30 / 04 / 2024

İshak Şah Camii’nde restorasyon başladı mı

İshak Şah Camii’nde restorasyon başladı mı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi mirasın ayağa kaldırılması ve kentin ziynetlerinin gün yüzüne çıkarılması projelerine bir yenisini daha ekleyerek, İshak Şah (Müftü önü) Camii’ndeki restorasyon çalışmalarına başladı.

Ayasofya Camii'nde restorasyon çalışmalarına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı.

Ayasofya Camii'nde korkunç olay! Açıklamalar kan dondurdu

88 yıl sonra müze olmaktan çıkarılıp tekrar ibadethaneye dönüştürülen Ayasofya Camii'nde akıl almaz bir olay yaşandı. Caminin tarihi kapısının tahrip edildiği ortaya çıktı. Sosyal medyada yayınlanan görüntü sonrası yapılan açıklama ise kan dondurdu.

Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar! İnce işçiliğe geçildi!

Hizmete açılması dört gözle beklenen Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar yaşandı. Camiinin dev avizesi ve kapı kasası takılırken, ince işçiliğe geçildi.

Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere!

17 Şubat 2017'de temeli atılan Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere. Caminin inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, cami inşaatının yüzde 80-90 oranda bittiğini söyledi. 

İstanbul'un en güzel yapılarından Kuşkonmaz Camii'nde skandal!

Üsküdar'da bulunan ve Mimar Sinan'ın en güzel eserleri arasında yer alan Kuşkonmaz Camii de denilen Şemsi Paşa Camii'nde çalışmalara başlandı. Camiinin yalı cami olma özelliğini ve orijinalliğini yok edecek yol yapımı çalışması tepki çekti.

Vaniköy Camii yangını için bilirkişi raporu hazırlandı! 

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da bulunan  tarihi Vaniköy Camii’nde yangın meydana gelmiş, cami büyük hasar görmüştü. Yangına yönelik hazırlanan bilirkişi raporuna göre, gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle caminin ait olduğu vakıf yönetimi kusurlu bulundu.

Taksim Camii'nde iskeleler kaldırıldı!

İnşaatının yüzde 95'i tamamlanan Taksim Camii'nde şerefeler ve iskeleler kaldırıldı. Minarelerin görüntülendiği caminin açılışı Ramazan'da yapılacak.

Kariye Camii'nde ibadet için hazırlıklar başladı!

Danıştay ve Cumhurbaşkanı kararının yayımlanmasının ardından 21 Ağustos'ta Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadethane statüsüne kavuşturulan Kariye Camii'nde ibadet için hazırlıklar başladı.

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

Süleymaniye Camii'nde restorasyonda hata!

Süleymaniye Camii'ndeki restorasyon çalışmalarında hata yapıldığı ortaya çıktı. Camide kıbleye göre sol harim giriş kapısında kullanılan ayetlerin sıralaması yanlış yapıldı.

Binali Yıldırım: Çamlıca Camii muhteşem bir eser!

Çamlıca Camii'nde bu sabah ilk ezan okundu. Camide sabah namazı kılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''İstanbul'un güzelliğine güzellik katacak muhteşem bir eser olmuş'' dedi.

Çamlıca Camii'nde ilk ezan okundu!

İstanbul'un en yüksek tepesinde inşa edilen Çamlıca Camii'nde bu sabah ilk ezan okundu. Çok sayıda vatandaş ilk sabah namazını kılmak için camiye geldi.

Çamlıca Camii'nde son durum!

Temeli 2013'te atılan Çamlıca Camii'nde sona gelindi. Cami 7 Mart'ta ibadete açılıyor.  Regaib kandilinde ibadete açılacak camide kütüphane, konferans salonu gibi sosyal alanlar bulunacak. 

İshak Şah Camii’nde restorasyon başladı mı Haberi

İshak Şah Camii’nde restorasyon başladı mı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi mirasın ayağa kaldırılması ve kentin ziynetlerinin gün yüzüne çıkarılması projelerine bir yenisini daha ekleyerek, Namazgah Caddesi üzerindeki İshak Şah (Müftü önü) Camii’ndeki restorasyon çalışmalarına başladı.


Camideki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın dört bir yanındaki kent ziynetlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’tan 1420 yılında İshak Şah tarafından yaptırılan cami restorasyonu hakkında bilgiler aldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tüm semtlerinde bulunan kent ziynetlerine sahip çıkmaya devam ettiklerini söyledi. Tüm dönem tarihi ve kültürel mirası son birkaç yılda gerçekleştirdikleri restorasyon çalışmalarıyla tekrar hayata kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Altepe, bu kapsamda yaptıkları çalışmalardan birinin de Yıldırım ilçesi Namazgah Caddesi üzerinde bulunan İshak Şah Camii...