19 / 05 / 2024

iranlı firmaların izmir yatırımları

iranlı firmaların izmir yatırımları

İTO, 25-29 Nisan tarihleri arasında 60 kişilik heyetle iş ve inceleme gezisi için İran'a gidiyor. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Amacımız, İran ile ticaretimizi artırmak, yeni iş bağlantıları yapmak ve kentimize yatırımcı çekmek" dedi.

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı 2,4 milyar dolar azaldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, finansal kesim dışındaki firmaların net döviz pozisyonu açığı, Şubat ayında 86 milyar 798 milyon dolar oldu.

Bayramda otobüs firmalarının boynu bükük kaldı! Terminaller boş kaldı!

Otobüs firmalarının umduğu bu bayram olmadı. Otobüs terminalleri bu bayram boş kaldı. İşte detaylar!

Yeni Evim kampanyası hem inşaat firmalarının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü! Fiyatlar ne olacak? 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, orta gelirliye yönelik yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen "Yeni Evim" kampanyasının hem inşaat firmalarının hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü, iki tarafa da olumlu yansıyacağını belirtti. Peki ev fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

Otobüs biletlerine gelen yüksek zamlar firmaların yeni çareler üretmesine neden oldu! Taksitli satış başladı

Türkiye'de mazota son 6 ayda gelen zamlar bir litre yakıtın 28 liraya dayanmasına neden oldu. Taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar bilet fiyatlarındaki aşırı artış nedeniyle müşteri kaybetmemek için alternatif çareler arıyor.

İnşaat sektörünün dev firmaları 2022 hedeflerini açıkladı!

Dev holdinglerin 2022 planları belli oldu. Türkiye'nin önde gelen dev holdingleri, iki senedir hükmünü sürdüren Kovid-19 pandemisinin bitmesi beklenen 2022'ye temkinli bütçelerle giriş yaptı. Peki inşaat sektöründeki dev firmaların 2022 hedefleri neler?

Firmaların bulutunda Bitcoin üretimi yapılıyor!

Bitcoin'e yönelik yeni bir tehlike daha ortaya çıktı. Çok sayıda hacker firmaların bulut sisteminde yer alan serverlarda Bitcoin üretimi gerçekleştiriyor. 

İnşaat firmalarının satışları yüzde 325 yükseldi!

Türkiye inşaat sektöründe hareketli günler yaşıyor. Sektörde 2011-2020 döneminde faaliyet gösteren firmaların satış geliri 500 milyar sınırını geçti.

Kırşehir'de inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı!

Kırşehir kent merkezinde inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Mevlüt Çavuşoğlu: Konut inşaatlarında Türk firmalarını öneririm!

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Radman'la ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakan Radman'a konut inşaatların Türk firmalarını önerdiğini dile getirdi.

Müteahhitlik firmalarının yurt dışındaki faaliyetleri TBMM'de!

Müteahhitlik firmalarının yurtdışındaki faaliyetleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat firmaları dünyanın en iyilerinden!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının dünyanın en iyilerinden olduğunu söyledi.

İnşaat firmalarının satışları 10 yılda 5 katına çıktı!

Türkiye'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların brüt satışları, 2010-2019 döneminde yaklaşık olarak 5 katına çıkarak 473,6 milyar TL'ye ulaştı.

Finansal kesim dışı firmaların net döviz açığı azaldı!

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı, haziran ayında 162 milyar 933 milyon dolar seviyesine indi.

iranlı firmaların izmir yatırımları Haberi

iranlı firmaların izmir yatırımları


İzmir Ticaret Odası (İTO), 25-29 Nisan tarihleri arasında 60 kişilik heyetle iş ve inceleme gezisi için İran'a gidiyor. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Amacımız, İran ile ticaretimizi artırmak, yeni iş bağlantıları yapmak ve kentimize yatırımcı çekmek" dedi.


Petrol bölgesi

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak ve meclis üyelerinden oluşan 60 kişilik heyet, İran İş ve İnceleme Gezisi kapsamında, Tahran, Assaluyeh ve Buchehr kentlerinde temaslarda bulunacak. Tahran Ticaret Odası'nda gerçekleştirilecek ikili görüşmelerin ardından, bakanlık düzeyinde temaslarda bulunacak olan İTO heyeti, daha sonra Assaluyeh kentine geçerek, Assaluyeh Valisi, Assaluyeh Tesisat Genel Müdürü'nü ziyaret edecek. Assaluyeh'de petrol, enerji ve tesisat yerlerinde incelemelerde bulunacak olan heyet, gezinin son gününde ise Buchehr kentine gidecek.


Yetersiz rakamlar

İTO heyeti, burada da Buchehr Valiliği ve...