06 / 05 / 2024

İskan belgesi olmayan binadan daire alınır mı

İskan belgesi olmayan binadan daire alınır mı

İskan belgesi, bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilip bitirildiğini; oturumun yasal olarak başlayabileceğini gösteren belgeye deniyor. Peki, "İskansız ev alırsak ne olur?" diyorsanız işte yanıtı..

İskan belgesi olmayan binadan daire alınır mı?

İskan belgesi, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. Peki binanın iskanı yoksa ne olur? İskan belgesi olmayan binadan daire alınır mı?

İskanı alınmamış daireye kredi çıkar mı?

Belediyelerin imar birimleri tarafından verilen iskan belgesi, inşaatın projesine uygunsuzluğu durumunda verilmiyor. Peki, iskanı alınmamış daire satılabilir mi? İskanı alınmamış daireye kredi çıkar mı? İşte yanıtı..

Konut alım-satım ve kiralamada dikkat! Yetki Belgesi olmayan emlakçılarla çalışmayın!

Ticaret Bakanlığı, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası’nın (ATEM) girişimleri ile “Ev alırken, satarken ya da kiralarken dikkat!” uyarısında bulunarak kamu spotu yayınladı. 

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Kiracılar dikkat! İzin belgesi olmayana 1 Ocak’tan itibaren ceza geliyor!

Kiracısı olduğu mülkü başkalarına günlük kiraya verenlere çok büyük ceza geliyor. 1 Ocak 2024 itibaren itibaren uygulanacak yasa ile kiraladığı konutu günlük kiraya verenler ile izin belgesi olmayan konutların turizm amaçlı kiralanmasına aracılık edenlere de yine aynı ceza uygulanacak.

Milyonları ilgilendiriyor! Yetki belgesi olmayan emlakçılara dikkat!

Uzmanlardan konut alıp satmak isteyen veya kiralık konut arayan kişilere yeni bir uyarı geldi. Emlak fiyatlarını yetkisiz emlak danışmanlarının arttırdığı iddiasında bulunan uzmanlar, emlakçıların yetki belgesine dikkat edilmesini vurguladı.

Belgesi olmayan gayrimenkul ilanı veremeyecek! Sahte ilan tedbirleri 1 Kasım'da yürürlüğe girecek!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren gayrimenkul ve ikinci el taşıt satışlarında sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek için hayata geçirilmesi planlanan ilan yasağının uygulanması yarın başlayacak.

Eğer bu belgeniz yoksa evinizi kiraya veremeyeceksiniz: Ev sahipleri dikkat, belgesi olmayan 100 bin TL ödüyor!

Ev sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Meclis tarafından onaylanan yeni bir düzenleme, ev sahiplerini 100.000 TL ödeme zorunluluğuyla karşı karşıya bırakıyor. Bu yeni düzenleme izin alınmadan yapılacak işlemleri kapsıyor. İşte bu önemli değişikliğin detayları…

Ziraat Bankası'ndan gelir belgesiz kredi alma imkânı! Krediyi alın 3 ay sonra ödemeye başlayın!

Ziraat Bankası, gelir belgesi olmayan vatandaşlar için yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında, kredi başvurusu yapacak müşterilerin gelir belgesi sunmaları gerekmemektedir.

İkinci el otomobil satanlar dikkat! O kurala uymayanlara ceza geliyor...

Gözler sıfır otomobiller için ÖTV matrah düzenlemesine çevrilmişken, ikinci el araç piyasası da yakın takipte. Yetki belgesi olmayan ve bir yıl içinde 3’ten fazla araç satan kişilere, tebligatlar gönderildi. İkinci el otomobil satışından elde edilen karın yüzde 40'ına kadar ceza kesilebilecek.

75 bin TL'lik gelir belgesiz ihtiyaç kredi fırsatı! 

İhtiyaç kredisi çekmek isteyen fakat gelir belgesi olmayan vatandaşlar bu şartı istemeyen bankaları araştırmaya başladı. Peki gelir belgesiz kredi veren bankalar hangileri? İhtiyaç kredisi faiz oranları neye göre hesaplanıyor?

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu?

İskan belgesi, bir binanın oturma izni olduğunun göstergesidir. İskan almamış bina ise yasal sürecini tamamlamamış demektir. Peki, İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mudur? İşte tüm merak edilenler...

Yetki belgesi olmayan emlakçıya dikkat!

Düzce Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Kaya sektörle ilgili yaptığı açıklamada "Kiralık eve talep, kendini 'emlakçı' olarak tanıtanların sayısını da artırıyor" dedi.

Emlakçılar dikkat! Yetki belgesi nasıl alınır?

Emlak sektörüyle ilgili yeni düzenleme kapsamında yetki belgesine sahip olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık faaliyeti gösteremeyecek. Peki emlakçılık yetki belgesi nasıl alınır? Şartları neler?

İskan belgesi olmayan binadan daire alınır mı Haberi

İskan belgesi olmayan binadan daire alınır mı

İskansız ev alırsak ne olur?

İskan belgesi, bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilip bitirildiğini; oturumun yasal olarak başlayabileceğini gösteren belgeye deniyor.


İnşaat çalışmaları tamamlanan yapılara verilen iskan belgesi, ancak yapının projeye ve bölgenin imar planına uygunluk teşkil etmesi halinde veriliyor.


Kimi zaman, yapının projesine ve bölgenin imar planına aykırı olarak tamamlanması veya müteahhitin borçlarının bulunması halinde belediyenin imar birimleri tarafından yapıya iskan verilmiyor. 


Peki, iskan belgesi olmayan bir ev almak istediğinizi ve "İskansız ev alırsak ne olur?" diye sorduğunuzu düşünelim. Yanıtı şu şekilde olacak;


İskan ruhsatı bulunmayan kat irtifak tapulu binalardan konut satın alanlar, imar mevzuatı gereği bir kısım kamu hizmetlerinden yararlanamama ( doğalgaz, elektrik-su aboneliği vb..) gibi yoksunluklar dışında; tapularının arsa sahibi lehine iptali veya tapuya kavuşamama riski yaşayabiliyor.


Öte yandan; binanın...