05 / 05 / 2024

İskan alma prosedürü

İskan alma prosedürü

Bir arsa üzerinde inşa edilen binaya iskan almak için belediyeye başvuruluyor. Peki, bir yapıya iskan almak için neler gerekir? Belediyeye ne kadar harç ödenir? İskan alma prosedürü nedir?

Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor?

Prefabrik ev almak isteyen vatandaşlar Prefabrik evlerin nasıl yapıldığını ve satın alma süreçlerini merak ediyor. Peki, Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor? İşte detaylar...

Hisseli tapu devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu devri yapılırken belirli bir prosedür takip edilir. Dolayısıyla bu işlem için yapılması gerekenler bilinmelidir. Hisseli tapu devri sürecinde ilgili merciler devreye girer ve bazı ödemelerin yapılması gerekir. Peki hisseli tapu devri nedir ve nasıl yapılır?

Katalonya, iki senedir boş tutulan daireleri kamulaştırmaya başladı!

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetim hükümeti, son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut krizine çözüm olarak ortaya attığı iki seneden fazla boş tutulan konutların kamusallaştırılmasına ilişkin prosedürü başlattı.

Kiracılar hemen bakın! Ev satılınca kiracı çıkmak zorunda mı?

Kiracılar bazı yaşanılan durumlarda ne yapacaklarını bilemeyebilirler. Örneğin oturdukları evin sahibi değiştiğinde nasıl bir prosedür uygulanır bilmek isterler. İşte bu konuya dair araştırılanlar!

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

İhbar tazminatı alma şartları neler? İhbar tazminatı hangi hallerde alınır?

İhbar tazminatına dair çalışanların birtakım soruları bulunmaktadır. Özellikle ihbar tazminatı alma şartları da merakla araştırılmaktadır. İşte bu şartlar ve diğer detaylar!

Borsa İstanbul'dan flaş altın kararı! Sınırlama getirildi!

Borsa İstanbul AŞ Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Operasyonel Direktörlüğü, belirtilen koşulların sağlanmaması durumunda işlenmemiş altının Borsa saklama kasasına getirilmesi halinde iade prosedürünün uygulanacağını söyledi. 

Tapu sahipleri aman dikkat! Yıllardır ödediğiniz o paraları geri alma zamanı geldi! Hemen bakın!

Tapu sahipleri aman dikkat...Yıllardır ödediğiniz o paraları resmen geri alma zamanı geldi... Hemen bakın...

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır? İşte tapudan randevu alma yöntemleri!

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır sorusunun yanıtı ve tapudan randevu alma yöntemleri haberimizde yer alıyor. İşte tapu randevusu ile ilgili tüm detaylar...

Tapuda yeni devir başlıyor! Ev alıp satacaklar dikkat prosedür değişti!

Tapuda yeni bir dönem başlıyor. Artık ev alıp satacak herkes, belirlenen yeni yöntem ile satış ve alış işlemlerini gerçekleştirebilecek. İşte detaylar!

İşte tam şimdi Migros’ta çamaşır makinesi alma zamanı! 16 Ağustos 2022 çamaşır makinesi fiyat listesi

Hayatınızı kolaylaştıracak bütün ürünlerin bulunduğu Migros’ta şimdi çamaşır makinesi alma zamanı… Migros’ta gerek uygun fiyatları ile gerek ise indirimli fiyatları ile istediğiniz model ve bütçede çamaşır makinesi bulmak mümkün. İşte detaylar…

Çift maaş almak isteyen SGK,SSK, Bağkur’lu emekliler dikkat! Çift maaş nasıl alınır? Çift maaş alma şartları neler?

Çift maaş almak isteyen SGK,SSK, Bağkur’lu emekliler çift maaş nasıl alınır? Çift maaş alma şartları neler gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte çift maaş almak isteyen milyonlarca kişi tarafından merak edilen o soruların yanıtları..

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

İskan alma prosedürü Haberi

İskan alma prosedürü

İskan alma prosedürü nedir?

Bir arsa üzerinde inşa edilen binaya iskan almak için belediyeye başvuruluyor. Belediye görevlilerinin binayı projesine ve imar yönetmeliklerine uygun bir şekilde yapıldığını tespit etmeleri halinde iskan alınabiliyor. 


Peki, bir yapıya iskan almak için neler gerekir? İskan alma prosedürü nedir?


İskan alma prosedürü..

İskan alınabilmesi için öncelikle ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. 


İskan için gerekli belgeler:

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom Olur Yazısı,

- Proje Müellifleri Raporu, 

- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

- Cephe fotoğrafları – (13/18 cm),

- Emlak/Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

- SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi.


İskan...