03 / 05 / 2024

Irak yerleşim alanı

Irak yerleşim alanı

Terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini anlatan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, ''PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor'' dedi.

Adıyaman'da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, deprem konutları sağlam zeminli yeni yerleşim alanında hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Güney Ataşehir Toplu Konut Yerleşim Alanı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, 2425 parsel Güney Ataşehir Toplu Konut Yerleşim Alanı İlave Nazım İmar Planı'na (H:Serbest) ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

Irak hükümeti, DEAŞ'lıların aileleri için yerleşim yeri inşa edecek!

Irak'ta hükümet, terör örgütü DEAŞ unsurlarının aileleri için yerleşim yeri inşası için çalışmalara başlayacak. 

İsrail Kudüs'te 9 bin gayrimeşru yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırıyor!

İsrail'in işgal altında olan Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Atrut Sanayi Bölgesi'nde 9 bin yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırdığı belirtildi.

52 yıldır devam eden işgalin adı: Yahudi yerleşim birimleri!

ABD'nin işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmediğini açıklaması gözleri yeniden bu bölgelere çevirdi...

Türkiye'de 46 bin hektar yeni yerleşim alanı belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, konut üretiminde afetlere dayanıklılık, enerji verimliliği ve kalite standartlarının geliştirilmesi hedefiyle 30 ilde 152 kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı, 53 ilde 240 riskli alan, 7 ilde ise 10 yenileme alanı ilan edildi...

Yahudi yerleşim birimlerinin tamamı yok olacak!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, “İsrail istediği kadar konut ve yerleşim birimi inşa edeceğini duyursun, hepsi bir gün yok olacaktır” diye konuştu.

Yahudi yerleşim birimlerine 2 bin 300 konut inşa edilecek!

İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarında yasa dışı yerleşim birimi faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Batı Şeria'da 2 bin 300 yeni konutun inşası onaylandı.

Binyamin Netanyahu: Yahudi yerleşim birimleri sonsuza kadar kalacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin sonsuza kadar kalacağını söyledi.

Trump döneminde Batı Şeria'daki düzensiz Yahudi yerleşim birimlerinde artış!

İsrailli insan hakları örgütü Peace Now'un hazırladığı rapor, Trump'ın ABD Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra yasa dışı düzensiz Yahudi yerleşim birimlerinin sayısındaki artışı ortaya koydu...

Riyad'dan Filistin'deki Yahudi yerleşim birimlerine durdurma çağrısı!

Suudi Arabistan, Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimlerinin durdurulmasına ilişkin uluslararası meşru kararların uygulanmasını istedi.  

Artvin Yusufeli'nin yeni yerleşim projesinde sona gelindi!

6 kez yerleşim yeri değiştirilen ve 7'nci kez taşınmaya hazırlanan Artvin Yusufeli'nin yeni yerleşim projesinde sona gelindi.

Irak yerleşim alanı Haberi

Irak yerleşim alanı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Fransa’da yayın yapan France 24 kanalına bir röportaj verdi. Hürriyet'te yer alan habere göre;  “PKK maalesef IKBY yetkililerinin iyi niyetinden yararlandı” diye konuşan Barzani, terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğinden bahsetti.

Barzani, “Bazen çiftçilerin topraklarına erişimi engelleniyor. Çoğu zaman köylerden sınır dışı bile ediliyorlar. Umuyoruz ki PKK bu bölgedeki askeri varlığının kimseye hizmet etmeyeceğini anlayacaktır. Buna kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

Komşu ülkelerin güvenliğinin herhangi bir şekilde istikrarsızlaştırılmasını desteklemediklerinden bahseden Barzani, “Hiç kimse herhangi bir ordunun varlığını istemez ancak Türk kuvvetlerinin müdahalesi için hiçbir gerekçe olmamalı, ki şu anda PKK onlara bu gerekçeyi veriyor” açıklamasında bulundu.