09 / 05 / 2024

ısı kaybının gider olarak ödenmesi

ısı kaybının gider olarak ödenmesi

26847 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Merkezi Isıtma ve Sıhhi Sıcak Su Sistemlerinde Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılmasına İlişkin Yönetmelik esaslarına göre hesaplanan ortak alan ısı kaybı nedir?

Seçim öncesi altın fiyatları ne kadar? Bugün gram altın kaç lira? Herkes pür dikkat baksın! 27 Mayıs altın fiyatları

Seçime son bir gün kalırken seçim öncesinde altın fiyatları merak ediliyor. Altın fiyatları bu hafta son dört ayın en büyük kaybını  yaşadı. Seçim öncesi altın fiyatları ne kadar? Bugün gram altın kaç lira? Herkes pür dikkat baksın! 27 Mayıs altın fiyatları.

'TL'deki hızlı değer kaybının sürmesi büyük bir risk'

Türk lirasındaki geder kaybının cari açık özellikle de kısa vadeli borçların ödenmesi açısından büyük bir risk oluşturduğunu belirten EBRD Başekonomisti Roger Kelly, kısa vadeli dış borcunu 180 milyar dolar olduğunu MB'nin rezervinin ise 15 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.

Konut kiralamadaki kurumsallaşma vergi kaybını engelleyecek!

Son senelerde kayıt dışı hususlarla gündeme gelen ve sayıları 10 binleri ilgilendiren kısa ve orta vadeli emlak kiralama sektöründe başlayan kurumsallaşmanın turist sayısını yükseltemesi ve vergi kaybını önlemesi öngörülüyor.

Binalarda sismik izolasyon sistemleri depremde can ve mal kaybını engelliyor!

İAÜ AFAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan ve Lisansüstü Öğrencisi Ercan Ekinci, sismik izolasyon sistemlerinin muhtemel bir depremde can ve mal kaybını sıfıra indirebileceğine dikkat çekti.

İnşaat sektörü istihdam kaybını ortadan kaldırdı!

Koronavirüs salgını ile beraber artan işsizlik Haziran ayında gerileme yaşadı. Analistler inşaat sektörünün istihdam kaybını büyük ölçüde azalttığını dile getirdi.

Coronavirüs salgını kira sözleşmelerini nasıl etkiledi?

Avukat Çiğdem Dilek, Coronavirüs salgının mevcut kira sözleşmeleri üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Çiğdem Dilek, “Kiracının öngörülemeyen kaybı mülk sahibi tarafından gözetilmelidir" dedi…

Konutta test sürüşünün detayları!

Son günlerde sık sık gündeme gelen ‘önce kirala, sonra al’ modeli ev almak isteyen vatandaşlar tarafından oldukça merak edilir hale gelirken, inşaat sektörünün önde gelen isimleri 'konutta test sürüşü'nün sakıncalarını ortaya koydu...

Tekfen Topkapı projesi Şubat’ın ikinci yarısında ön satışta!

Tekfen, ön talep topladığı Topkapı projesini Şubat ayının ikinci yarısında  ön satışa çıkaracak...

Adnan Polat Piyalepaşa Camii'ni restore sözünü tutacak mı?

Piyalepaşa Camii'nin Polat Gayrimenkul tarafından restore edileceğini açıklamıştı. Peki Adnan Polat Piyalepaşa Camii'ni restore sözünü tutacak mı?

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü'nde sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü “Alt Gelir Grubu Konut Projesi” kapsamındaki konutlar için sözleşme dönemi başlıyor. Projede 2 oda 1 salon daireler bulunuyor.

Metal Gayrimenkul'ün olağanüstü genel kurul toplantısı bugün!

Metal Gayrimenkul'ün 2017 yılı olağanüstü genel kurul toplantısı bugün  Arcadium Life'ta yapılıyor. 

10 Kasım 2017 TOKİ Aşağısöğütönü Emekli kura sonuçları!

10 Kasım 2017 TOKİ Aşağısöğütönü Emekli kura sonuçları henüz açıklanmadı. Projede yer alan konutlar için kura heyecanı başladı.

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Emekli kura sonucu!

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Emekli kura sonucu henüz açıklanmadı. Projede 252 adet konut bulunuyor.

ısı kaybının gider olarak ödenmesi Haberi

ısı kaybının gider olarak ödenmesi

Ortak alan ısı kaybı nedir?

Ortak alan ısı kaybı 14 Nisan 2008 tarihinde 26847 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Merkezi Isıtma ve Sıhhi Sıcak Su Sistemlerinde Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılmasına İlişkin Yönetmelik esaslarına göre hesaplanıyor.


Bilindiği üzere kazan dairesinde ısıtılan sıcak su (musluklardan akan sıcak su) ve ısınma suyu (peteklerde bulunan sıcak su) boru tesisatı ile dairelere dağıtılıyor. 


Bu dağıtım esnasında kazan dairesinden binanın en tepesine kadar giden su tekrar kazan dairesine geri gelerek tekrar ısıtılmakta ve tekrar aynı hat üzerinde ilerlemektedir. 


Bu işlem sürekli olarak tekrarlanmakta ve bu dolaşım esnasında sıcaklık kayıpları meydana gelmektedir. Sistem kazan dairesinde suyun sıcaklıklarını sarfiyat olsun veya olmasın belli bir seviyede muhafaza etmek zorundadır.


Bu zorunluluk sisteme belli bir gaz tüketimi yaptırmaktadır. Mevcut ısı kayıpları...