02 / 05 / 2024

iş yeri gelir vergisi istisna 2021

iş yeri gelir vergisi istisna 2021

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

Ev ve iş yeri sahipleri aman dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Ev ve iş yeri sahipleri aman dikkat! 2022 yılına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilmesi ve 1. taksit ödemesinde süre 31 Mart Cuma günü doluyor.

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

İş yeri kiralamalarında stopaj kaldırılıyor mu?

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında iş yeri kiralamalarında stopaj uygulamasının kaldırılması öngörülüyor. 

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

İş yeri kira geliri muafiyeti 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef sayılıyor. İş yeri kira geliri vergisinden kimler muaf? İşte iş yeri kira geliri muafiyeti 2021...

İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021!

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

İş yeri kira ödemelerinde vergi kesintisi 2021!

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında işyeri kira gelir vergisinde kesinti uygulanıyor. Peki, iş yeri kira gelir vergisinde kesinti 2021 ne kadar? İşte İş yeri kira ödemelerinde vergi kesintisi 2021....

İş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılı için vergi ödemesi yapacak. Peki iş yeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? İşte iş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021...

İş yeri kira geliri istisnası ne kadar 2021?

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılında gelir vergisi ödeyecek. Peki iş yeri kira geliri istisnası ne kadar 2021? İşte iş yeri kira geliri istisnası 2021...

İş yeri kira geliri istisnası 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki iş yeri kira geliri istisnası 2020 ne kadar?

İş yeri kiralarında KDV ve stopaj indirimi!

Kira ödemelerinde Katma Değer Verisi ve Stopaj oranlarında değişiklik yapıldı. Yeni düzenleme ile 31 Aralık 2020'ye kadar işyeri kiralama hizmetinde yüzde 18 olan KDV yüzde 8’e, yüzde 20 oranında uygulanan gelir vergisi stopaj oranı ise yüzde 10 oldu. 

Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet iş yeri kapanan esnafın kirasını karşılamalı! 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kira veren esnaf, dükkan kapalı olduğu için gelir elde edemiyor. İş yeri kapanan esnafın kira parasını karşılaması gerekir" dedi...

TOKİ Silivri kura çekilişi yeri ve saati!

TOKİ Silivri kura çekilişi yeri ve saati bilgileri haberimizde yer alıyor. Kura çekilişi 2 gün sürecek projede alt ve orta gelir grubu olmak üzere toplamda 1.356 adet daire satılacak. 

iş yeri gelir vergisi istisna 2021 Haberi

iş yeri gelir vergisi istisna 2021

1 Ocak - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde edenler bu sene vergiye tabi oluyor. Kira gelir vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.

Kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? 

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın altında kalan kira gelirleri için beyanname verilmiyor ve vergi ödemesi yapılmıyor. 

2020'de elde edilen iş yeri kiraları için istisna sınırı 53 bin TL olarak belirlendi. Bu sınırın üstündeki kira gelirleri vergilendiriliyor.

Gayrimenkul kiraları için ödenen kira gelir vergisi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Daha sonra vergi ödemesi yapılıyor. 

İş yeri kira gelirimi beyannamesi 2021

1- Kira gelir vergisi beyannameleri bağlı bulunulan (ikametgâhın bulunduğu yer vergi dairesi) vergi dairesine verilebiliyor.

2- Beyana tabi gelir sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret...