06 / 05 / 2024

işgal edilen arsa

işgal edilen arsa

Bir arsanız olduğunu ancak bu arsa üzerinde bir başkasının sizden izin almadan arsanız üzerinde yapı inşa ettiğini farz edelim. Bu durumda arsa işgal davası nasıl açılır?

Beşiktaş'ta 200 bin metrekarelik alan siteler tarafından işgal altında! Sayıştay'dan Beşiktaş'a uyarı!

Beşiktaş'ta imar planlarında  yeşil alan olan ve vatandaşların kullanması gereken binlerce metrekarelik alanın site ve konutlar tarafından işgal altıda olduğu ortaya çıktı.

Belediye iş yeri ve arsa satacak! İhalesi 28 Kasım'da!

Amasya İli Suluova Belediye Başkanlığı, Amasya Suluova'da yer alan arsa ve iş yerlerini satışa çıkardı. Satış ihalesi Suluova Belediyesi Encümen Toplantı Salonu'nda yapılacak.

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konut, işyeri ve arsa satışı yeniden devreye girecek. TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi geldi! 81 il için geçerli başvuru şartları neler?

Arsa için kritik uyarı! Bu 2 bölgeye talih kuşu

Arsa alacaklar bu habere dikkat. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin iki bölgeyi işaret ederek arsa alın çağrısında bulundu. İşte tüm detaylar...

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek? Ev, iş yeri, arsa alanlar şimdi göz atın!

TOKİ tarafından, borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almayı isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için yüzde 25 indirim kampanyası 24 Nisan'da başlatılmıştı. Peki TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek?

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası 24 Nisan’da başlıyor! Ev, iş yeri, arsa alanlara müjde! Hemen detaylara bakın!

TOKİ'den ev, iş yeri ve arsa almış olan vatandaşlara son dakika müjdesi geldi. TOKİ'nin 2023 indirim kampanyası bu tarihte resmen başlıyor. 

TOKİ'den yeni indirim kampanyası! Az önce resmen açıklandı! TOKİ'den ev, iş yeri ve arsa alanlar hemen baksın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ev, iş yeri ve arsa alan vatandaşlara yönelik yeni indirim kampanyası başlattı. İşte ayrıntılar...

TOKİ iş yeri ve arsa kuralarında son dakika! İşte il il kura çekimi tarihleri!

TOKİ “İlk İş Yerim” projelerinde 2. etap kura çekilişleri yarın 5 il ve ilçede 417 iş yeri, için “İlk Evim Arsa” kuraları ise 20-27 Mart 2023 tarihleri arasında, 22 şehirde 32 bin 113 hak sahibi için çekilerek devam edecek.

Belediyeden büyük fırsat! O ilde 7 iş yeri, 3 arsa ve 1 konut satacak! 

Yozgat Belediye Başkanlığı, Yozgat'ta 3 adet arsa, 7 adet iş yeri ve 1 adet mesken satacak. Söz konusu ihale 14 Aralık 2022 tarihinde yapılacak.

Ev, iş yeri ve arsa alacaklar dikkat! Takibe düşmemek için bunları sakın gözden kaçırmayın!

Ev, işyeri, arsa gibi gayrimenkuller satın alınırken genellikle hukuki ve teknik riskler gözden kaçırılabiliyor. İmara ve projeye aykırılıklar nedeniyle binlerce gayrimenkul idari takibe alınabiliyor. Peki, gayrimenkul alırken ya da satarken riskleri en aza indirmek için neler yapılabilir?

Milli Emlak 60 bin TL'ye iş merkezi ve arsa hissesi satacak! Sakın kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı Kasım ayı ihale ilanları arasında Kocaeli'de yer alan iş merkezi ve arsa da bulunuyor. Satışa çıkarılan iş merkezi ve arsa hissesinin bedeli 60 bin TL olarak belirlendi.

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları yarın başlıyor! Hem taksitle hem faizsiz arsa fırsatını sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığından arsa almak isteyenlerin merakla beklediği TOKİ 2022 arsa başvuruları yarın başlıyor. Peki TOKİ'den arsa almak için hangi şartlar aranıyor? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

işgal edilen arsa Haberi

işgal edilen arsa

Arsa işgal davası nasıl açılır?

Bir arsanız olduğunu ancak bu arsa üzerinde bir başkasının sizden izin almadan arsanız üzerinde yapı inşa ettiğini farz edelim. Bu durumda arsa sahibinin ne yapması gerekli? Arsa işgali için hukuki süreç nasıl işler?


Arsa işgaline uğrayan mal sahipleri; Men'i müdahale ve inşaatin kal'i davası açabiliyor.


Ayrıca arsa sahibi inşaatın sökülüp kaldırılması davası ile birlikte ecrimisil talebinde de bulunulabiliyor. Peki arsa işgali davası nerede açılır?


Hukuk muhakemeleri kanunu gereğince, men'i müdahele davası, taşınmazın Bulunduğu yer mahkemesinde açılıyor. Bu davayı açabilmek için bazı şartların oluşması gerekiyor. Arsa işgal davası nasıl açılır? 


-Arsa sahibinin rızası olmaması(ayrıntılı açıklamalar içtihatlar eşliğinde daha sonra yapılacaktır)

-Aşırı zarar doğacak olmaması


Bir inşaatın, haksız inşaat olarak sayılabilmesi için, yapılan inşaat arazi sahibinin rızası olmadan yapılması gerekiyor. Ancak bu izin...