02 / 05 / 2024

iskan neden verilmez

iskan neden verilmez

İnşaat çalışmaları sona erdikten sonra alınması gereken iskan belgesi düzenleniyor. Ancak bazı binalar iskan belgesini alamıyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

İskan verilmezse ne olur?

İskan, yapının projesine ve bölgenin imar planına uygun bir şekilde inşa edilmişse veriliyor. Ancak aksi şekilde inşa edilen ya da borcu ödenmemiş yapılara iskan belgesi düzenlenmiyor. Peki, bir yapıya iskan verilmezse ne olur?

İskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları yeni biten bir yapıya iskan iznin alınması gerekiyor. Ancak kimi müteahhitler inşa ettikleri yapıya iskan belgesi alamıyor. Peki müteahhitler neden iskan alamaz? İskan neden verilmez?

İskan oturma izni nasıl alınır?

İskan belgesi, bir binada oturumun başlaması için izin verildiğini gösteren belgedir. Peki söz konusu iskan oturma izni nasıl alınır? Detayları haberimizde...

Bir eve iskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları sona erdikten sonra alınması gereken iskan belgesi düzenleniyor. Ancak bazı binalar iskan belgesini alamıyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

İmar kirliliğine neden olan yapılar nelerdir?

Yapı ruhsatı alınmamış olan yapılar, imar kirliliğine neden oluyor. Bu yapıların sahipleri ağır cezalarla karşı karşıya kalıyor. Peki, imar kirliliğine neden olan yapılar nelerdir?

İmar kirliliğine neden olma suçunun unsurları!

Yapı ruhsatiyesi alınmadan ya da ruhsatı alınmış ancak ruhsata aykırı olarak inşa edilmiş olan binalar imar kirliliğine neden oluyor. Peki, imar kirliliğine neden olma suçunun unsurları nelerdir?

İmar kirliliğine neden olma cezası!

Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak olarak inşa edilen yapılar imar kirlilğine neden olan yapılar arasında yer alıyor. Peki, imar kirliliğine neden olma cezası nedir?

İskan ruhsatı nereden alınır?

Ruhsatlı binalar için, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, bağımsız bölümlerin cinslerini gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. Peki, iskan ruhsatı nereden alınır?

İskan ruhsatı alma şartları!

Belediyelerden inşaat bitince alınabilen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatında tapu kaydı, bağımsız bölümlerin cinsleri, yer alıyor. İskan ruhsatı almak için bazı şartlara uyulması gerekiyor. İşte, iskan ruhsatı alma şartları!

İskan almak zorunlu mu?

İskan ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. İskan ruhsatı alınabilmesi için yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. Peki, iskan almak zorunlu mu?

İstanbul'daki sağanak yağış su birikintilerine neden oldu!

Öğle saatlerinde aniden başlayan kuvvetli yağışın, özellikle Tuzla'da D-100 karayolunda su birikintisine neden olması sonucu sürücüler zor anlar yaşadı. Yetkililer sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Müteahhit neden yapı kullanma izni almaz?

Yapı kullanım belgesi inşaatı tamamlanmış yapılar için alınabiliyor. Arsa sahibi ile müteahhit arasında imzalanan kat karşılığı inşaat sözleşmesi kapsamında yapı kullanma iznini müteahhitin alması gerekiyor. Peki, Müteahhit neden yapı kullanma izni almaz?

İskan olmayan ev alınır mı?

İskan belgesi, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediye tarafından düzenlenen belgeye deniyor. Peki, iskan olmayan ev alınır mı?

ÇED raporu neden gereklidir?

Yatırıma ve Çevre İzin işlemlerine başlamak için ilk adım olarak ifade edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu neden gereklidir? Çevresel Etki Değerlendirmesi raporunun faydaları nelerdir?

Ataşehir İmar İskan Blokları'na talip artıyor!

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda kentsel dönüşüm için blok sakinleri 4 inşaat firması görüşme halindeydi, İmar iskan Blokları'na talip olan firma sayısı 6'ya çıktı. Peki ne teklif ediyorlar? İşte detaylar...

Konut neden krediye uygun olmaz?

Bir konutun krediye uygunluğu nasıl anlaşılıyor? Konut kredisi hangi durumlarda verilmiyor? Konuta kredi verilmesi için konutun hangi şartlara sahip olması gerekir? Konut neden krediye uygun olmaz?

iskan neden verilmez Haberi

iskan neden verilmez

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belgeye deniyor.

Ev satın alma sürecinde olan kimselerin karşısına iskansız yapılar çıkabiliyor. Bu yapılara iskan verilmemesinin nedenleri değişkenlik gösterebiliyor. Öyle ki kimi zaman iskan sadece müteahhit yüzünden alınmamış olabiliyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

BİR EVE İSKAN NASIL ALINIR?

İskan alma sorumluluğu inşaattan sorumlu olan müteahhit veya inşaat şirketinde oluyor. Bu kişiler belediyelerin imar müdürlüklerine verecekleri dilekçe ile iskan almak için başvuruda bulunabilir. 

Başvuru sonrası belediyelerin teknik ekiplerince inşaat alanı kontrolleri yapılır. İskan ruhsatının çıkması için yapı ruhsatı başvurusuna uygun ve burada belirlenmiş olan şartların yerine getirilmiş olması şartları aranır. Bina ruhsatına...