02 / 05 / 2024

iskan dilekçesi 2015

iskan dilekçesi 2015

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra, yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi ve yapıya kat mülkiyeti alınabilmesi için iskan izninin alınması gerekiyor. İşte iskan dilekçesi 2015..

İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!

Yapı kullandırma belgesi olarak da bilinen iskan belgesi, binanın resmi olarak tamamlandığını ve oturuma hazır halde olduğunu gösteriyor. Bu rapor için öncelikli olarak bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. İşte 2022 iskan raporu başvuru dilekçesi örneği...

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

İskan başvurusu dilekçesi örneği!

Müteahhit kişi veya firma inşaatı bitirdikten sonra iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat edebiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte iskan başvurusu dilekçesi örneği..

Organize sanayi bölgesi iskan dilekçesi!

Organize sanayi bölgesinde ruhsatlı olarak inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için iskan izni alınıyor. Bu izin bir dilekçe ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünden alınabiliyor. İşte organize sanayi bölgesi iskan dilekçesi..

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi!

Bir arsa üzerindeki yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile müracaat edilerek alınıyor. İşte inşaat iskan ruhsatı dilekçesi örneği..

Tapu cins değişikliği dilekçesi 2015!

Tapu üzerinde cins değişiklikleri yapılabiliyor. Taşınmazın yapılı iken yapısız; yapısız iken yapılı hale gelmesi halinde cins değişikliği işlemi yapılabiliyor. İşte tapu cins değişikliği dilekçesi 2015..

Veraset ve intikal vergisi dilekçesi 2015!

Veraset ve intikal vergisi, Türkiye’de bulunan malların; ölüm, bağış ya da herhangi bir şekilde karşılıksız olarak bir kişinin mülkiyetinden diğer bir kişinin mülkiyetine geçmesi sonucu ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi dilekçesi..

Kira bedeli tespit davası dilekçesi 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların zam konusunda anlaşma sağlayamaması halinde dava açılabiliyor. Bu dava için mahkemeye bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte kira bedeli tespit davası dilekçesi 2015..

Emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2015!

Mesken sahipleri bazı koşullarda emlak vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Muafiyet koşullarını taşıyan kimseler dilekçe ile belediyeye müracaat ediyor. İşte emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2015..

Kira bedeli dilekçesi 2015!

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabilir. Dava, Sulh Hukuk Mahkemesinde bir dilekçe ile açılıyor. Peki, kira bedeli artış dilekçesi nasıl yazılır? İşte kira bedeli dilekçesi 2015..

İskan ruhsatı başvuru dilekçesi!

Yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren iskan ruhsatı Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenleniyor. İşte, iskan ruhsatı başvuru dilekçesi!

Önalım hakkı davası dilekçesi 2015!

Bir bağımsız bölümün paydaşlarından birinin kendi payını başkasına satması halinde öteki paydaşlar, öncelikle satınalma hakkı olarak da nitelendirilen önalım hakkını kullanabiliyor. İşte önalım hakkı davası dilekçesi 2015..

Kat mülkiyeti dilekçesi örneği 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Kat mülkiyeti tapusu almak için maliklerin bir dilekçe ile Tapu Müdürlüğüne başvurması gerekiyor. İşte kat mülkiyeti dilekçesi örneği 2015..

iskan dilekçesi 2015 Haberi

iskan dilekçesi 2015

İskan dilekçesi 2015!

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra, yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi ve yapıya kat mülkiyeti alınabilmesi için iskan izninin alınması gerekiyor.


Belediyelerin imar birimi tarafından düzenlenen bu iskan, yapılacak müracaatın ardından yapının ruhsatına uygun bir şekilde inşa edilmesi ve borcunun bulunmaması halinde veriliyor.


İskan için bir dilekçe ile belediyeye müracaat edilebiliyor. İskan dilekçesi 2015! örneği şu şekilde;


İskan dilekçe örneği;


………………………… BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE


…………………………/İSTANBUL


………………………… Mahallesi ……………….. Pafta ……………….. Ada ……………….. Parsel sayılı yerde bulunan binamıza iskan almak istiyoruz. İstenen belgeler yazımız ekinde olup, gereğinin yapılmasını arz ederim.


Mal Sahibi

                                                             İsim-Tarih-İmza  ...