29 / 04 / 2024

iskan belgesini kim almalı

iskan belgesini kim almalı

İskan belgesi, inşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteriyor. Peki, iskanı kim alır? İskan almak kimin görevi?

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İskan masrafına dair pek çok kişi aynı soruyu sormaktadır. Bir mülk alırken iskan masrafını kim öder? İşte merak edilen o detaylar!

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İnşaatı bitmemiş bir yapıdan konut satın alanların karşısına iskan masrafı gibi masraf da çıkabiliyor. Peki, daire alırken iskan masrafını kim öder?

Bir eve iskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları sona erdikten sonra alınması gereken iskan belgesi düzenleniyor. Ancak bazı binalar iskan belgesini alamıyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

Beşiktaş, Vodafone Park'ın iskan belgesini aldı!

2020-2021 yılında şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş Kulübü, Vodafone Park'ın iskan belgesini aldı.

Yapı belgesi, iskan anlamına gelir mi?

Milliyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Ulusoy, bugünkü yazısında yapı belgesini kaleme aldı. Peki Yapı belgesi, iskan anlamına gelir mi? İşte Ulusoy'un o yazısı...

Reysaş GYO Esenyurt'taki deposunun iskan belgesini aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Esenyurt'taki 21 bin 536,25 metrekarelik arsa üzerine inşa edilen 41 bin 865,06 metrekarelik lojistik deponun iskan belgesini aldı. 

İskan almayan müteahhite dava açma!

İskan belgesini yapıyı inşa eden müteahhitin alması gerekiyor. Ancak, yapı projesine uygun olarak tamamlanmamışsa iskan verilmiyor. İşte, iskan almayan müteahhite dava açma!

İskan başvurusunu kim yapar?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan herhangi bir yapının belirli kriterlere uygunluğuna göre belediye tarafından verilen onay belgesine iskan deniyor. Peki, iskan başvurusunu kim yapar?

Kat irtifak tapusu ile alınan dairelerde iskan ücretini kim öder?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Kat irtifak tapusu ile alınan dairelerde iskan ücretini kim öder?" sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden 5 dakikada inşaat ruhsatı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara inşaat ruhsatı ve iskan belgesini web tabanlı sistem aracılığıyla sunan Mekansal Adres Kayıt Sistemi’ni ilk ve tek kullanan büyükşehir belediyesi oldu

Kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Kat mülkiyeti kanununa göre inşaat çalışmaları tamamlanıp iskan izni alındığı zaman, bu bölüm "arsa" yerine "bina" olarak değiştirilerek kat mülkiyeti tapusu elde edilebiliyor.Peki, kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Yapı kullanım izni, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten,ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, numaralarını, metrekarelerini, mal sahiplerini gösteren düzenlenen bir belgedir.Peki,yapı kullanma izin belgesini kim verir?

iskan belgesini kim almalı Haberi

iskan belgesini kim almalı

İskan almak kimin görevi?

İskan belgesi, yapı tamamlandıktan sonra belediyeden alınması gereken yapı kullanma izni oluyor. İskan, inşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteriyor.


İskan izninin verilebilmesi için ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Peki, iskan almak kimin görevidir? İskan alma kimin sorumluluğundadır?


İskan belgesi, normal şartlarda müteahhit tarafından alınması gerekiyor. Bu hususun müteahhit ile yapılan sözleşemde de özellikle belirtilmesi gerekiyor. Böylece, ev teslimlerine kadarki süreçte yapılan masraflar, müteahhit tarafından karşılanıyor. Konu ile ilgili Yargıtay Kararı örneği aşağıda yer alıyor.


T.C.

YARGITAY

15. Hukuk Dairesi


E:2003/2495

K:2003/5405

T:12.11.2003


ESER SÖZLEŞMESİ

İSKAN MÜSADESİNİN ALINMAMIŞ OLMASI

YÜKLENİCİNİN SORUMLULUĞU


Yüklenici, sözleşmeye uygun...