05 / 05 / 2024

iskan alma işlemleri

iskan alma işlemleri

Bir arsa üzerinde inşa edilen binaya iskan almak için belediyeye başvuruluyor. Peki, bir yapıya iskan almak için neler gerekir? Belediyeye ne kadar harç ödenir? İskan alma prosedürü nedir?

İhlas Gayrimenkul'ün yeni pay alma hakkı işlemleri tamamlandı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin 29 Kasım 2017 tarihinde başlayan yeni pay alma hakkı kullandırılması işlemleri dün tamamlandı. 

TOKİ Ankara Haymana başvuru işlemleri!

1 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satış yöntemiyle satışa çıkarıldı. İşte TOKİ Ankara Haymana başvuru işlemleri...

Yıkım ruhsatı işlemleri!

Bir arsa üzerinde yer alan yapının yıkımı için öncelikle belediyeden yıkım ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, yıkım ruhsatı nasıl alınır? İşte yıkım ruhsatı alma işlemleri..

İnşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir?

İnşaat ruhsat almak için öncelikle, belediyeye gerekli belgeler ile müracaat edilmesi ve inşaat ruhsat harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Dükkan tapusunu meskene çevirme işlemleri!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış ve iskan izni alınmış kat mülkiyeti olan bir binada dükkan tapusu olan bir bağımsız bölüme mesken tapusu almak mümkün olabiliyor. İşte dükkan tapusunu meskene çevirme işlemleri..

Tapu dairesinden randevu alma işlemleri!

Tapu dairesinde gerçekleşecek alım satım işlemleri için öncelikle randevu alınıyor. Tapuda randevu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapılıyor. İşte tapu dairesinden randevu alma işlemleri..

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra iskan belgesinin alınması gerekiyor. Bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınıyor. Peki, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

Konut kredisi dosya masrafı geri alma işlemleri!

Yargıtay kararlarına göre, kendilerinden ne için istendiği belirtilmeden kesilen dosya masraflarının taraflarına iade edilmesi istenebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı geri alma işlemleri...

Kredili tapu işlemleri!

Konut kredisi kullanarak ev alma süreci finansal olarak karmaşık olduğu kadar bürokratik olarak da zahmetli bir süreç olarak biliniyor. Peki, kredili tapu işlemleri nasıl olur?

İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Peki iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur? İşte iskan alma işlemleri..

İskan alma prosedürü nedir?

Bir arsa üzerinde inşa edilen binaya iskan almak için belediyeye başvuruluyor. Peki, bir yapıya iskan almak için neler gerekir? Belediyeye ne kadar harç ödenir? İskan alma prosedürü nedir?

İskan alma koşulları nelerdir?

Ev satın alırken, yapılacak yatırımı riske atmamak için iskan, kat irtifakı, kat mülkiyeti gibi konulara bilmekte fayda var. Peki, iskan alma koşulları nelerdir?

iskan alma işlemleri Haberi

iskan alma işlemleri

İskan alma prosedürü nedir?

Bir arsa üzerinde inşa edilen binaya iskan almak için belediyeye başvuruluyor. Belediye görevlilerinin binayı projesine ve imar yönetmeliklerine uygun bir şekilde yapıldığını tespit etmeleri halinde iskan alınabiliyor. 


Peki, bir yapıya iskan almak için neler gerekir? İskan alma prosedürü nedir?


İskan alma prosedürü..

İskan alınabilmesi için öncelikle ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. 


İskan için gerekli belgeler:

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom Olur Yazısı,

- Proje Müellifleri Raporu, 

- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

- Cephe fotoğrafları – (13/18 cm),

- Emlak/Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

- SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi.


İskan...