27 / 04 / 2024

ısı yalıtımı yönetmelik

ısı yalıtımı yönetmelik

Isı yalıtımı yönetmeliği, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına ve uygulamaya dair usul ve esasları düzenliyor. Peki, yönetmelik esasları nelerdir? İşte ısı yalıtımı yönetmeliği 2015..

Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi üretildi! İşte faydaları...

Marterm, Kahramanmaraş'ta son bir senedir akademisyenlerden oluşan bir kadroyla AR-Ge faaliyetleri yürüterek, 'Keçi kılı içerikli ses ve ısı yalıtım' ürününün üretimine başladı. Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi resmen üretildi. Peki nerelerde kullanılır, faydaları neler

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

İzocam'dan ısı yalıtımını yükselten Optiflex!

İzocam, daha az maliyetle yüksek ısı yalıtımı konforu sağlayan İzocam Optiflex ürününü geliştirdi...

Levent Pelesen: Doğalgaz faturasını azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor!

Binalarda ısıtma amaçlı kullanılan enerjinin yaklaşık yarısının israf edildiğinin altını çizen İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Kış mevsiminde enerji israfının önüne geçmek ve doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır” diye konuştu...

Kocaeli Bağçeşme itfaiye binasının ısı yalıtım işleri başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bağçeşme itfaiye binasında ısı yalıtım işlerine başladı.

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürebilirsiniz!

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürmeniz mümkün. Peki ısı yalıtımında nelere dikkat edilmeli?

Isı yalıtımı ile binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltabiliriz!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltmak istiyorsak, konut ve iş yerlerini ısı yalıtımına kavuşturmalıyız" dedi...

Konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yeni Otopark Yönetmeliği ile konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu hale geliyor.

Isı yalıtımıyla daire başına 2,4 bin TL'lik tasarruf!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ölçümler, binalarda ısı yalıtımı yapılmasının ve ısı ölçüm cihazı kullanılmasının aile ekonomisine katkısının büyük olduğunu ortaya çıkardı.

Su Yalıtımı Yönetmeliği binalara değer katacak!

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği’ binalara dayanıklılık, kalite ve güç kazandıracak. Yeni ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği’nin inşaat sektörüne ve binalara katacağı değer; İZODER, su yalıtımı dernekleri BİTÜDER ve SUDER’in düzenlediği ortak basın toplantısıyla duyuruldu.

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği tam metni 2017!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, 27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmelik kapsamında yeni inşa edilecek binalarda yapılması gereken su yalıtımı esasları belirlendi.. 

Isı yalıtımıyla 12 milyar dolarlık tasarruf!

TERMOSAN Mühendislik'in Yönetim Kurulu Başkanı Suat İnan, ısı yalıtımının faydalarından bahsetti. İnan, Türkiye'nin enerji tüketiminde 10-12 milyar dolarlık tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

ısı yalıtımı yönetmelik Haberi

ısı yalıtımı yönetmelik

Isı yalıtımı yönetmeliği 2015!

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği, 9 Ekim 2008 Perşembe tarihinde 27019 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 


13/12/1983 tarihli ve 180 sayılı Bayındırlık ve İskân Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ile 30/A maddesine dayanılarak hazırlanan yönetmelik, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına ve uygulamaya dair usul ve esasları düzenliyor.


BİNALARDA ISI YALITIMI YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Dayanak

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına ve uygulamaya dair usul ve esasları düzenlemektir.

             

(2) Bu Yönetmelik, 10/7/2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamındaki belediyeler dahil olmak üzere, bütün yerleşim birimlerindeki binalarda uygulanır.

           ...