18 / 05 / 2024

İshakpaşa Sarayı medresesi restorasyon

İshakpaşa Sarayı medresesi restorasyon

Ağrı' nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı'nın güneyindeki İshakpaşa Medresesi restore edilecek. Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından hazırlanan projeyle atıl durumda bulunan medrese yeniden ibadete açılacak.

TBMM'de 'Ahlat'a Saray' tartışması!

Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşa edilmesine ilişkin eleştirilere AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan yanıt verdi.

TOKİ Erzincan Kemaliye 146 konut ihalesi yarın!

Erzincan İli Kemaliye İlçesi İshakpaşa Mahallesi Tarlabaşı Mevkii 146 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

Erzincan TOKİ 146 konut ihalesi yarın!

Erzincan İli Kemaliye İlçesi İshakpaşa Mahallesi Tarlabaşı Mevkii 146 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ Erzincan Kemaliye'ye 146 konut inşa edecek!

TOKİ Erzincan İli Kemaliye İlçesi İshakpaşa Mahallesi Tarlabaşı Mevkii'nde 146 adet yeni konut hayata geçirecek.

TOKİ Erzincan Kemaliye Konutları'nın ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Erzincan Kemaliye İlçesi, İshakpaşa Mahallesi’nde hayata geçireceği 146 konutun ihalesi yapıldı.

TOKİ Erzincan 146 konut ihalesi yarın!

Erzincan İli Kemaliye İlçesi İshakpaşa Mahallesi Tarlabaşı Mevkii 146 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Erzincan TOKİ 146 konut ihalesi 18 Eylül'de!

Erzincan İli Kemaliye İlçesi İshakpaşa Mahallesi Tarlabaşı Mevkii 146 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 18 Eylül'de yapılacak.

Erzincan İshakpaşa 146 konut ihalesi 18 Eylül'de!

Erzincan İli Kemaliye İlçesi İshakpaşa Mahallesi Tarlabaşı Mevkii 146 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 18 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Konya Sarayönü 1. Etap TOKİ başvuruları başlıyor!

TOKİ Konya Sarayönü 1. Etap başvuruları bugün başlıyor. Satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Sarayönü Şubesi aracılığıyla yapılacak.

İshakpaşa Sarayı mescidi ibadete açıldı!

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı'nın içinde bulunan mescit restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 200 yıl sonra yeniden ibadete açıldı.

İshakpaşa Sarayı’ndaki cami 200 yıl sonra ibadete açıldı!

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı’ndaki cami 200 yıl sonra ibadete açıldı, açılışa Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İshak Paşa Sarayı Camisi bir asır sonra açıldı!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı bünyesindeki cami, sarayın terk edilmesinin ardından yaklaşık bir asır sonra ibadete açıldı.

İshak Paşa Sarayı Camisi 100 yıl sonra ibadete açıldı!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki 231 yıllık İshak Paşa Sarayı'nın bünyesinde bulunan cami yaklaşık bir asır sonra restorasyon yapılarak yeniden ibadete açıldı.

İshakpaşa Sarayı medresesi restorasyon Haberi

İshakpaşa Sarayı medresesi restorasyon

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı'nın güneyindeki İshakpaşa Medresesi, Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından hazırlanan projeyle yeniden ibadete açılacak. İç duvarlarının bir kısmı yıkılan medrese, atıl durumda bulunuyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı 4 yıl önce bir proje hazırlayarak, tarihi bina için harekete geçti. Proje çerçevesinde, duvarların güçlenmesi için enjeksiyon işlemi yapıldı. Tamamlanmak üzere olan proje ile İshakpaşa Sarayı'ndaki medrese mescidinden 2 asır sonra yeniden ezan sesi yükselecek. Çalışmalar bitince medrese Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilecek. Sarayda yeniden ezan sesinin yükselecek olmasının kendilerini heyecanlandırdığını belirten Doğubeyazıt Kaymakamı Karahan Daştan, “Amacımız tarihi güzellikleri gün yüzüne çıkartmak ve tanıtmak. Mescidin halısından, mihrabına kadar her şey elden geçirilip, yeniden ibadet yapılabilecek hale gelecek. Böylece tarihi mekânda yıllar önce olduğu gibi yeniden ezan sesi duyulacak” ifadelerini...