02 / 05 / 2024

iskan alma mecburiyeti

iskan alma mecburiyeti

İskan belgesi, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. İskan belgesi taşınmazın bağlı olduğu belediyeden alınıyor. Peki, iskan almak zorunlu mudur?

İskan almak mecburi mi?

Yapı inşaatı için öncelikle yapının bağlı olduğu belediyeye mimari proje ile birlikte iskan alınması gerekiyor. Peki, iskan almak mecburi mi? Müteahhitin iskanı alması mecburi mi?

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

Mersin'de emlakçılık sertifikası kursları başlıyor!

Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Sinan Canpolat, 'Taşınmaz Ticareti Yönetmeliğinde Değişiklik' gereği en az 100 saatlik emlak kursu sertifikası alma mecburiyeti getirildiğini belirtti. 

Pendik Belediyesi'nden iskansız bina uyarısı!

Tamamlanmış yapıların iskan alma sürecini dijital ortama taşıyarak hızlandıran ve kolaylaştıran Pendik Belediyesi, vatandaşları iskansız binalara karşı uyardı.

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra iskan belgesinin alınması gerekiyor. Bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınıyor. Peki, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

İskan alma ücreti 2015!

İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan belgesi nasıl alınır? İskan alma ücreti 2015 ne kadar?

İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Peki iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur? İşte iskan alma işlemleri..

İskan almak ne kadara mal olur?

Bir yapının inşaat çalışmalarının sona ermesinin ardından yapıya mülkiyet kurulabilmesi için iskan alınması gerekiyor. İskan alma sorumluluğu müteahhitlerde oluyor. Peki, iskan almak ne kadara mal olur?

İskan alma prosedürü nedir?

Bir arsa üzerinde inşa edilen binaya iskan almak için belediyeye başvuruluyor. Peki, bir yapıya iskan almak için neler gerekir? Belediyeye ne kadar harç ödenir? İskan alma prosedürü nedir?

Müteahhit iskan almazsa ne yapılır?

İskan belgesi, bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınan izine deniyor. Binaya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. Peki, müteahhit iskan almazsa ne yapılır?

İskan alma koşulları nelerdir?

Ev satın alırken, yapılacak yatırımı riske atmamak için iskan, kat irtifakı, kat mülkiyeti gibi konulara bilmekte fayda var. Peki, iskan alma koşulları nelerdir?

İskan alma maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan alınması gerekiyor. Projesine uygun olarak inşa edilen binaya iskan alımı için belli harçların ödenmesi gerekiyor. İşte iskan alma maliyeti 2015...

iskan alma mecburiyeti Haberi

iskan alma mecburiyeti


İskan almak zorunlu mudur?

İskan belgesi, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenlenen belge olarak karşımıza çıkıyor.


İskan raporunu almak için inşaat yetkilisinin bir dilekçe ile belediyeye başvurması gerekiyor. Peki, iskan almak zorunlu mudur? 


Yapıya iskan alma sorumluluğu, müteahhitte oluyor. Müteahhitin iskan almaması, iskanı alımını engelleyecek şekilde yapı inşa edilmesi neticesinde, müteahhite karşı dava açılabiliyor.


T.C.

YARGITAY

15. Hukuk Dairesi


E:2003/2495

K:2003/5405

T:12.11.2003


ESER SÖZLEŞMESİ

İSKAN MÜSAADESİNİN ALINMAMIŞ OLMASI 

YÜKLENİCİNİN SORUMLULUĞU


Yüklenici, sözleşmeye uygun olarak binayı iskan izni alınmış şekilde tamamlamadığı sürece, iş bedeli olarak kararlaştırılan arsa tapusunu istemeye haklı kabul edilemez. Kendi edimim yerine getirmeyen taraf, karşı taraftan edimini yerine getirmesini isteyemez.


818 s. BK. m. 355-371


Mahalli mahKemesimden verilen hükmün duruşmalı olarak Temyizen tetkiki davalı vekili tarafından istenmiş...