02 / 05 / 2024

İskan almak zorunlu mu

İskan almak zorunlu mu

İskan belgesi, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. İskan belgesi taşınmazın bağlı olduğu belediyeden alınıyor. Peki, iskan almak zorunlu mudur?

İskan almak mecburi mi?

Yapı inşaatı için öncelikle yapının bağlı olduğu belediyeye mimari proje ile birlikte iskan alınması gerekiyor. Peki, iskan almak mecburi mi? Müteahhitin iskanı alması mecburi mi?

İskan almak zorunlu mu?

İskan ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. İskan ruhsatı alınabilmesi için yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. Peki, iskan almak zorunlu mu?

İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu?

İskan belgesi, bir binanın oturma izni olduğunun göstergesidir. İskan almamış bina ise yasal sürecini tamamlamamış demektir. Peki, İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mudur? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların sunduğu kredilere müracaat edebiliyor. Bankalar ise bu süreçte bazı sigortaların yapılmasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu?

Binalara yeşil sertifika almak zorunlu mu?

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği'ne göre binalara yeşil sertifika almak zorunlu mu? Binalara yeşil sertifika nasıl alınır?

İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

İskan harçları 2016!

İskan almak için müteahhit bir dilekçeyle taşınmazın bağlı olduğu Belediyeye başvuruyor. İskan ruhsatı alırken, belli oranlardaki harç ödemelerinin de yapılması gerekiyor. Peki, iskan harçları 2016 ne kadar oldu?

Veraset ilamı almak zorunlu mudur?

Veraset ilamı, bir kimsenin vefatı halinde, yakınlarına kendisinden kalan mirasın ve mirasçıların kimler olduğunu gösteriyor. Peki, veraset ilamı almak zorunlu mudur? Bu ilam alınmazsa ne olur?

İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Peki iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur? İşte iskan alma işlemleri..

İskan almak ne kadara mal olur?

Bir yapının inşaat çalışmalarının sona ermesinin ardından yapıya mülkiyet kurulabilmesi için iskan alınması gerekiyor. İskan alma sorumluluğu müteahhitlerde oluyor. Peki, iskan almak ne kadara mal olur?

Zorunlu deprem sigortası hangi binalara uygulanır?

Deprem ve deprem nedeniyle oluşacak yangın, infilak ve yer kayması hasarlarının binanıza vereceği maddi zararları teminat altına almak için zorunlu deprem sigortası yapılması gerekiyor. Peki, zorunlu deprem sigortası hangi binalara uygulanır?

İskan almak için sgk borcu engel mi?

Bir yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde yapının kullanılabilmesi için iskan raporunun da alınması gerekiyor. Peki, müteahhitin borcu varsa ne olur? İskan almak için sgk borcu engel mi?

Kat mülkiyeti tapusu almak zorunlu mu?

Kat Mülkiyeti, inşaatı tamamlanmış ve oturma izni alınmış yapılarda kurulabiliyor.Tapu için gerekli evrakların tamamlanıp,tapu harcının ödenmesi gerekiyor.Peki kat mülkiyeti tapusu almak zorunlu mu?

İskan almak zorunlu mudur?

İskan belgesi, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. İskan belgesi taşınmazın bağlı olduğu belediyeden alınıyor. Peki, iskan almak zorunlu mudur?

Deceuninck Pimaş'ta 'zorunlu alım' teklifi yapacak!

Deceuninck N.V Pimaş Plastik’in kalan payları için zorunlu pay alım teklifi yapacağını duyurdu. Deceuninck N.V, Pimaş Plastik sermayesinin yüzde 81.23 hissesini Enka İnşaat’tan satın almak için Ağustos ayında sözleşme imzalamıştı.

İskan almak zorunlu mu Haberi

İskan almak zorunlu mu


İskan almak zorunlu mudur?

İskan belgesi, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenlenen belge olarak karşımıza çıkıyor.


İskan raporunu almak için inşaat yetkilisinin bir dilekçe ile belediyeye başvurması gerekiyor. Peki, iskan almak zorunlu mudur? 


Yapıya iskan alma sorumluluğu, müteahhitte oluyor. Müteahhitin iskan almaması, iskanı alımını engelleyecek şekilde yapı inşa edilmesi neticesinde, müteahhite karşı dava açılabiliyor.


T.C.

YARGITAY

15. Hukuk Dairesi


E:2003/2495

K:2003/5405

T:12.11.2003


ESER SÖZLEŞMESİ

İSKAN MÜSAADESİNİN ALINMAMIŞ OLMASI 

YÜKLENİCİNİN SORUMLULUĞU


Yüklenici, sözleşmeye uygun olarak binayı iskan izni alınmış şekilde tamamlamadığı sürece, iş bedeli olarak kararlaştırılan arsa tapusunu istemeye haklı kabul edilemez. Kendi edimim yerine getirmeyen taraf, karşı taraftan edimini yerine getirmesini isteyemez.


818 s. BK. m. 355-371


Mahalli mahKemesimden verilen hükmün duruşmalı olarak Temyizen tetkiki davalı vekili tarafından istenmiş...