16 / 05 / 2024

ısı yalıtım değerleri

ısı yalıtım değerleri

Mantolama ısı yalıtım değerleri olarak ifade edeceğimiz konu ısı yalıtımında kullanılan malzemelerin değerleridir. Isı yalıtım değerleri beş madde halinde anlatılıyor. Bu değerleri aşağıda ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ısı yalıtımı konutların değerini de artırıyor...

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

Filli Boya, binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını tespit ediyor!

Türkiye’de 40’ın üzerinde şehri gezerek 50 bin binada termal kameralar ile ücretsiz çekim yapıp binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını belirleyen Filli Boya Isı Kaybı Ölçüm Ekibi, tasarruflu ve konforlu yaşamın ipuçlarını bina sakinleriyle yayınladı. 

Konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yeni Otopark Yönetmeliği ile konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu hale geliyor.

Ertuğrul Şen: Enerjinin israf edilmemesi için ısı yalıtımı şart!

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Yıllık enerji tüketiminin yüzde 72’sini ithal eden Türkiye’de, tüketilen toplam enerjinin yüzde 40’a yakını binalarda kullanılıyor. Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımı yaparak yüzde 50 tasarruf sağlamak öncelikli sorumluluk ve zorunluluğumu

Isı yalıtımı yaptırana vergi indirimi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği ile ısı yalıtımı yaptırana vergi indirimi geldi..

Isı yalıtımı olan binalara vergi muafiyeti!

Enerji tasarrufunu teşvik etmek için atılan adımlara ısı yalıtımı için yapılan harcamalar da dahil oldu. İşletmeler bir defaya mahsus olmak üzere, binalarında yaptıracakları yalıtımları, amortisman yöntemiyle yıllara yayarak değil, tek seferde gider gösterebilecek

Baumit ısı yalıtımında sigorta güvencesi sunuyor!

2016’da dış cephesini ısı yalıtımı yaptırıp binalarının enerji performansını artırarak EKB almak isteyenler için Baumit, ürün kalitesinin yanı sıra sigorta güvencesi ile de özel bir hizmet paketi sunuyor.

Isı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016!

Isı yalıtımı için belediyeye müracaat edilerek projenin tasdik edilmesi gerekli oluyor. Tasdik için belediyeye belli oranlarda ücret ödemesi de yapılıyor. Peki, ısı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016 ne kadar?

Baumit ile kış aylarında doğru ısı yalıtımı!

Baumit, uygun teknik özellikte ve doğru uygulanan bir dış cephe ısı yalıtım sisteminin, özellikle kış aylarında iç mekanlarda sağlıklı bir yaşam alanı sağlayacağının altını çiziyor.

Duvarmatik ses yalıtım lehvalarıyla yalıtım değerlerine hızlı ulaşım!

Duvarmatik ses yalıtım lehvaları ile istediğiniz ses yalıtım değerlerine çok hızlı ulaşabilirsiniz. Oteler, okullar, konut projeler, eğlence mekanları gibi birçok yerde kullanılır.

Mantolamada kullanılan ısı yalıtım malzemesine dikkat!

Zorunluymuş gibi gösterilen mantolama adı altında yapılan ısı yalıtımında kullanılan malzemeler sebebiyle, kanserojenle kaplanmış bir binada, yangın tehlikesiyle de karşı karşıya kalabilirsiniz.

Baumit’in en çok tercih edilen sistemi: Star Isı Yalıtım Sistemi!

Baumit, gerek yeni konut, ofis, AVM, hastane, otel, yurt, vb. projelerine; gerekse renovasyon projelerine ısı yalıtım sistemlerinin yanı sıra su yalıtım ürünleri, karo yapıştırıcıları ve özellikle otopark alanları için sıva sistemleri ile her alanda çözüm

ısı yalıtım değerleri Haberi

ısı yalıtım değerleri


Mantolama ısı yalıtım değerleri 1!

1- λ , ( Lambda ), Isı iletim katsayısı (W / mK ) : Bir malzemenin; birbirine paralel iki yüzeyinin sıcaklıkları arasındaki fark 1 C ( = 1K ) olduğunda, yüzeyin birim alanından ( 1 m2 ) ve aynı zamanda bu alana dik yöndeki birim kalınlıktan ( = 1 m ), birim zamanda ( = 1 sn ) geçen ısı miktarıdır.


Binanın dış kabuğundaki ısısal değişimler ve ısı şokları nedeniyle, özellikle dış cepheyi oluşturan duvarlarda tonlarca yüke eşdeğer gerilmeler oluşur. İçine nispeten daha sıcak su konulan soğuk cam bardağı kıran güç; işte bu gerilmelerdir. Bu nokta, yalıtımın neden dışarıdan yapılması gerektiği sorusu açısından, en kritik noktadır. Aynı sebeple, GEZİLEN TERASLARDA su yalıtımının ısısal şoklardan korunması için,...