02 / 11 / 2024

iskan harcı hesabı nasıl yapılır

iskan harcı hesabı nasıl yapılır

Belediye sınırları içerisinde yer alan arsalar üzerinde inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için belediyeden kullanma izninin alınması gerekiyor. Peki, iskan nasıl alınır? 2015 yılında iskan harcı ne kadar?

Kentsel dönüşümde ödenen tapu harcı geri alınabilir mi?

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Kentsel dönüşümde ödenen tapu harcı geri alınabilir mi?” sorusuna yanıt verdi.

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar?

İnşaat halindeki konutlar için tamamlandığı andan itibaren izin belgesi ya da iskan belgesi olarak da bilinen yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Peki, Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar? İşte tüm detaylar...

İskan harcı 2022 ne kadar oldu?

2022 yılı ile birlikte yeniden belirlenen imar harçları arasında yapı kullanma izin belgesi yani iskan harcı da yer alıyor. Peki, iskan harcı ne kadar oldu?

İskan harcı 2021!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki iskan harcı 2021 ne kadar? İşte iskan harcı 2021...

İskan harcı 2019!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılı harç tarifesi açıklandı. Tarife kapsamında iskan izni için ödenmesi gereken bedel de belli oldu....

Konut hesabıyla alınan evlerde tapu harcı sıfıra inebilir!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konut hesabı uygulamasında devlet katkısı tutarını 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardıklarını ve bu program kapsamında alınacak konutlarda alınacak tapu harcını, Bakanlar Kurulu kararıyla sıfıra kadar indirme imkanının getirildiğini açıkladı

İskan harcı 2018!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2018 yılı harçları belli oldu. İşte iskan harcı 2018..

Bina iskan harcı 2017!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra binanın kullanılabilmesi için iskan izninin alınmış olması gerekiyor. İşte bina iskan harcı 2017..

İskan harcı 2017!

İskan belgesi, bir inşaat bittikten sonra yapının kullanılabilmesi için alınan izin belgesi oluyor. Bu belge müteahhit tarafından alınıyor. İşte iskan harcı 2017..

Yapı kullanma izin belgesi harcı 2017!

Halk arasında iskan olarak bilinen yapı kullanma izin belgesi, bir arsa üzerinde bina inşaatı yapıldıktan yapının kullanılabilmesi için alınan belge oluyor. İşte yapı kullanma izin belgesi harcı 2017..

Bina iskan harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışması tamamlanan yapının kullanılabilmesi için iskan gerekli oluyor. İskan olmadan, taşınmaz inşaatı resmi olarak bitmiş kabul edilmiyor. Peki, bina iskan harcı 2016 ne kadar?

İskan harcı nereye ödenir?

İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece veriliyor. Bunun için harç da ödeniyor. Peki, iskan harcı nereye ödenir? İşte yanıtı..

iskan harcı hesabı nasıl yapılır Haberi

iskan harcı hesabı nasıl yapılır

2015 yılında iskan harcı ne kadar?

Belediye sınırları içerisinde yer alan arsalar üzerinde inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için belediyeden kullanma izninin alınması gerekiyor.


Yapı kullanma izin belgesi olarak da bilinen iskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor.


Bu belgenin alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.


İskan harcı 2015...

2.1 Konut- Rezidans 1000 m2 Kadar m2 2.5 TL

2.2 Konut- Rezidans 1.000- 15.000 m2 2.7 TL

2.3 Konut, Rezidans 15.000- 50.000 m2 2.8 TL

2.4 Konut- Rezidans 50.000- 100.000 m2 3.1...