02 / 05 / 2024

İskan 2022 ücreti

İskan 2022 ücreti

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ücreti 2022 ne kadar?

Ruhsat ve eklerine uygun olarak inşa edilen yapılar için iskan alınması gerekiyor. 5 yıl içerisinde iskanı alınmayan yapılar kaçak durumuna düşüyor. Peki, iskan masrafı ne kadar? 2022 iskan ücreti kaç TL? İşte tüm detaylar..

Bedelli askerlik ücreti 2023 ne kadar olacak? Bedelli askerlik ücreti taksit yapılıyor mu?

Bedelli askerlik ücreti 2022 yılında 80 bin liraydı. Yeni yılda ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. İşte detaylar!

Netflix abonelik ücretleri ne kadar? Wednesday nereden izlenir? 18 Aralık 2022 Netflix fiyat listesi...

Popüler bir dijital içerik platformu olan Netflix, içerik kütüphanesini yeni filmler ve dizilerle genişletmeyi sürdürüyor. Peki, Netlfix abonelik ücreti ne kadar? Netflix fiyatları ne kadar? İşte 18 Aralık 2022 Netflix fiyat listesi...

1 saat mesai ücreti ne kadar 2022?

Çalışma saatiniz arttıkça elde edeceğiniz ödeme de değişmektedir. Bu durumda vatandaşlar, “1 saat mesai ücreti ne kadar 2022?” şeklinde sorduğu sorunun yanıtını arıyor. İşte detaylar!

2022 ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?

Ehliyet yenileme ve ehliyet yenileme ücretine dair bazı detaylar araştırılıyor. İşte 2022 ehliyet yenilemeye dair araştırılanlar!

TOKİ başvuru ücreti ne kadar 2022? TOKİ peşinat ne kadar?

TOKİ başvuru ücreti ne kadar 2022, TOKİ peşinat ne kadar? soruları vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. İşte o merak edilen detaylar!

Piyasa Kahini bu kez altını, doları değil asgari ücreti açıkladı! Hemen bakın

Milyonlarca çalışan büyük bir merak ile asgari ücret için yıl sonunu beklerken, ünlü ekonomistlerden de konu ile ilgili olarak açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki 2022 asgari ücreti ne kadar olacak? Piyasa Kahini İslam Memiş, açıkladı. İşte detaylar…

Evde bakım maaşları yattı mı? Ödemeler ne zaman yatacak? 2022 Evde bakım maaşı sorgulama!

Birçok vatandaş evde bakım maaş anketi ekranını izliyor. İlçe Aile ve Sosyal Kurulu, engelli vatandaşlara ve ailelerine maddi destek sağlamak için aylık evde bakım ücreti öder. Peki 2022 Evde Bakım maaşları yattı mı? İşte ayrıntılar...

Netflix'de hangi paket kaç lira? Netflix 22 Eylül 2022 fiyat listesi

Türkiye dahil 196’dan fazla ülkede 200 milyonu aşkın kullanıcı tarafından izlenen Netflix fiyatlarını güncelledi. Peki en popüler film ve dizi izleme platformu Netflix üyelik ücreti kaç lira? İşte 22 Eylül 2022 Netflix fiyat listesi ve Netflix paket içerikleri...

2022 - 2023 okul servis ücretleri kaç TL? Ankara İstanbul İzmir okul servisi ücretleri listesi

 2022 - 2023 eğitim ve öğretim döneminin başlaması ile birlikte okul servisi fiyatları velilerin gündemine oturdu. Peki okul servis ücreti olarak kaç lira ödeyecek? Ankara İzmir İstanbul için belirlenen kilometrelere göre öğrenci servisi ücretlerini sizin için listeledik.

2022-2023 İÜ AUZEF kayıt tarihleri ne zaman? AUZEF kayıt harç ücretleri ne kadar? AUZEF harçları tam liste!

Öğrencilerin gözü kulağı bu haberde. İstanbul Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi AUZEF 2022-2023 yılı kayıt harç ücretleri, birçok öğrencinin merak ettiği sorulardan birisi. Sistemine kayıtlı yaklaşık 330 bin öğrencisi olan AUZEF’in, bu eğitim döneminde harç ücreti ne kadar olacak. İşte devamı..

Ziraat Bankası emeklilere ne kadar promosyon veriyor 2022? Ziraat Bankası emekli promosyon ücreti ne kadar?

Ziraat Bankası emeklilere ne kadar promosyon veriyor 2022? sorusu emeklilerin sıklıkla sorduğu sorular arasında yer alıyor. İşte detaylar!

İTÜ otoparklarına yüzde 300 zam! Büyük tepki topladı! İTÜ'de otopark ücretleri ne kadar? 16 Ağustos 2022 fiyat listesi!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Kampüsü’nde aylık 750 lira olan otopark ücreti 2 bin 500 liraya yükseltildi. Peki, İTÜ'de otopark ücretleri ne kadar? İşte 16 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Üniversite harç ücretleri belli oldu! 2022-2023 üniversite harç ücretleri ne kadar? Güncel üniversite harç ücretleri...

2022-2023 eğitim öğretim döneminin başlamasına kısa bir vakit kaldı. Öğrenciler, arama motorları üzerinden ''Üniversite harç ücretleri kaç TL? Üniversite harç ücretleri ne kadar? Üniversite harç ücreti nedir?'' gibi soruların cevabını araştırmaya başladı.

İskan 2022 ücreti Haberi

İskan 2022 ücreti

İskan belgesi bir diğer ifadeyle yapı kullanım izin belgesidir. İskan belgesi, inşa edilen yapıların resmi olarak bittiğini gösteren, gerekli prosedürlere ve başlangıç aşamasında sunulan projeye uygunluğunu gösteren, güvenli olduğu onaylanan belgelerdir. 

İskanı olmayan yapıların tamamının kullanıma açık olmadığı gibi belli bir bölümünün de oturumuna izin verilmiyor. Yapının iskanının alınabilmesi için kısmen ya da tamamen tamamlandığında resmi olarak bildiriminin yapılması gerekiyor. 

İskan alabilmenin birinci şartı tasdiklenmiş projesine uygun şekilde yapının tamamlanmış olmasıdır. Projeye uygun olarak tamamlanan yapı müteahhit tarafından tüm sigorta borçları ödenmiş ve yapı denetim şirketi vasıtasıyla tüm hakkedişleri tamamlanmış şekilde ilgili belediyeye başvurularak alınabiliyor. 

Kanunda yer alan açıklamalara göre; iskan ruhsatı alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde...