07 / 05 / 2024

iskan izni olmayan binaya dask

iskan izni olmayan binaya dask

İskan belgesi, inşaat çalışmaları biten yapılara veriliyor. Ancak yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilmemesi gibi durumlarda yapıya iskan belgesi verilmiyor. Peki, iskansız binaya DASK yapılır mı?

İskan nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Mülk sahipleri veya mülk sahibi olmayı düşünenler arasında en çok merak edilen konulardan biri, "iskan nedir?" sorusudur. İskan, bir binanın inşaatının tamamlandığını ve bu binanın tüm yasal düzenlemelere ve standartlara uygun olduğunu onaylayan bir kullanım izni belgesidir. 

İskan belgesi nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Bir bina inşa edilirken binanın resmi olarak kullanılmasını sağlayan izin belgesi iskan belgesi olarak adlandırılır. Bu nedenle yapılan bina için iskan belgesi almak zorunludur. Peki, oturma izni sağlayan iskan belgesi nereden alınır? İşte iskan belgesi ile ilgili detaylar...

1 Temmuz'dan itibaren geçerli! Çifte ödeme yapılacak

Kurban Bayramı tatilinde çalışanların fazla mesai hesaplamalarına göre, 9 günlük izni olmayan özel sektör çalışanları 4.5 günlük bayram tatili boyunca maaşlarına her gün için çifte ödeme alabilecek. 1 Temmuz’da çalışacakların bayram mesaisi ise yeni asgari ücret olan 11 bin 402 TL üzerinden verilece

İskan, yapı kullanma izni nedir? İskan nasıl alınır?

İskan nedir ve İskan nasıl alınır? soruları emlak, konut alanlarında sıkça yöneltilen sorular arasındadır. İşte iskan konusuna dair merak edilenler!

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Yenişehir'de yapı kullanma izni olmayan binalar mühürlenecek!

Mersin Yenişehir Belediyesi, kent geneline yapı kullanma izni olmayan binaların mühürleneceği konusunda sakinlerine uyarıda bulundu.

Kat mülkiyeti tesisi için iskan izni alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif tarafından 24 daireli bir apartman yapıldı, 2 dairesi kooperatifin, geri kalanlar ortakların oldu. Zamanında iskan alınsaydı 8.000 TL masraf gerekiyordu, şimdi 110.000 TL ödedik. Biz bu 2 daire için ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

İzmir Karaburun'da yapılaşma izni olmayan meydanda inşaat başladı!

İzmir Karaburun'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni olmadan yapılaşma yapılamayan ilçe meydanında CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kafe inşaatına başladı...

Meskenler ticari amaçla kullanılamaz!

Posta yazarı Tamer Heper bir okuyucusunun '8 daireli bir binada daire aldım. Diğer daireler aynı kişiye ait. Kendisi iskan izni aldı. Şimdi kendisi binayı apart olarak kullanıyor. Benim bunda zararım ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Evini kiraya verenler dikkat!

Düzensiz yabancı göçmenlerin kontrolü için çok kritik bir adım daha atılıyor. Resmi makamlar tarafından verilmiş herhangi bir izni olmayan yabancılara evini kiralayan mülk sahiplerine her bir yabancı sayısınca bin TL idari para cezası uygulanması gündeme geldi.

Turgay Erdem'in villası kaçak mı? 

Niliüfer Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Turgay Erdem'in imar barışı öncesinde imar izni olmayan 1700 metrekare arsa üzerine 7 milyon TL'ye villa yaptırdığı iddia edildi...

Turgay Erdem'in villasının kaçak olduğu iddia edildi!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Turgay Erdem'in, İmar Barışı öncesinde imar izni olmayan 1700 metrekare arsa üzerine 7 milyon TL'ye villa inşa ettirdiği iddia edildi. Erdem'den konuyla ilgili açıklama yaptı.

iskan izni olmayan binaya dask Haberi

iskan izni olmayan binaya dask

İskansız binaya DASK!

İskan belgesi, inşaat çalışmaları biten yapılara veriliyor. Ancak yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilmemesi gibi durumlarda yapıya iskan belgesi verilmiyor. Hal böyle olunca söz konusu yapı yasal olarak "tamamlanmamış" olarak kabul ediliyor. 


İskanı olmayan binalarda yer alan daire sahipleri birtakım problemlerle karşılaşabiliyor. Kimi bankalar iskan belgesi olmayan bu evlerin satışında alıcıya kredi vermiyor. Bu nedenle iskansız ev sahipleri dairesini satışı sırasında zorlanabiliyor. Peki, iskansız binaya DASK poliçesi düzenlenebilir mi?


İskansız binaya DASK yapılır mı?

DASK (Zorunlu Deprem Sigortası); Konutlara yapılması zorunlu olan DASK poliçesi, olası bir depremin meydana getirdiği zararların karşılanması ve normal hayata geri dönme süresinin daha hızlı olması için ödenmesi gereken sigorta olarak karşımıza çıkıyor.


Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi düzenlenebilmesi için "iskan izni"nin ibrazı zorunlu bulunmuyor.


Sigorta konusu binanın...