranları!

Son 40 ayda konut kredisi faizlerinin zirve yapmasıyla vatandaşlar düşük faizli konut kredisi aramaya başladı. Yüksek fiyatların yanı sıra konut kredisi faiz oranlarının talebi karşılamaması üzerine hükümetin bir adım attığı öğrenildi.

ırak hükümeti konut inşaatı Haberi

ırak hükümeti konut inşaatı

Irak'ta hükümeti tarafından  terör örgütü DEAŞ unsurlarının aileleri için yerleşim yeri inşa edecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Göç ve Göçmenler Bakanlığı Sözcüsü Ali Abbas, "Bakanlık olarak, sivil toplum örgütleriyle iş birliği halinde 'aşiret sorunları' ve 'evlerinin tahrip edilmesi' gibi nedenlerden ötürü memleketlerine dönemeyen ve büyük bölümü DEAŞ unsurlarının ailelerinden oluşan sığınmacılar için yerleşim yeri yapma kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Buraya yerleştirileceklerin büyük bölümünün Musul'daki El-Ceda Kampında bulunan DEAŞ'lı aileler olacağını aktaran Abbas, ilk etapta 500 adet konut yapılacağını belirtti.

Abbas ayrıca, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) sığınmacı kamplarını da kapatmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan Irak Göç ve Göçmenler Bakanı İvan Cabro, Musul'a bağlı Kayyara ilçesindeki El-Ceda Kampında 1300 DEAŞ'lı aile bulunduğunu belirtti.

Irak merkezi hükümetine bağlı Musul ve Enbar'da...