02 / 05 / 2024

iskan neden alınamaz

iskan neden alınamaz

İnşaat çalışmaları yeni biten bir yapıya iskan iznin alınması gerekiyor. Ancak kimi müteahhitler inşa ettikleri yapıya iskan belgesi alamıyor. Peki müteahhitler neden iskan alamaz? İskan neden verilmez?

İskan oturma izni nasıl alınır?

İskan belgesi, bir binada oturumun başlaması için izin verildiğini gösteren belgedir. Peki söz konusu iskan oturma izni nasıl alınır? Detayları haberimizde...

Forum Trabzon AVM'ye izin çıktı: Avrupakent GYO'dan son dakika açıklaması! 

Avrupakent GYO, Forum Trabzon AVM için iskanın alındığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

Doğal afetler 2023 yılında 250 milyar dolarlık kayba neden oldu!

Doğal afetler geçen sene dünyaya yaklaşık 250 milyar dolar zarara mal olarak 10 senelik ortalamanın üzerine çıktığı kaydedildi. Buna göre, 10 senelik ortalamanın aşılmasında Türkiye ve Suriye'deki depremlerin neden olduğu kayıplar da etkili olduğu belirtildi.

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

İskan belgesi nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Bir bina inşa edilirken binanın resmi olarak kullanılmasını sağlayan izin belgesi iskan belgesi olarak adlandırılır. Bu nedenle yapılan bina için iskan belgesi almak zorunludur. Peki, oturma izni sağlayan iskan belgesi nereden alınır? İşte iskan belgesi ile ilgili detaylar...

Orhan Geniş nerede okudu? İngiltere’ye neden gitti? Hangi alanlarda çalıştı? Çalık Enerji’de hangi görevde yer alıyor?

Orhan Geniş kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? İngiltere’ye neden gitti? İş hayatına ne zaman başladı? Hangi pozisyonlarda görev aldı? Çalık Enerji’de hangi alanda çalışıyor? İşte Orhan Geniş ile ilgili merak edilenler...

Buğday fiyatları neden açıklanmadı? Çiftçiler dikkat! 2023 buğday alım fiyatlarında son dakika! 

Buğday fiyatlarının ne zaman açıklanacağı çiftçiler tarafından son günlerde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki buğday fiyatları neden açıklanmadı?

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İskan masrafına dair pek çok kişi aynı soruyu sormaktadır. Bir mülk alırken iskan masrafını kim öder? İşte merak edilen o detaylar!

İskan, yapı kullanma izni nedir? İskan nasıl alınır?

İskan nedir ve İskan nasıl alınır? soruları emlak, konut alanlarında sıkça yöneltilen sorular arasındadır. İşte iskan konusuna dair merak edilenler!

Denizbank mobil uygulaması neden çalışmıyor? 1 Ağustos 2022 Denizbank mobilbank çöktü mü?

Denizbank mobil uygulaması çöktü mü? Denizbank mobilbank neden çalışmıyor? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Yatırımcılara kritik uyarı! Altın ve gümüş neden alınmalı? İşte cevabı...

Yatırımcılar ellerinde bulunan bir miktar parayı yatırım amaçlı altın ve gümüşe yatırıyor. Peki insanlar altın ve gümüş alırken neyi amaçlarlar? Neden altın ve gümüş alınmalı? İşte cevabı...

iskan neden alınamaz Haberi

iskan neden alınamaz

İskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları yeni biten bir yapıda oturumun yasal olarak başlayabilmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Ancak kimi müteahhitler inşa ettikleri yapıya iskan belgesi alamıyor. Peki müteahhitler neden iskan alamaz? İskan neden verilmez?


İskan izninin alınabilmesi için müteahhitin gerekli belgeleri temin ederek, belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimlerine başvuruda bulunması gerekiyor. Ancak iş burada bitmiyor. İskan izni her başvuru yapılan yapılar için verilmiyor. İskan raporunun düzenlenebilmesi için bazı şartlar aranıyor.


İskan izni alma süreci

İskan için gerekli belgelerle başvuru yapılması;

İskan için gerekli evraklar..

- Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom Olur Yazısı,

- Proje Müellifleri Raporu, 

- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

- Cephe fotoğrafları – (13/18 cm),

- Emlak/Çevre Temizlik Vergisi...