28 / 04 / 2024

ısı ölçer nedir nasıl kullanılır

ısı ölçer nedir nasıl kullanılır

Bir çok apartmanda kullanılan ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarını adaletli dağıtma amacı taşıyan ısı ölçer sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. Peki, ısı pay ölçer kullanmak yasal olarak zorunlu mu?

Depreme karşı önlem için her binaya ivmeölçer takılacak

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, olası depremlere karşı binaların dayanıklılığını ölçebilecek şekilde ivmeölçer tasarladıklarını belirtti.

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, kimler tarafından yapılır?

İnşaat projeleri başlamadan önce en sık karşılaşılan kavramlardan biri de arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesidir. Peki, Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Rölöve nedir? Rölöve nasıl yapılır ve çeşitleri nelerdir?

Rölöve, mimar ve inşaat alanında sıklıkla duyulan bir terimdir. Kent ve arkeolojik yapı çalışmalarında öne çıkan bu kelimeyi yakından incelemek gerekir. Peki rölöve nedir, rölöve nasıl yapılır ve rölöve çeşitleri nelerdir? İşte rölöve terimi ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Sükna hakkı nedir? Sükna hakkı devredilir mi?

Gayrimenkul piyasasında sıkça kullanılan sükna hakkı, merak edilen kavramlardan biridir. Oturmak ve ikamet etmek anlamlarına gelen bu kavram kiracılar ve mülk sahiplerini de ilgilendirmektedir. Peki sükna hakkı nedir, sükna hakkı devredilebilir mi ve nasıl kurulur sorularının yanıtları…

Yarısı bizden kampanyası nedir? Yarısı bizden kampanyası şartları nelerdir? Yarısı bizden kampanyası ne zaman başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm için 'yarısı bizden' kampanyasını duyurdu. Peki Yarısı bizden kampanyası nedir? İşte detaylar!

KOSGEB genç girişimci desteği 2022 ne kadar? Genç girişimci yaş sınırı nedir?

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, esnaf ve sanatkarlar ile tarımsal üretime yönelik kredi paketleri ve genç girişimci desteği ile ilgili paylaşımda bulundu. Peki, KOSGEB genç girişimci desteği 2022 ne kadar? Genç girişimci yaş sınırı nedir?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesine dair pek çok soru sorulmaktadır. Peki Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Kira tespit davası 5 yıl kuralı nedir?

Son zamanlarda mahkemeler kiracılar ve ev sahipleri ile dolmaya başladı. Konut fiyatlarındaki artışın ardından kira tespit ve kiracı tahliye davalarında yoğunluk yaşanıyor. Peki, kira tespit davalarında 5 yıl kuralı nedir? İşte tüm merak edilenler...

Yıl Er İnşaat Ve Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Yıl Er İnşaat Ve Otomotiv Limited Şirketi Sultanbeyli’nde  500 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Yıldız ve Yakup Yıldız tarafından kuruldu.

Sözüer Dalgıçlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sözüer Dalgıçlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Ayşegül Sözüer tarafından kuruldu.

Isı pay ölçer sistemini çalıştırmanın cezası var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızda pay ölçer var fakat yöneticimiz kuzeye bakan dairede oturduğu için pay ölçeri çalıştırtmıyor. Apartman giderlerini de ısrarla metrekareye göre bölüyor. Çünkü kendi dairesi itibarıyla bu onun işine geliyor. Bunun cezası var mı?' sorusunu cevapladı.

ısı ölçer nedir nasıl kullanılır Haberi

ısı ölçer nedir nasıl kullanılır

Isı pay ölçer kullanmak yasal olarak zorunlu mu?

Bir çok apartmanda kullanılan ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarını adaletli dağıtma amacı taşıyan ısı ölçer sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. 


Bu sistem, kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor. 


Isı pay ölçer sistemiyle her daire kullanmı olduğu enerjinin parasını ödeyebiliyor. Isı pay ölçerler monte edilmiş olduğu radyatörün ısısı ile oda ısısı arasındaki farkı ölçerek kullanılan enerjiyi hesaplıyor. 


Isı pay ölçer zorunluluğu!

Enerji verimliliği yasası (ısı paylaşım yönetmeliği) gereğince, merkezi sistemle ısınan dairelerin 2012 yılına kadar pay ölçer uygulamasına geçmesi gerekiyordu.


Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji...