30 / 04 / 2024

İskan başvurusunu kim yapar

İskan başvurusunu kim yapar

Bir arsa üzerinde bina inşa edildikten sonra hemen oturuma başlanılamıyor. Yapının yasal olarak bittiğini göstermek için belediyeden iskan izninin alınması gerekiyor. Peki, iskan başvurusu nasıl yapılır?

İskan başvurusunu kim yapar?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan herhangi bir yapının belirli kriterlere uygunluğuna göre belediye tarafından verilen onay belgesine iskan deniyor. Peki, iskan başvurusunu kim yapar?

Hidiv Kasrı mahkeme kararı ile İBB mülkiyetinde kaldı!

İBB, Hidiv Kasrı hakkında Vakıflar adına tescil hükmü veren ilk derece mahkemesi kararı için istinaf başvurusu yaptı. Yapılan bu istinaf başvurusu sonrasında, istinaf ilk derece mahkemesinin kararını bozarak İBB’nin başvurusunu kabul ettiğini açıkladı.

Araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır?

Bir araç kaza yaptıktan sonra aracını yaptıran sürücülerin değer kaybı başvurusunu e-Devlet’ten nasıl yapacakları merak ediliyor. Güncel olarak e-Devlet üzerinden araç değer kaybı başvurusu gibi bir hizmet almak mümkün değil.

Buğra Gökce'den seçim vaadi: İzmir'de halkın ev sahibi olması kolaylaştırılacak!

İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa edip İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Buğra Gökce, adaylık başvurusunu teslim etti ve yapacakları çalışmaları tek tek açıkladı. Gökce, konut erişilebilirliğine de değindi.

İBB tarafından uygulanacak olan burs başvuruları uzatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) burs başvurusunu 3 Kasım 2023 Cuma gününe kadar uzatıldığını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Başvurusunu eksiksiz yapana İŞKUR’dan 10 bin 650 TL ödeme! İŞKUR resmen açıkladı!

İŞKUR’a başvuru yapan kişiler, kişisel durumlarına bağlı olarak en düşük 5 bin 325 TL ve en yüksek 10 bin 650 TL arasında değişen ödemeler alacak. Bu ödemeler, bireyin sigorta giriş süresine ve işsizlik dönemine bağlı olarak hesaplanacak. İşte detaylar...

Başvurusunu eksiksiz yapanın hesabına 1.250 TL yatacak! Resmen açıklandı!

Eylül ayının sona ermesi ile beraber ekim ayı için Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin meraklı bekleyiş başladı. e-Devlet üzerinden başvuranların hesabına Aile Destek Programı adı altında 1.250 TL yatacak. İşte detaylar...

Başvurusunu eksiksiz yapana 9 ay boyunca 1.250 TL yatacak! 1 Ekim’de başlıyor! Acele edin!

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 2023 – 2024 eğitim yılı kapsamında ortaöğretim ve yüksek öğretim burs miktarı belli oldu. Peki, müracaatlar ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

e-Devlet’ten başvurusunu eksiksiz yapana 7 bin 232 TL yardım sürprizi! Başvuru ekranı burada!

Toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde memurların aylıklarına yapılan zam oranı, dul ve yetim maaşına da yansıyacak. Henüz bu ödemelerden yararlanmayan ihtiyaç sahipleri, müracaat koşullarını ve Ocak 2024’te yapılacak zammı sorgulamaya başladı. İşte detaylar...

Kripto para piyasasında neler oluyor? Son dakika gelişmeleri için hemen bakın!

ABD'de federal mahkeme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetme kararını bozdu. Bu karar kripto para piyasasında doping etkisi yaptı.

Çocuklu ailelere müjde! E-devlet başvurusunu eksiksiz yapan bu yardımdan faydalanacak! Şartlar peş peşe belli oldu!

Yeni eğitim döneminin başlamasına sayılı günler kala ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için kırtasiye yardımı veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu yardımın başvuru şartları belli oldu. İşte detaylar...

Ziraat Bankası coştukça coştu! 31 Temmuz’a kadar başvurusunu eksiksiz yapana anında para yatacak!

Gıdadan teknolojiye, giyimden tatil sektöründe kadar hemen her alanda kampanya düzenleyen Ziraat Bankası, şimdi de kozmetik sektörüne yönelik kampanyasıyla müşterilerinin karşısına çıktı. Ziraat Bankası, kozmetik harcamalarında toplan 130 TL hediye edeceğini açıkladı.

Memurlar ve SSK, BağKur emeklileri şimdi bakın! 4 soruda maaş zamları tek tek açıklandı! Kim kaç lira alacak?

SSK, BağKur emeklileri ve memurlar maaş hesaplamalarını sık sık araştırıyor. Peki kim kaç lira alacak? Kime zam var?

Depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? İşte şartlar...

Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için son dakika bir adım atan hükümet, yeni destek paketini duyurdu. Peki depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak?

İskan başvurusunu kim yapar Haberi

İskan başvurusunu kim yapar

İskan başvurusu nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde bina inşa edildikten sonra hemen oturuma başlanılamıyor. Yapının yasal olarak bittiğini göstermek için belediyeden iskan izninin alınması gerekiyor.


Bu iskan, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece veriliyor. Peki, iskan başvurusu nasıl yapılır?


İskan başvurusu için bir dilekçe ve gerekli diğer belgeler ile belediyeye müracaat edilebiliyor. İskan başvurusu için gerekli belgeler:


Gerekli belgeler:

Dilekçe

Temel vizesi

Kanal Bağlantı Vizesi

Vergi İlişik Kesme Belgesi

Ön ve arka cephenin 13*18 ebadında ikişer fotoğrafı,

Isı Yalıtım Vizesi

Toprak(Hafriyat) Vizesi 

150 m2 nin üzerinde işyeri bulunan yapılar için harç.


İskan başvurusu dilekçe örneği:


………………………… BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE


…………………………/İSTANBUL

………………………… Mahallesi ……………….. Pafta ……………….. Ada ……………….. Parsel sayılı yerde bulunan binamıza iskan almak istiyoruz....