05 / 05 / 2024

İskan harcı hesaplaması

İskan harcı hesaplaması

Ruhsatı olan binalar için proje ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan raporu deniyor. İşte, iskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

2022 tapu harcı hesaplama! Tapu harcı nasıl hesaplanır?

Tapu harcı nasıl hesaplanır ve tapu harcını kim öder soruları konut, iş yeri veya arsa alacak vatandaşların sıklıkla araştırdığı konular arasında yer alıyor. İşte 2022 yılı tapu harcı hesaplaması…

Arsa tapu harcı hesaplaması nasıl yapılır?

Tapu harcı bedeli satış bedelinin yüzde 2'si oranında tahsil ediliyor. Peki, arsa tapu harcı hesaplama nasıl yapılır? İşte cevabı...

İskan harcı 2017!

İskan belgesi, bir inşaat bittikten sonra yapının kullanılabilmesi için alınan izin belgesi oluyor. Bu belge müteahhit tarafından alınıyor. İşte iskan harcı 2017..

Bina iskan harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışması tamamlanan yapının kullanılabilmesi için iskan gerekli oluyor. İskan olmadan, taşınmaz inşaatı resmi olarak bitmiş kabul edilmiyor. Peki, bina iskan harcı 2016 ne kadar?

İskan harcı nereye ödenir?

İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece veriliyor. Bunun için harç da ödeniyor. Peki, iskan harcı nereye ödenir? İşte yanıtı..

İskan harcı hesaplama fiyatları 2016!

İnşaat çalışmaları sona eren ve oturuma hazır hale gelen taşınmaz mallar için iskan alınması gerekiyor.İskan için başvuru harçlarının da yatırılması gerekiyor. Peki, iskan harcı hesaplama fiyatları 2016 ne kadar?

Tapu harcı pişmanlık zammı 2015!

Ekik ödenen tapu harcının tespit edilmesi halinde Maliye vergi cezası uyguluyor. Peki, tapu harcı pişmanlık zammı 2015 ne kadar? İşte,tapu harcı pişmanlık zammı hesaplaması...

İskan harcı kime aittir?

İskan belgesi, yapı tamamlandıktan sonra belediyeden alınması gereken yapı kullanma izni oluyor. İskan alınabilmesi için gerekli belgelerin temini ve iskan harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı kime aittir?

Kira stopajı hesaplaması nasıl yapılır?

İşyeri kiralamalarından elde edilen brüt kira geliri üzerinden yapılan vergi kesintisi, kira stopajı olarak tanımlanıyor. Peki, kira stopajı hesaplaması nasıl yapılır? İşte kanun kapsamında yer alan esaslar..

Arsa payı hesaplaması nasıl yapılır?

Bir gayrimenkulün kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulurken ana yapının bulunduğu parsel arsasından değerleme oranında arsadan verilen paya arsa payı deniyor. Peki, arsa payı hesaplaması nasıl yapılır?

Tapuda bağışlama harcı ne kadar?

Taşınmaz mülkiyetinin devir işlemleri taşınmazın bağlı olduğu Tapu Dairesinde gerçekleşiyor. Peki, tapuda bağış nasıl yapılır? 2014 yılı tapuda bağışlama harcı ne kadar? İşte tapu bağış oranları..

Faizsiz konut kredisinde tapu harcı muafiyeti!

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescil işlemi, harçtan muaf tutuluyor. İşte konut kredisi tapu harcı muafiyeti..

İskan harcı hesaplaması Haberi

İskan harcı hesaplaması

İskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

Ruhsatı olan binalar için proje ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan raporu deniyor. İskan belgesinde, ruhsat bilgileri,  inşaatın bitim tarihi, tapu kaydı, adresi,  bağımsız bölümlerin cinsleri, numaraları, arsa payları  ve sınıfları gibi bilgilere yer veriliyor. 


İskan ruhsatı, Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince düzenleniyor. Raporun alınabilmesi için,  inşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisinin dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor.


Başvurunun onaylanması için yapının yangın projesinin itfaiye müdürlüğü tarafından onaylanması gereli oluyor.  Bu onayı alabilmek için inşa aşamasında yangın merpeninin bulunması, söndürme tüplerinin eksiksiz olması gibi aşamaların yönetmeliğe uygun olması gerekiyor. 


İskan belgesinin alınabilmesi için istenen belgeler ile gerekli harçların ödenmesi gerekiyor. İskan harcı her yıl yeniden belirleniyor. İşte, iskan harcı hesaplama fiyatları 2015!


İskan harcı 2015...

2.1 Konut- Rezidans...