25 / 07 / 2024

iran doğalgaz indirimi

iran doğalgaz indirimi

Enerji Bakanı Taner Yıldız, İran ile doğalgaz fiyatları konusunda tahkim sürecinin başladığını ve şu ana kadar İran tarafından fiyat indirimi konusunda tatmin edici bir rakamın sunulmadığını söyledi

Doğalgaz faturası indirimi 1 yıl daha uzatılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz'de doğalgaz bulunduğunu açıklamasından sonra konutlarda kullanılan doğal gazın 25 m3'lük kısmının bir süre devlet tarafından karşılanmasına karar verilmişti.

Nihayet beklenen gün yaklaştı! İşte doğalgaz faturalarında indirimin olacağı tarih

Doğalgaz indirimi için heyecanlı bekleyiş başladı! 20 Nisan 2023 tarihi sonrası doğalgaz faturalarında olması kuvvetle muhtemel indirim haberleri vatandaşı mutlu etti. İşte konu ile ilgili detaylar.

İstanbul'da doğalgaz indirimi faturaya nasıl yansıyacak? İndirim ne zaman geçerli olacak? 

İstanbul'da doğalgaz fiyatlarına yüzde 12,13 oranında indirim yapılacağı duyuruldu. Peki, İstanbul'da doğalgaz indirimi faturaya nasıl yansıyacak? İndirim ne zaman geçerli olacak? İşte detaylar...

İstanbullulara doğalgaz müjdesi! Bu indirimi kimse beklemiyordu!

Gelen son dakika haberine göre, İstanbul'da doğalgaz fiyatına yüzde 12 indirim yapılacak. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre; indirim 2023'ten itibaren geçerli olacak.

İran Türkiye'ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

İran Milli Gaz Şirketi, Türkiye'ye doğalgazı teknik arıza nedeniyle 10 günlüğüne kestiğini duyurdu.

Doğalgaz indirimi üretimi ve ihracatı artıracak!

Sanayi sektörünün temsilcileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ve dünden itibaren geçerli olacak yüzde 10’luk doğalgaz indirimi sanayiciyi memnun etti.

Unit Enerji İran'da 7 doğalgaz çevrim santrali kuracak!

Ünal Aysal'ın şirketi Unit Enerji, İran'a 4.2 milyarlık 7 adet doğalgaz çevrim santrali kuruyor. İmzalanan anlaşmanın, İran’a uygulanan yaptırımların kalkmasından bu yana yapılan en büyük yatırım olduğu belirtildi.

Rus doğalgazında indirim!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Gazprom ile BOTAŞ'ın yüzde 10,25'lik doğalgaz indirimi konusunda anlaştıklarını ancak anlaşma metninin henüz imzalanmadığını belirtti.

İran'dan doğalgaz akışı pazar günü başlayacak!

İran'dan doğalgaz akışının pazar günü yeniden başlaması bekleniyor. BOTAŞ'tan bir yetkili, Pazartesi gecesi sabotaj sonucunda kesintiye uğrayan İran-Türkiye doğalgaz boru hattındaki akışın Pazar günü yeniden başlamasının beklendiğini söyledi.

İran doğalgaz için Türk Akımı'nı kullanacak!

İran Milli Gaz Şirketi Uluslararası İlişkiler Müdürü Azizullah Ramezani, İran'ın, doğalgazını Avrupa'ya taşımak için Türk Akımı'nı kullanabileceğini söyledi.

Taner Yıldız doğalgaz indirimi açıklaması yaptı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz indirimiyle ilgili Gazprom yetkililerinin bugün veya yarın Türkiye'ye geleceğini belirterek, hedeflerinin ay sonuna kadar oranı netleştirmek olduğunu söyledi.

Doğalgaz indirimi vatandaşa yansıyacak mı?

Rusya’nın doğalgaz fiyatlarına indirim yapmasını değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, daha yüksek bir indirim istediklerini belirterek, “Rusya Devlet Başkanı Putin’in verdiği rakam olumludur” dedi

Rusya'dan Türkiye'ye yüzde 6 doğalgaz indirimi!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yaptığı ortak basın açıklamasında, "Türk ortaklarımızla enerji işbirliği ile ilgili, 1 Ocak itibarıyla doğalgaz fiyatlarında yüzde 6 indirim sağlayacağız" dedi

iran doğalgaz indirimi Haberi

iran doğalgaz indirimi


PETFORM Yönetim Kurulu’nu kabulü sırasında gazetecilerin İran’la dün başlayan tahkim sürecine dair sorularını yanıtlayan Yıldız, “Önümüzdeki iki haftalık bir süreç var, bu süreci önemli buluyoruz... Oradan çıkacak karara da saygılıyız” dedi.


Yıldız, İran tarafının bir fiyat indirimi önerip önermediği sorusuna ise, “Geçen haftaki çalışmalarda İranlı heyet tatmin edici bir rakam sunmuş değil” sözleriyle yanıt verdi.


İran ile Türkiye arasında yeni bir doğalgaz boru hattı inşa edilmesine yönelik bir çalışma olup olmadığı yönündeki soruları yanıtlarken ise Yıldız, “İran’dan müstakil bir boru hattı anlaşması masamızda değil” dedi ancak özel sektörün İran doğalgazının Türkiye üzerinden AB ülkelerine taşınması konusunda bazı çalışmaları olduğunu belirtti.


 Irak petrolünden henüz gelir yok



Yıldız, İran’dan yeni bir boru hattı inşa edilmesinin Türkiye’nin öncelikleri arasında olmadığını belirtirken, bu ülkeyle yapılacak yeni doğalgaz...