06 / 05 / 2024

iskan alanı nedir

iskan alanı nedir

Yerleşme alanı olarak da bilinen iskan sahası nedir? İskan sahası kapsamında yapı inşaatının yapılmasına izin veriliyor mu? İskan sahası harici alan nedir? İşte sorularınızın yanıtı...

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

İskan sorgulama nedir? Nasıl yapılır?

Yapı ve gayrimenkul sektöründe en çok karşılaşılan terimlerden biri de iskandır. İskan, yapının oturum iznini belgeleyen bir evraktır. Bu nedenle yapı sahiplerinin alması önemlidir. Eğer iskan belgeniz varsa sorgulamanız gerekir. Peki iskan sorgulama nedir ve nasıl yapılır?

İskan nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Mülk sahipleri veya mülk sahibi olmayı düşünenler arasında en çok merak edilen konulardan biri, "iskan nedir?" sorusudur. İskan, bir binanın inşaatının tamamlandığını ve bu binanın tüm yasal düzenlemelere ve standartlara uygun olduğunu onaylayan bir kullanım izni belgesidir. 

İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır?

Konut almak isteyenler alacakların binanın ya da dairenin iskanı olup olmadığını araştırıyor. Peki, İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

İskan belgesi nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Bir bina inşa edilirken binanın resmi olarak kullanılmasını sağlayan izin belgesi iskan belgesi olarak adlandırılır. Bu nedenle yapılan bina için iskan belgesi almak zorunludur. Peki, oturma izni sağlayan iskan belgesi nereden alınır? İşte iskan belgesi ile ilgili detaylar...

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

İnşaat alanı nedir? İnşaat alanı nasıl hesaplanır?

Herhangi bir binanın arsa içindeki kurulum alanını belirlemeye yarayan inşaat alanı, yeni bir yapının oluşturulma sürecinde önemlidir. Bu alan, alıcı, satıcı ve müteahhit tarafından bilinmelidir. Peki inşaat alanı nasıl hesaplanır ve nasıl öğrenilir? İşte inşaat alanı hakkındaki tüm detaylar…

Sit alanı nedir? Sit alanı nasıl kaldırılır?

Ülkede yer alan kültürel ve tarihi miraslar, kıymetli ve arkeolojik değere sahip olduğu için koruma altına almaktadır. Özel kanuni düzenlemeler ile koruma altına alınarak zarar görmesi ve halka açık olması söz konusu değildir. Bu konularda sit alanı kavramı zaman zaman duyulur. 

Arsanın sit alanı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Sit alanı olduğu nerden öğrenilir?

Arsa konusunda önemli bir konu olan sit alanı, çoğu gayrimenkul işlemlerinde merak edilmektedir. Arsanın sit alanı dahilinde olması, arsa sahiplerini ilgilendirmektedir. Peki sit alanı nedir, arsa sit alanı olduğunda ne olur? İşte buna benzer tüm merak edilen soruların yanıtları haberin devamında…

Murat Tanrıöver kimdir? Hangi görevlerde bulundu?  Uzmanlık alanı nedir?

Hedef Holding A.Ş Yönetim kurulu Üyesi Murat Tanrıöver kimdir? Kaç yaşında? Murat Tanrıöver daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Murat Tanrıöver'in eğitim hayatı nasıldı? İşte Murat Tanrıöver'in hayatına dair merak edilenler.

Mehmet Ali Deniz kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Consusu Enerji İşletmeciliği ve Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Deniz kimdir? Kaç yaşında? Mehmet Ali Deniz daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mehmet Ali Deniz'in eğitim hayatı nasıldı? İşte Mehmet Ali Deniz'in hayatına dair merak edilenler.

Hulusi Horozoğlu kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Doğan Yatırım Bankası A.Ş  Yönetim Kurulu Üyesi / Genel Müdür Hulusi Horozoğlu kimdir? Kaç yaşında? Hulusi Horozoğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Hulusi Horozoğlu'nun eğitim hayatı nasıldı? İşte Hulusi Horozoğlu'nun hayatına dair merak edilenler.

Feyzullah Tahsin Bensel kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Consusu Enerji İşletmeciliği ve Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Tahsin Bensel kimdir? Kaç yaşında?   Feyzullah Tahsin Bensel daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Feyzullah Tahsin Bensel'in eğitim hayatı nasıldı? İşte Feyzullah Tahsin Bensel'in hayatına dair merak edilenler.

iskan alanı nedir Haberi

iskan alanı nedir

İskan sahası nedir?

İskan sahası, yerleşme alanı olarak tanımlanıyor. Yerleşme alanı ise, imar sının içindeki yerleşik alanla gelişme alanlarının tümünü kapsayan alan olarak ifade ediliyor.


Bir diğer ifade ile iskan sahası; imar sınırı içinde inşaata izin verilen alana deniyor. İskan sahası, bir kentin düzen tasarısında, yapı yapılmasına olur verilen alan olarak da tanımlanıyor.


Gelişme alanı - inkişaf sahası: 

İmar plânı sınırı içinde kalan ve plân programın da saptanan sûrej için şehrin gelişmesine aynian alandır.


Yerleşik alan - meskun saha:

İmar plânı yapıldığı sırada yerleşilmiş bulunan alandır.


Yerleşme dışı alan - iskan harici saha: 

İmar plânı sının ile imar sının arasında kalan ya yerleşik alan içinse olup da imar plânlarında yerleşmeye izin verilmeyen alanlardır.


Metropoliten alan:

Belirli bir nüfus sınırını aşmış (örneğin bir milyon gibi) sosyal ekonomik yönetim yönlerinden uzmanlaşma...