30 / 04 / 2024

İshak Şah Camii restorasyon çalışmaları

İshak Şah Camii restorasyon çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi mirasın ayağa kaldırılması ve kentin ziynetlerinin gün yüzüne çıkarılması projelerine bir yenisini daha ekleyerek, İshak Şah (Müftü önü) Camii’ndeki restorasyon çalışmalarına başladı.

Malatya Miralay Şah Ali Bey Camii'nin yıkılma sebebi mecliste!

Malatya'da bulunan Miralay Şah Ali Bey Camii'nin yıkılma sebebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa İshak Şah Camii açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği 600 yıllık İshak Şah Camii vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

Bursa Doğancı Camii restore ediliyor!

Osmangazi’ye 17 kilometre uzaklıktaki Doğancı Köyü’nde bulunan ve Bursa’nın ahşap çatılı 4 camisinden biri olan 200 yıllık Doğancı Camii restore ediliyor.

Bursa İsak Şah Camii restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarafından restore edilen 600 yıllık İsak Şah camii özgün halini almaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi caminin minaresinden çatısına, zemininden çevre düzenlemesine kadar tamamen elden geçirildiğini söyledi.

Malatya Miralay Şah Ali Bey Camii'nin temel kazı çalışmaları başladı!

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Alacakapı Mahallesi’ne yapılacak olan Miralay Şah Ali Bey Camii’nin temel kazı çalışmalarına başlandı. Caminin kısa sürede bitirilerek, ibadete açılacağı kaydedildi.

Aliağa Camii restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

1672 yılında yapılan ve İzmir'in tek ahşap camisi olan Aliağa Camii, İzmir Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. Restorasyonunun 2016 yılında tamamlanması planlanıyor.

Gülyalı Merkez Camii onarıldı!

Gülyalı Merkez Camii onarım kapsamında; yangında eriyerek sarkan plastik lambirler söküldü ve altından çıkan orijinal ahşap tavan beyaz renge boyandı. İşlenmiş duvarlar ve tavan komple boyanırken, mahfil kata çıkan merdivene korkuluk eklendi.

Bursa İshak Şah Camii restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi mirasın ayağa kaldırılması ve kentin ziynetlerinin gün yüzüne çıkarılması projelerine bir yenisini daha ekleyerek, İshak Şah (Müftü önü) Camii’ndeki restorasyon çalışmalarına başladı.

İshak Şah Camii restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi mirasın ayağa kaldırılması ve kentin ziynetlerinin gün yüzüne çıkarılması projelerine bir yenisini daha ekleyerek, İshak Şah (Müftü önü) Camii’ndeki restorasyona başladı.

Esenyurt Hacı Perişah Olcay Camii'nin temeli atıldı!

Esenyurt Hacı Perişah Olcay Camii temel atma programına AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu katılım sağladı.

Aliağa Camii restorasyon ihalesi 20 Mayıs'ta!

İzmir'in tek ahşap camisi olarak bilinen tarihi Aliağa Camii'nin restorasyonu için 20 Mayıs'ta ihaleye çıkılacak. 350 yıllık caminin içler acısı hali geçtiğimiz günlerde Yeni Asır objektiflerine yansımıştı...

Tarihi Aliağa Camii'nin restorasyonu devam ediyor!

İzmir'in Konak ilçesinde büyük bir tarih fiyaskosu yaşanıyor. Konak Belediyesi tarafından restorasyonuna başlanan, kentin ahşap yapıya sahip tek camisi olma özelliği de taşıyan 350 yıllık Aliağa Camii adeta göz göre göre çürüyor

Ahi Elvan Camii restore ediliyor!

Ankara Kalesi eteklerinde bulunan 8 asırlık Ahi Elvan Camii restore edilecek. Önümüzdeki hafta başlayacak çalışmalar 2016 yılında tamamlanacak.Dikdörtgen planlı cami, ahşap minberi ve direkleri ile Ankara’nın en önemli tarihi camilerinden birisi.

İshak Şah Camii restorasyon çalışmaları Haberi

İshak Şah Camii restorasyon çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi mirasın ayağa kaldırılması ve kentin ziynetlerinin gün yüzüne çıkarılması projelerine bir yenisini daha ekleyerek, Namazgah Caddesi üzerindeki İshak Şah (Müftü önü) Camii’ndeki restorasyon çalışmalarına başladı.


Camideki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın dört bir yanındaki kent ziynetlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’tan 1420 yılında İshak Şah tarafından yaptırılan cami restorasyonu hakkında bilgiler aldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tüm semtlerinde bulunan kent ziynetlerine sahip çıkmaya devam ettiklerini söyledi. Tüm dönem tarihi ve kültürel mirası son birkaç yılda gerçekleştirdikleri restorasyon çalışmalarıyla tekrar hayata kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Altepe, bu kapsamda yaptıkları çalışmalardan birinin de Yıldırım ilçesi Namazgah Caddesi üzerinde bulunan İshak Şah Camii...