01 / 05 / 2024

iskan olmadan kat mülkiyeti alınır mı

iskan olmadan kat mülkiyeti alınır mı

İnşaatı tamamlanan binadaki bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına Kat mülkiyeti ve bu hakka sahip olanlara Kat maliki deniyor. Peki, kat mülkiyeti için ne gerekir? İskan olmadan kat mülkiyeti alınır mı?

İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?

İskan, bir binanın tamamı için verilen ve bu binanın kullanıma uygun olduğunu belirten bir belgedir. Peki “İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?” İşte detaylar!

Kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı?

Kat irtifakı tapusu, henüz iskanı alınmamış daire tapularını kapsar. Peki, kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı? İşte detaylar…

Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir? İşte gerekli belgeler!

Kat irtifakı tapusu, inşaatı devam eden bir yapıya alınabiliyorken, kat mülkiyeti ise inşaatı tamamlanmış, iskanı alınmış yapıya alınabiliyor. Peki, Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir? İşte gerekli belgeler...

Kat mülkiyeti nedir, ne demek? Kat mülkiyeti olmazsa ne olur?

Kat mülkiyeti tapusuna sahip olabilmek için ilk olarak iskan belgesine sahip olunması gerekiyor. İskân belgesi, yapı kullanım belgesi olarak da adlandırılıyor. Peki, Kat mülkiyeti nedir, ne demek? Kat mülkiyeti olmazsa ne olur? İşte tüm detaylar...

Kat malikleri kurulu denetçi raporu olmadan yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde denetçi raporu olmadan kat malikleri kurulunun yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Kat mülkiyeti tesisi için iskan izni alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif tarafından 24 daireli bir apartman yapıldı, 2 dairesi kooperatifin, geri kalanlar ortakların oldu. Zamanında iskan alınsaydı 8.000 TL masraf gerekiyordu, şimdi 110.000 TL ödedik. Biz bu 2 daire için ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşümde emsal ve kat birlikte artmalı!

Saadet Parti İl Başkanı Bingöl: Kentsel dönüşümde emsal ve kat artışı birlikte olmalı. Emsal artışı olmadan, sadece kat artışı olursa ciddi mağduriyetlere neden olur

Hangi durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi olmadan iskan alınabilir?

Bazı durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi iskan alım sürecinde talep edilmiyor. Peki, hangi durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi aranmadan iskan düzenlenebilir?

Konut alırken önce iskan belgesi sorulmalı!

Osman Yıldırım; konut satın alırken projenin tasarım ve mimari özelliklerinden önce inşaat halinde ise kat irtifak tapularının olup olmadığını bina bitmiş ise iskan belgesinin alınıp kat mülkiyetli tapularının çıkarılıp çıkarılmadığı sorgulanmalıdır.

Bina iskan harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışması tamamlanan yapının kullanılabilmesi için iskan gerekli oluyor. İskan olmadan, taşınmaz inşaatı resmi olarak bitmiş kabul edilmiyor. Peki, bina iskan harcı 2016 ne kadar?

Kat mülkiyetine geçiş ücreti 2016!

Kat mülkiyeti tamamlanmış ve iskan izinleri alınmış bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde kurulabiliyor. Bu süreçte belediyeye belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, kat mülkiyetine geçiş ücreti 2016 ne kadar?

İskan olmadan kat mülkiyeti alınır mı?

İnşaatı tamamlanan binadaki bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına Kat mülkiyeti ve bu hakka sahip olanlara Kat maliki deniyor. Peki, kat mülkiyeti için ne gerekir? İskan olmadan kat mülkiyeti alınır mı?

Kat karşılığı inşaatta değer artış kazancı!

Arsa karşılığı daire yaptıran kimselerin, adına düşen bağımsız bölümleri iskan tarihinden itibaren kaç yıl sonra satarsa vergi doğmaz? İşte kat karşılığı inşaatta değer artış kazancı vergisi hakkında özelge esasları..

iskan olmadan kat mülkiyeti alınır mı Haberi

iskan olmadan kat mülkiyeti alınır mı

İskan olmadan kat mülkiyeti alınır mı?

634 sayılı Kanun gereğince tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından, bağımsız mülkiyet hakları kurulabiliyor.


Bu bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına Kat mülkiyeti ve bu hakka sahip olanlara Kat maliki deniyor.


Bir yapıya kat mülkiyeti alınması için bazı belgeler gerekli oluyor. Peki, kat mülkiyeti için ne gerekir? İskan olmadan kat mülkiyeti alınır mı?


-Anagayrimenkulün dış cepheler ve iç taksimatı bağımsız bölüm, eklenti ve ortak yerlerinin ölçüleri açıkça gösterilmek suretiyle bir mimar veya mühendis tarafından yapılan ve anagayrimenkulün maliki veya bütün paydaşları tarafından imzalanan ve içinde gösterilenlerin doğruluğu belediyece tasdik olunan proje ve birden çok...