17 / 05 / 2024

İskan belgesi harcı

İskan belgesi harcı

İnşaat çalışmalarının tamamlanmış olduğu bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için yapı sahibinin belediyeden iskan alması gerekiyor. İşte, iskan belgesi maliyeti!

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar?

İnşaat halindeki konutlar için tamamlandığı andan itibaren izin belgesi ya da iskan belgesi olarak da bilinen yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Peki, Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar? İşte tüm detaylar...

İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu?

İskan belgesi, bir binanın oturma izni olduğunun göstergesidir. İskan almamış bina ise yasal sürecini tamamlamamış demektir. Peki, İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mudur? İşte tüm merak edilenler...

Mirasçılık belgesi harcı 2022!

Miras intikal işlemi gerekli olan belgeler arasında mirasçılık belgesi yer alıyor. Peki, mirasçılık belgesi harcı 2022 ne kadar oldu?

İskan harcı 2022 ne kadar oldu?

2022 yılı ile birlikte yeniden belirlenen imar harçları arasında yapı kullanma izin belgesi yani iskan harcı da yer alıyor. Peki, iskan harcı ne kadar oldu?

İmar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

Belediyelerden talep edilen belgeler için belli oran veya miktarlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, imar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

Mirasçılık belgesi harcı 2021!

Bir kimsenin vefat etmesi durumunda,  yakınlarına kendisinden miras kalması halinde; bu mirasçıların kimler olduğunu gösteren belgeye mirasçılık belgesi deniyor. Peki, mirasçılık belgesi ne kadara alınıyor? Mirasçılık belgesi harcı 2021 ne kadar?

Veraset ilamı harcı 2021!

Mirasçılık belgesi veya veraset ilamı ile miras bırakanın ölümünden sonra geriye yasal olarak bıraktığı mirasçıları ve bu mirasçıların pay oranlarını gösteriyor. Peki, veraset ilamı harcı 2021 ne kadar?

Yapı kullanma izin belgesi harcı 2021!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki, yapı kullanma izin belgesi harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İskan kelimesi yapılar, binalar için sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Belediye tarafından verilen iskan, inşaatı bitirilen binaların ruhsatlı olmasını sağlar. Peki, iskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İmar durumu harcı 2019!

Bir arsaya ait imar durumu belgesi, belediyeye müracaat edilerek alınabiliyor. Bunun için belli oranlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, imar durumu harcı 2019 ne kadar?

Yapı kullanma izin belgesi harcı 2019!

İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimi tarafından düzenlenen yapı kullanma izin belgesi için belli oranlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izin belgesi harcı 2019 ne kadar?

Riskli yapı tespiti lisans belgesi harcı 2018!

2018 yılında alınacak riskli yapı tespiti lisans belgesi ücretleri geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, riskli yapı tespiti lisans belgesi harcı 2018 ne kadar oldu?

İskan belgesi harcı Haberi

İskan belgesi harcı

İskan belgesi maliyeti!

İnşaat çalışmalarının tamamlanmış olduğu bir yapıda  oturumun yasal olarak başlaması için yapı sahibinin belediyeden iskan alması gerekiyor.


İskan belgesinin alınabilmesi için gayrimenkule,yapı ruhsatı alındığı tarihten 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.


İnşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi, iskan raporu almak için dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Başvuru alındıktan sonra, binanın ruhsat ve eklerine uygunluğu kontrol ediliyor ve gerekli harçların ödenmesi halinde iskan belgesi alınabiliyor. 


İskan belgesi maliyeti 2015...

- Konut- Rezidans 1000 m2 Kadar m2 2.5 TL

- Konut- Rezidans 1.000- 15.000 m2 2.7 TL

- Konut, Rezidans 15.000- 50.000 m2 2.8 TL

- Konut- Rezidans 50.000- 100.000 m2 3.1 TL

- Konut, Rezidans 100.000 ve üzeri m2 3.5 TL

- Konut Dışı (AVM, Otel, İşyeri vb.)...