16 / 05 / 2024

iş yerlerinden kira alınacak mı

iş yerlerinden kira alınacak mı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs ile mücadele kapsamında mülkiyeti belediyeye ait 200 işyerinden kira almayacağını açıkladı.

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Kira geliri beyannamesinde süre uzatıldı! Bu güne kadar beyan etmezseniz, cezası var! 

Geçtiğimiz sene konut ve iş yerlerinden kira geliri elde eden vatandaşlar için de beyan dönemi 5 Nisan'a kadar uzatıldı. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? 

İş yeri kira ödemelerine yeni düzenleme!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde iş yeri kira ödemelerindeki gider pusulası düzenleme zorunluluğunu kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İşyeri kira ödemesinde gider pusulası düzenleme zorunluluğu kalktı' başlıklı yazısı...

İş yeri kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

BAU Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Emre Gökyayla, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Kahraman ve Doç. Dr. Seda Öktem Çevik, iş yerlerinin kira sözleşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İş yerinde kira artışı nasıl olmalı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü köşe yazısında, iş yerindeki kira artışlarını kaleme aldı. 

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor!

Mevduat stopaj indiriminin son durumu merak ediliyor. KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor. 

Sakarya Erenler Belediyesi'nden esnafa kira yardımı!

Sakarya Erenler Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda belediyeye ait iş yerlerinden kira alınmamasına karar verdi. 

İZTO'dan hizmet sektörü için kira önerisi!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, koronavirüsle mücadele kapsamında hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar için kira desteği verilmesi yönünde öneride bulundu. 

2021 işyeri kira sözleşmesi!

İş yeri kiralamalarında mülk sahibi ve kiracı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor? Peki 2021 işyeri kira sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte 2021 işyeri kira sözleşmesi örneği...

Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi verdi...

Orhangazi-İzmir otoyolundaki işletmelerden kira alınmadığı iddiası mecliste!

Orhangazi-İzmir otoyolu üzerinde faaliyette olan işletmelerden kira alınmadığına yönelik iddialar meclis gündemine taşındı. Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

İş yeri kira gelirinde vergi hesabı ne oldu?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Karabıyık bugünkü yazısında iş yeri kira gelirinde vergi hesabını kaleme aldı. İşte Karabıyık'ın o yazısı...

Yozgat İl Özel İdaresi iş yerlerini kapatan esnaftan kira almayacak!

Yozgat İl Özel İdaresi, mülkiyeti kendilerine ait olan ve faaliyetlerini durduran iş yerlerinden kira ücreti almayacak.

iş yerlerinden kira alınacak mı Haberi

iş yerlerinden kira alınacak mı

Çin'in Wuhan kentinde görülmesiyle tüm dünyaya yayılan koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelesine "Genel temizlik ve dezenfeksiyon hizmetleri; Sağlık Bakanlığının faaliyetlerini destekleyen hizmetler; Esnaf ve iş yerlerine yönelik desteklemeler ve Sosyal yardım ve faaliyetler" başlıkları altında devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait kiracıları için önemli bir karar aldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Belediye Başkanı Osman Zolan’ın talimatıyla alınan karar kapsamında, Kovid-19 tedbirleri kapsamında İçişleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda faaliyetlerine ara veren Denizli Büyükşehir Belediyesinin kiracısı olan toplam 200 işletmeden 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren kira alınmayacak. Esnafın büyük bir memnuniyetle karşıladığı karar ile işletmeler kapalı kaldığı süre boyunca kira ödemesi yapmayacak.

  

"Esnafımızın da yanındayız"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm dünyanın yaşadığı bu zor zamanlarda her türlü imkanlarıyla beraber Denizlili...