03 / 05 / 2024

ıraktaki fetö okulları

ıraktaki fetö okulları

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bölgesinde faaliyet gösteren FETÖ’ye ait biri üniversite olmak üzere 38 okulun yönetimine el konuldu. Örgütün Irak imamının da bölgeye girişine yasak getirildi.

Irak, FETÖ okulları için harekete geçti!

Irak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait okulları Eğitim Bakanlığı bünyesine devretmenin planlandığı bildirildi.

Gürsel Tekin'den FETÖ'ye parsel parsel arazi verildiği iddiası!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları hakkında konuştu. Tekin, "Önce parayı, imarı ve ihaleleri takip etsinler. Yurt dışındaki okulları ziyaret eden siyasetçilere bakılsın" dedi...

Moritanya'da FETÖ'den devralınan okullar eğitim yuvasına dönüştürüldü!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün yurt dışındaki faaliyetlerini engellemek için yürütülen çalışmalar kapsamında Moritanya'da Türkiye Maarif Vakfına devredilen okullar, bilim yuvasına dönüştürüldü.

Türkiye Maarif Vakfı Etiyopya'daki FETÖ okullarını devraldı!

Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya’nın Harar şehrindeki Fetullahçı Terör Örgütü’ne ait okulları devraldı.

Türkiye Maarif Vakfı Pakistan'daki FETÖ okullarını devraldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Pakistan'da bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okulların yönetimini devraldı.

Maarif Vakfı Afganistan'daki FETÖ okullarını devraldı!

Türkiye Maarif Vakfı, Afganistan'da bulunan ve FETÖ'ye bağlı 12 lise ve 3 dershaneyi devraldı.

Mektebim Okulları FETÖ’nün okullarına talip!

Mektebim Okulları FETÖ ile mücadele sonucunda devralınan okullara talip oldu. Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, 60 yeni kampüs açarak mevcut istihdamı iki yıl içinde 15 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Ümit Kalko FETÖ okullarına talip oldu!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) okullarının asıl sahiplerinin halk ve devlet olduğunu aktaran Ümit Kalko, "Biz burada devletle işbirliği içerisinde bu okulları devralıp yatırımlarla destek vermeye talibiz." dedi

FETÖ'nün Çad'daki okulları Türkiye Maarif Vakfı'na devredildi!

Afrika ülkesi Çad'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait tüm okulların Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesine karar verildi.

FETÖ'den ABD’de büyük emlak dolandırıcılığı!

Uluslararası hukuk firması Amsterdam & Partners, ABD’nin Ohio eyaletinde faaliyet gösteren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile Ohio'da emlak dolandırıcılığından 19 milyon dolar gelir elde ettikleri gerekçesiyle bu okulların soruşturulması için yetkili makamlara resmi başvuruda bulundu.

FETÖ Bosna Hersek'teki okullarını devretmekten vazgeçti!

Bosna Hersek'te, Fetullahçı Terör Örgütü'yle bağlantılı Bosna Sema Eğitim Kurumları, bünyesindeki okulları Bosna Hersek İslam Birliğine devretmekten vazgeçti.

Irak, FETÖ okulları için harekete geçti!

Irak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait okulları Eğitim Bakanlığı bünyesine devretmenin planlandığı bildirildi.

Manisa'da Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen okullar!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında Olağanüstü Hal Kararnamesi ile kapatılan ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okulların ilk öğrencileri ders başı yaptı.

Bakanlığa devredilen FETÖ okulları yenilendi!

Yüzlerce FETÖ okulu, bakanlıkça uygun görülen eğitim-öğretim mekânları haline getirildi ve koridora açılmayan hiçbir gizli bölge, kapalı mekân bırakılmadı.

ıraktaki fetö okulları Haberi

ıraktaki fetö okulları

Terör örgütü FETÖ’nün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) altındaki okullarına el konuldu. Bir üniversite ve kolejlerden oluşan 38 okul, IKBY yönetimine geçti.  FETÖ okullarının imamı Talip Büyük’ün bölgeye girişi yasaklandı, okulların alt ve üst yönetimleri için Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’yla işbirliğine başladı.


Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA), IKBY yönetimindeki bölgede yaşayan Türkmenlerin Türkçe eğitim alması için ilk ve orta dereceli eğitimde 13 okul ve Selahaddin Üniversitesi’nde Türk Dili Bölümü açtı. Bu okullara devam eden 1900 Türkmen öğrencinin eğitim dili de Türkçe olacak, ayrıca Arapça ve Kürtçe de öğrenecekler. TİKA, ayrıca bölgedeki Kürtler içinde bir okul açtı.


“EL KOYDUK”

Açılış töreninde konuşan IKBY Eğitim Bakanı Piştivan Sadık, Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnan, TİKA Başkan Yardımcı Ali Maskan, Kürt, Türkmen ve Arap...