05 / 05 / 2024

İshak Alaton çatalca projesi

İshak Alaton çatalca projesi

Geçtiğimiz Eylül ayında vefat eden iş insanı İshak Alaton, “En büyük hayalim” dediği bir okul projesini Çatalca için gündeme getirdi. Okul binasının üzerinde bulunduğu araziye ilişkin otoyol projesi için acele kamulaştırma kararı alındı.

İshak Alaton'un projesine şimdi de acele kamulaştırma şoku!

Geçtiğimiz Eylül ayında vefat eden iş insanı İshak Alaton, “En büyük hayalim” dediği bir okul projesini Çatalca için gündeme getirdi. Okul binasının üzerinde bulunduğu araziye ilişkin otoyol projesi için acele kamulaştırma kararı alındı.

İshak Alaton'un taziyeleri kabul edildi!

Alaton ailesi, Alarko Holding Kurucu ortağı ve Onursal Başkanı İshak Alaton'un vefatının ardından taziyeleri kabul etti.

İshak Alaton son yolculuğuna uğurlandı!

Kalp yetmezliği teşhisiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Alarko Holding’in kurucusu ve onursal başkanı İshak Alaton (89), dün toprağa verildi.

İshak Alaton kimdir?

Alarko Holding'in kurucusu ünlü işadamı İshak Alaton vefat etti. Peki İshak Alaton kimdir? İshak Alaton bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte İshak Alaton'un hayatı..

İshak Alaton vefat etti!

Alarko Holding’in kurucusu İshak Alaton (89), kalp yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Alaton, bir süredir de yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle tedavi görüyordu.

İshak Alaton'a imar kirliliğine neden olmaktan dava açıldı!

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'a, Ortaköy'deki Tarihi Şifa Yurdu binasında kaçak ilaveler yaparak tescilli kültür varlığına zarar verdiği ve imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle dava açıldı.

Valilikten Çatalca, Arnavutköy ve Silivri için arazi uyarısı!

İstanbul Valiliği bugün önemli bir açıklama yaptı. Valilik, Çatalca, Arnavutköy ve Silivri'de, Hazine'ye ait arazilerin sahte evraklarla vatandaşlara satıldığını belirterek "Satışı yapılan araziler Hazine'ye ait." dedi.

Çatalca Ovayenice imar planı askıya çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çatalca ilçesine bağlı Ovayenice Mahallesi Nazım İmar Planı değişikliğine ilişkin 1/5.000 ölçekli plan tadilatını bugün askıya çıkardı. İmar planı 2 Eylül'de askıdan inecek...

Çatalca'da yapımı devam eden inşaatlar denetlendi!

Ramazan Bayramı öncesinde Çatalca’da bulunan inşaatlarda vatandaşların can ve mal güvenliği açısından herhangi bir aksaklık yaşanmaması için Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince çeşitli denetlemeler yapıldı.

Çatalca Belediye Meclisi Temmuz ayı Toplantısı gerçekleşti!

Çatalca Belediye Meclisi Temmuz ayı Toplantısı gerçekleştirildi. 6 Temmuz 2015 Pazartesi saat 10:30’da Çatalca Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Meclis toplantısında 3 gündem maddesi görüşüldü...

Çatalca eski adliye binası yıkılıyor!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Atatürk Parkının yanında yer alan ve eski adliye binası başta olma üzere düğün salonu ve diğer dükkanların yer aldığı iki parseldeki mevcut binaların yıkılacağını, yerine daha modern binalar yapılacağını söyledi

Çatalca İzzettin Mahallesi imar planı tadilatı askıdan iniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya alınan Çatalca ilçesi 21 Temmuz 2014 onanlı İzzettin Mahallesi Nazım İmar Planı'na yapılan itirazlara ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı yarın askıdan iniyor.

Çatalca Gökçeali Köyü imar planı tadilatı askıdan iniyor!

İstanbul Çatalca ilçesi 12 Mart 2013 onanlı Gökçeali Köyü Nazım İmar Planı'na yapılan itirazlara ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı yarın askıdan iniyor. İmar planı 27 Mayıs 2015 tarihinde askıya alınmıştı.

İshak Alaton çatalca projesi Haberi

İshak Alaton çatalca projesi

Geçtiğimiz Eylül ayında vefat eden iş insanı İshak Alaton, “En büyük hayalim” dediği bir okul projesini Çatalca için gündeme getirdi. Okulun yapılacağı arazi ile ilgili bir dizi engel çıksa da temel atıldı ve okul inşaatına başlandı. Ancak, okulu yaptıran Alaton’un şirketi geçtiğimiz şubat ayında projeye daha fazla mali destek sunamayacağını bildirdi ve protokolü feshetti. Yarım kalan okulu devralan Çatalca Belediyesi yeni yatırımcı arayışına girerken yeni bir şok yaşandı. Okul binasının üzerinde bulunduğu araziye ilişkin otoyol projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. 


Dünyada bir ilk olarak açıklanan 24 derslikli proje için İshak Alaton da “En büyük hayalim” ifadesi kullanmıştı. 2010 yılında gündeme gelen, ancak uzun bir süre bürokratik engellerin yaşandığı projenin temel atma töreni 29 Ekim 2011’de yapılmıştı. Alarko Holding projeyi...