11 / 01 / 2025

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu

İnşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için alınması gereken önlemler ve uygulanması gereken hususlar alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan Yapı Sektörü İş Güvenliği El Kitabında yer verildi...

İnşaat işçi sağlığı ve güvenliği kurulu!

Yapı Sektörü İş Güvenliği El Kitabında inşaat işçi sağlığı ve güvenliği kurulunun üyelerine ve görevlerine yönelik hükümlere yer veriliyor. İşte inşaat işçi sağlığı ve güvenliği kurulunun görevleri...

İnşaat sektörü koruma altına alındı! İnşaat işlerinde iş sağlığı ve güvenliği tüzüğü Resmi Gazete'de!

Kıbrıs İnşaat sektöründe ''İnşaat İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. kuruldu!

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Karaman tarafından kuruldu.

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi Güngören'de İdris Furat tarafından kuruldu!

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de  10 binTL sermaye bedeli  ile Süleyman  İbar tarafından kuruldu.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

İnşaat sektöründe örnek iş sağlığı ve güvenliği!

İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ''yüksekten düşme'' vakalarının yer aldığını söyleyen ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, iş sağlığı ve güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri anlattı.

ÇEİS'ten Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü için farkındalık çalışması!

ÇEİS, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kapsamında gerçekleştirdiği çeşitli çalışmalar ile üye fabrikalarının çalışanlarının Nisan ayı boyunca bilinçlenmelerini sağladı. ÇEİS, 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü etkinliklerinde “Solunum Yoluyla Bulaşan Hastalıklar” temasını seçti...

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31053 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği açıldı!

İstanbul'da 26 Eylül'de meydana gelen depremde zarar gören Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Kliniği yeni binasında hizmete açıldı...

Çimento sektörü sağlıklı yaşama odaklandı!

ÇEİS, İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’nü bu yıl “Sağlıklı Yaşam” temasıyla kutladı. 28 Nisan günü gerçekleştirilen etkinlikte iş sağlığı ve güvenliğinin önemine vurgu yapıldı.

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğinde değişiklik 2019!

Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

İş Sağlığı ve Güvenliği Mahall Bomonti sponsorluğunda tartışıldı!

Bu yıl 5'incisi düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi, 11-13 Ekim tarihleri arasında Türkerler Holding desteğiyle gerçeleşti. 

İş Sağlığı ve Güvenliği, Mahall Bomonti sponsorluğunda İzmir’de tartışıldı!

Mahall Bomonti İzmir’in ana sponsorluğunda İş Sağlığı ve Güvenliği zirvesi gerçekleştirildi. İş sağlığı ve güvenliği, 11-13 Ekim tarihleri arasında 5’inci kez İzmir’de tartışıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Haberi

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu

İnşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği!

Yapı Sektörü İş Güvenliği El Kitabında, inşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği ne dair önlemlere yer veriliyor. El kitabında, kazı işlerinden, yüksekteki çalışma alanlarına kadar, inşaat işlerinde işçilerin başına gelecek tehlikeler ve bunlar için alınması gereken tedbirler bulunuyor.


Örneğin, 4857 sayılı İş Kanunu’na göre Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışanlardan; 16 yaşından büyük ve 18 yaşından küçük olanlar için 6 ayda bir defa ve 18 yaşından büyük olanlar için ise yılda bir defa 

sağlık raporu alınması zorunlu tutuluyor.


İnşaatta 50 kişiden fazla işçinin çalışması halinde, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı nın çalıştırılması gerekiyor.


Ayrıca, yine 4857 sayılı İş Kanunu’na göre 50 ve daha fazla işçi çalıştıran, sanayiden sayılan ve 6 aydan fazla sürekli işlerin yapıldığı işyerlerinde İş Sağlığı ve...