11 / 05 / 2024

Isı Yalıtım Yönetmeliği 2013

Isı Yalıtım Yönetmeliği 2013

Binalardaki ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanması amacı ile hazırlanan "Isı Yalıtım Yönetmeliği" için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi üretildi! İşte faydaları...

Marterm, Kahramanmaraş'ta son bir senedir akademisyenlerden oluşan bir kadroyla AR-Ge faaliyetleri yürüterek, 'Keçi kılı içerikli ses ve ısı yalıtım' ürününün üretimine başladı. Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi resmen üretildi. Peki nerelerde kullanılır, faydaları neler

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugüne kadar 94,2 milyar lira destek sağlandı!

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda şimdiye kadar 94,2 milyar TL evde bakım yardımı ödemesi gerçekleştirildi.

Yıkım yönetmeliği için çalışmalar başladı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya üzerinden yıkım yönetmeliğine dair çalışmalarının başladığını duyurdu. Kurum, yıkım yönetmeliğinin içeriğine dair bilgiler de paylaştı. 

Isı yalıtımıyla faturayı yüzde 50 düşürmek mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe yaptığı açıklamada, “Isı yalıtımına yaptığımız yatırım ısıtma faturalarından yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlanıyor" dedi.

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürebilirsiniz!

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürmeniz mümkün. Peki ısı yalıtımında nelere dikkat edilmeli?

Çiçek Isı Yalıtım Sistemleri ve İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çiçek Isı Yalıtım Sistemleri ve İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Olcay Çiçek tarafından kuruldu.

Levent Pelesen: Kentsel dönüşümde yalıtıma öncelik verilmesi sevindirici!

İZODER Başkanı Levent Pelesen dünya çevre gününde konuştu. Pelesen, 'Isı yalıtımı yönetmeliğinin devreye girmesi öncelikle 2009 yılı sonrası inşaatların asgari C sınıfı ve üzeri yalıtıma sahip olmasıyla konutlarda tüketilen enerji yüzde 68.7’den yüzde 59.9’a düştü' dedi.

Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı... 

Yapı kayıt belgesi yönetmeliği 2018!

İmar barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslar, Yapı Kayıt Belgesi Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte yapı kayıt belgesi yönetmeliği 2018..

Binalarda su yalıtımı zorunluluğu başladı!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, bugün yürürlüğe girdi. Bugün itibari ile yeni binalar için hazırlanan projelerde su yalıtımı da istenecek..

Su yalıtımı zorunluluğu 2018!

27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği henüz yürürlüğe girmedi. Peki, su yalıtımı zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Su Yalıtımı Yönetmeliği binalara değer katacak!

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği’ binalara dayanıklılık, kalite ve güç kazandıracak. Yeni ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği’nin inşaat sektörüne ve binalara katacağı değer; İZODER, su yalıtımı dernekleri BİTÜDER ve SUDER’in düzenlediği ortak basın toplantısıyla duyuruldu.

Su yalıtımıyla binaların ömrü 100 yıla çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Resmi Gazete'de yayımlanan Su Yalıtımı Yönetmeliğine ilişkin, "Mevcut binalarda ömür 30 yıl ama bu binaların su yalıtımı doğru yapılırsa binaların ömrünü yaklaşık 80, 100 yıla çıkartabiliriz" diye konuştu.

Isı Yalıtım Yönetmeliği 2013 Haberi

Isı Yalıtım Yönetmeliği 2013

Isı Yalıtım Yönetmeliği!

Bayındırlık ve İskan Bakanlığından 


BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç ve Kapsam, Dayanak

Amaç ve Kapsam


Madde 1 - Bu yönetmelik, binalardaki ısı kayıplarının azaltılması, enerji tasarrufu sağlanması ve uygulama esaslarının belirlenmesi amacıyla hazırlanmıştır. 

Bu yönetmelik, 3030 sayılı Büyük Şehir Belediyelerinin Yönetimi Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun kapsamındaki belediyeler dahil, bütün yerleşim birimlerindeki binalarda uygulanır. 

Münferit olarak inşa edilen ve ısıtılmasına gerek duyulmayan depo, cephanelik, ardiye, ahır, ağıl ve benzeri binalarda bu yönetmelik hükümleri uygulanmaz. 

180 sayılı Bayındırlık ve İskan Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 209 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 32 nci maddesi kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşları, katma bütçeli idareler, il özel idareleri ve belediyeler bu yönetmeliğe uymak ve uygulamakla yükümlüdürler.


Dayanak


Madde 2 - Bu yönetmelik,...