29 / 04 / 2024

iskan olmadan elektrik aboneliği

iskan olmadan elektrik aboneliği

Yapıların yasal olarak kullanılabilmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Ancak iskan belgesi olmayan yapılar bazı olanaklardan mahrum kalıyor. Peki, bir binada iskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

Elektrik ve doğalgaz borcu olanlara müjde! Bakan resmen açıkladı! Borcunuz varsa bu habere mutlaka göz atın!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda tüketicilerin ödemelerini özel sebepler yüzünden zamanında yapamayacakları durumlarda, ödemelerinin ertelenmesine olanak sağlayacak, bu ertelenen ödemelerin ise 12 aya kadar zamanaşımı olmadan ödenebileceğini açıkladı.

İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?

İskan, bir binanın tamamı için verilen ve bu binanın kullanıma uygun olduğunu belirten bir belgedir. Peki “İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?” İşte detaylar!

Enerji Kimlik Belgesi olmadan evinizi satamayacaksınız!

2 Mayıs'tan itibaren Enerji Kimlik Belgesi olmadan binaların alım satımı yapılamayacak, kiraya verilemeyecek, elektrik ve su abonelikler dahi alınamayacak.

Manisa'da imarsız alana cami yaptılar, elektrik ve su bağlatamadılar!

Manisalı vatandaşlar cami inşaatı için borç yükünün altına girdi ama şimdi de tapusu bulunan ancak imarı olmadan yaptırılan camiye elektrik ve su bağlatamıyor.

Hangi durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi olmadan iskan alınabilir?

Bazı durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi iskan alım sürecinde talep edilmiyor. Peki, hangi durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi aranmadan iskan düzenlenebilir?

Bina iskan harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışması tamamlanan yapının kullanılabilmesi için iskan gerekli oluyor. İskan olmadan, taşınmaz inşaatı resmi olarak bitmiş kabul edilmiyor. Peki, bina iskan harcı 2016 ne kadar?

İskan olmadan kat mülkiyeti alınır mı?

İnşaatı tamamlanan binadaki bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına Kat mülkiyeti ve bu hakka sahip olanlara Kat maliki deniyor. Peki, kat mülkiyeti için ne gerekir? İskan olmadan kat mülkiyeti alınır mı?

Yapı kullanma izni olmadan elektrik alınır mı?

Yapı kullanma izni, inşaat işlemlerinin bittiği zaman yapıda yasal olarak oturuma başlabilmesi için veriliyor. Peki, yapı kullanma izni olmadan elektrik alınır mı? İşte yargıtay kararı örneği..

Kira kontratı olmadan elektrik aboneliği!

Kiracının su, doğalgaz ve elektrik gibi abonelikleri kendi üzerine alması gerekiyor. Bunun için gerekli belgeler ile birlikte ilgili şirkete müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kira kontratı olmadan elektrik aboneliği alınır mı?

İskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

Yapıların yasal olarak kullanılabilmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Ancak iskan belgesi olmayan yapılar bazı olanaklardan mahrum kalıyor. Peki, bir binada iskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

Ruhsatsız binalara elektrik bağlanması mümkün mü?

Ruhsatsız olarak inşa edilen yapıların iskan belgesinin de olmaması nedeni ile yapı bazı aboneliklerden mahrum bırakılıyordu. Peki, Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda yapılan değişiklik gereğince ruhsatsız binalara elektrik bağlanması mümkün mü?

İskanı alınmamış daireye elektrik aboneliği!

Elektrik, su ve doğalgaz gibi aboneliklerin birincil koşulları arasında yapının iskan belgesinin alınmış olması yer alıyor. İskanı alınmamış daireye elektrik aboneliği alınır mı? İskansız eve elektrik aboneliği nasıl alınır?

Kat irtifaklı eve elektrik su aboneliği alınabilir mi?

Bir meskene elektrik ve su aboneliği bağlanabilmesi için bina inşaatının tamamlanmış ve iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat irtifaklı eve elektrik su aboneliği alınabilir mi?

iskan olmadan elektrik aboneliği Haberi

iskan olmadan elektrik aboneliği

İskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

Yapıların yasal olarak kullanılabilmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. İskan belgesi; ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor.


Bu belgenin alınmadığı yapılar, elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikleri mesken tarifesinden değil, şantiye tarifesinden ödeniyordu. Ancak, 2008 yılında alınan bir karar ile "iskân" yani oturma izni bulunmayan binalara elektrik, su, telefon gibi aboneliklerin yapılabiliyor.


29 Temmuz 2008 tarih 26948 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5784 Sayılı Kanun ile ruhsatı bulunan, ancak gerekli koşulları yerine getirmediği için iskan lalınmayan yapılar hakkında karar şu şekilde;


GEÇİCİ MADDE 11 – 

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe...