02 / 05 / 2024

İran inşaat

İran inşaat

İran'a 57 bin konutluk Mesken Meher projesiyle giren Kuzu Grup, ilk etabı teslim etti. Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "İran'da Türk firmaları öne çıkacak" dedi

İnşaatçılardan İran hamlesi!

İran'da ambargonun kalkması gündeme gelince inşaatçılar kolları sıvadı. Pazardan pay almak için adım atan Müteahhitler Birliği, İran büyükelçisiyle görüşmeye hazırlanıyor. Yabancı satışlarının da artması bekleniyor.

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam! 2024 inşaat demir fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat maliyet endeksi 2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,52 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 66,49 artış kaydetti. İnşaat maliyetini arttıran en temel yapı malzemelerinden demirin fiyatı ise rekor kırdı. 2024 inşaat demir fiyatları ne kadar oldu?

Anadolu 500 listesindeki inşaat şirketleri 2020!

Ekonomist Dergisi, Anadolu 500 listesini açıkladı. Peki Anadolu 500 listesine hangi inşaat şirketleri adını yazdırabildi? İşte Anadolu 500 listesine adını yazdıran inşaat şirketleri...

İnşaat sektörü en çok kazandıran sektör oldu!

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan ve sektörlere göre değişimlerin değerlendirildiği rapora göre BİST 100'de 2021'in ilk dokuz ayında en çok yükselen sektörün inşaat olduğu belirtildi.

Zfr Kıran İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zfr Kıran İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Kıran tarafından kuruldu.

Esenler'de kafaları karıştıran inşaat!

Dört Yaka Esenler Meydan projesinde “fazla inşaat hakkı” iddiaları gündem oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) tespit ettiği imara aykırılıklar ve usulsüzlüklere karşın projenin inşaatı devam ediyor. 

Tahran'da inşaat sektöründe çalışan 70 bin kişi işsiz kaldı!

İran'ın başkenti Tahran'da inşaat sektöründe çalışan yaklaşık 70 bin kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle işsiz kaldı. 

İnşaat sektöründe çalışan sayısı 1.7 milyonu geçti!

Eylül'de istihdamı artıran tek sektör inşaat oldu. Sektörün istihdam sayısı hazirandaki kredi kampanyası sonrası stokların azalması ve yeni projelerin başlamasıyla 1,7 milyonu geçti.

İnşaat sektöründe istihdam arttı!

Eylül ayı işgücü istatistikleri rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre salgında istihdamı artıran tek sektör inşaat oldu.

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Mike Pompeo: İran Devrim Muhafızları Ordusu İran'ın inşaat sektörünü kontrol ediyor!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, İran'ın inşaat sektörünü kontrol ettiğini söyledi.

Nt Taşkıran İnşaat Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nt Taşkıran İnşaat Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Nazmi Taşkıran tarafından kuruldu.

İran'da inşaat sektöründe çalışan işçilerin eylemine hapis cezası!

İran'ın Merkezi eyaletine bağlı Arak kentinde maaşları ödenmediği sebebiyle Ekim 2019'da gösteriler düzenleyen işçilerin yargılandığı davada 42 inşaat sektöründe çalışan işçi için birer yıl hapis kararı alındı.

İnşaat patronları kriz sonrası yeni fırsatlara odaklandı! 

Ekonomide yaşanan krize dair birçok senaryoyu masaya yatıran ve ağırlıklı olarak toparlanmanın yavaş olacağını öngören inşaat patronları, krizin getirdiği yeni fırsatlara odaklanarak yeni dönem yatırım rotasını çizmeye hazırlanıyor.

İran inşaat Haberi

İran inşaat

İran'a 12 yıldır uygulanan ekonomik ambargonun sona ermesiyle birlikte Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerdeki inşaatçıların gözleri İran pazarına çevrildi. İran'da 2011'de 57 bin konutluk projeye imza atan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, pazarda en fazla Türk firmalarının öne çıkacağını söyledi. Kuzu, "Ambargolara rağmen yaklaşık 14 milyar dolarlık ticaret ilişkimizin olduğu İran'a coğrafi açıdan da yakın olmamız, Türkiye'nin İran'daki normalleşme sürecinden kârlı çıkacağına işaret ediyor" dedi. İnşaat sektörü açısından İran'da önemli bir altyapı iş hacmi olduğunu belirten Kuzu, "Özellikle toplu konutlarla kentlerin yüzünün yenilenmesi sürecinde alanında deneyimli Türk firmaları aktif olarak rol alacak" yorumunu yaptı. 


'İLK ETABI TESLİM ETTİK' 


Yıllar önce girdikleri İran pazarında 57 bin konutluk projeye imza attıklarını belirten Kuzu, Mesken Meher projesinin Tahran eyaletinin Parandan şehrindeki...