07 / 05 / 2024

İş Sağlığı Yönetmeliği

İş Sağlığı Yönetmeliği

İş güvenliği kavramı, çalışanların güvenliğini sağlamak, sağlıklı ve güvenli şartlarda çalışmak amacıyla alınan tedbirler olarak tanımlanabiliyor. İşte, iş güvenliği yönetmeliği 2015!

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği!

29 Aralık 2012 Cumartesi günü 28512 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Ek ödeme yönetmeliği resmen değişti! Bakanlık'tan son dakika açıklaması geldi! Milyonları ilgilendiriyor 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca milyonları yakından ilgilendiren ek ödeme yönetmeliği ile ilgili değişiklik yapıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği bugünkü 31303 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Taşınmaz Ticaret Yönetmeliği emlakçılığa önemli katkı sağlayacak!

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Akyüz; “Kent olarak ilk biz harekete geçtik ve emlakçılara son sistem eğitim verdik. Başarı oranımız yüzde 95 düzeyinde” dedi...

6306 sayılı Yasa Yönetmeliği ve kentsel dönüşüm!

Kentsel Yenileme Uzmanı Tolga Şahlıoğlu, Emlakkulisi.com okurları için 6306 sayılı Yasa Yönetmeliği ve kentsel dönüşüm konusunu kaleme aldı.

Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği!

Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni Deprem Yönetmeliği ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, "2019’da yürürlüğe giren ‘Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor. Kentsel dönüşüm sürecinde binaları depreme karşı güçlendirme çözümü iyi değerlendirilmeli. Binaları yıkmadan da depreme hazırlıklı olabiliriz" dedi...

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı!

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

Yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında binalarda balkonlar, açık ve kapalı çıkma mesafeleri yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

Yeni İmar Yönetmeliği uzatıldı mı?

Yeni İmar Yönetmeliği, plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirliyor. Peki, Yeni İmar Yönetmeliği uzatıldı mı, yürürlüğe girdi mi?

7 soruda Yeni İmar Yönetmeliği'ne göre en küçük daire nasıl olacak?

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği ile daireler nasıl olacak? Yeni İmar Yönetmeliği ile hangi daire tipi yasaklandı?

Yeni imar yönetmeliği ile yoldan kotlandırma nasıl yapılacak?

Yoldan kotlandırma uygulaması, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki, yeni imar yönetmeliği ile yoldan kotlandırma nasıl yapılacak?

Yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Binalarda yapılacak kapıcı dairelerinde uyulması gereken kural ve ölçüler yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

İş Sağlığı Yönetmeliği Haberi

İş Sağlığı Yönetmeliği

İş güvenliği yönetmeliği 2015!

İş kazaları, meslek hastalıkları ve dolayısıyla çalışma ve iş güvenliği, gerek insani ve toplumsal açıdan, gerekse ekonomik yönden çok önemli bir problem olarak karşımıza çıkıyor. 


İş güvenliği kavramı, çalışanların güvenliğini sağlamak, sağlıklı ve güvenli şartlarda çalışmak amacıyla alınan tedbirler olarak tanımlanabiliyor. 


İş sağlığı ve güvenliği bilimi, işyerlerinde yapılan işin sorunsuz yürütülmesi ile bağlantılı olarak ortaya çıkan tehlikelerden, çalışanlarının sağlığına zarar getirebilecek şartlardan korunma ve buna ek olarak, daha güvenli bir iş hayatı ortamı oluşturabilmek amaçlı yapılan metotlu çalışmaları kapsıyor. 


6331 sayılı Kanun ve kanun yönetmeliklerinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili esaslara yer veriliyor. İşte, iş güvenliği yönetmeliği 2015!


YAPI İŞLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yapı işlerinde alınacak...