05 / 05 / 2024

iskan olmadan tapu alınır mı

iskan olmadan tapu alınır mı

Belediyelerin imar birimleri tarafından verilen iskan belgesi, inşaatın projesine uygunsuzluğu durumunda verilmiyor. Peki, iskanı alınmamış daire satılabilir mi? İskanı alınmamış daireye kredi çıkar mı? İşte yanıtı..

Kaybolan tapu nereden çıkarılır? Tapu belgesi olmadan satış yapılabilir mi?

Tapusu olan ve bu resmi belgenin kayıp edilmesi durumunda neler yapılmaktadır? Peki bu tapu belgesi nasıl bir öneme sahiptir. İşte tüm bu merak edilenlerin yanıtları!

Tapu sahipleri aman dikkat! Ödediğiniz bu paraları geri alma zamanı geldi! Geç olmadan hemen bakın!

Tapu sahipleri aman dikkat! Her sene ödediğiniz bu paraları geri alma zamanı geldi... Geç olmadan siz de hemen bakın...

İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?

İskan, bir binanın tamamı için verilen ve bu binanın kullanıma uygun olduğunu belirten bir belgedir. Peki “İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?” İşte detaylar!

Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı?

Tapu işlemleri arasında gayrimenkul alım satımlar büyük yer kaplıyor. Bu işlemlerde bazı belgeler istenmektedir. Bu belgelere ilaveten bir de sağlık raporu isteniyor. Peki Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı? İşte merak edilen detaylar!

Tapunun aslı olmadan satış yapılır mı?

Gayrimenkullerin devir işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Taşınmaz alım satım sürecinde tapunun aslı yoksa satış yapılır mı? Tapunun aslı olmadan satış yapılır mı?

DASK nedir? Zorunlu mu, kimler yaptırır?

DASK olmadan tapu dairelerinde gayrimenkullerin alım satım işlemleri yapılamıyor. Aynı zamanda doğalgaz, elektrik ve su açma kapama işlemleri de yapılamıyor. Peki DASK nedir? Ne zaman yapılır? İşte yanıtı…

Eş onayı olmadan ev satılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kooperatiften almış olduğumuz evi (tapu benim üstüme) satıp 3 daire aldım. Bunları eşimin üstüne yaptım. Rızam olmadan bu daireleri satabilir mi? Ben öldükten sonra 3 çocuğumun hakları olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Uşak'ta iskan ruhsatı ve imar barışı ödemeleri TBMM gündeminde!

Uşak'ta belediyenin iskan ruhsatı uygulamalarına ve imar barışında tapu dairelerine yapılacak ödemeler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Arsa tahsisi olmadan satış vaadi yapılabilir mi?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor.  Peki, arsa tahsisi olmadan satış vaadi yapılabilir mi?

Hangi durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi olmadan iskan alınabilir?

Bazı durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi iskan alım sürecinde talep edilmiyor. Peki, hangi durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi aranmadan iskan düzenlenebilir?

Fikirtepe'de vatandaşın haberi olmadan arsa satışı yapılıyor!

Re’sen tevhit yani tapu birleştirme işlemlerine başlanan mahallede, müteahhitlerin belirlediği temsilciler tarafından vatandaşın haberi bile olmadan arsalarına el konulup satışa çıkarılıyor.

Bina iskan harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışması tamamlanan yapının kullanılabilmesi için iskan gerekli oluyor. İskan olmadan, taşınmaz inşaatı resmi olarak bitmiş kabul edilmiyor. Peki, bina iskan harcı 2016 ne kadar?

Yabancılar için tapu evrakları!

Yabancı uyruklu vatandaşlar, 2012 yılından beri karşılıklılık şartı olmadan Türkiye'den taşınmaz satın alabiliyor. Peki, yasal sınırlamalar uyan yabancılardan tapu devri için neler istenir? İşte yabancılar için tapu evrakları..

iskan olmadan tapu alınır mı Haberi

iskan olmadan tapu alınır mı

İskanı alınmamış daireye kredi çıkar mı?

İskan belgesi, bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilip bitirildiğini; oturumun yasal olarak başlayabileceğini gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor.


Belediyelerin imar birimleri tarafından verilen iskan belgesi, inşaatın projesine uygunsuzluğu durumunda verilmiyor.


Bu şekilde inşa edilmiş ve dolayısı ile iskan belgesi alınamamış yapılarda daire sahipleri, bu durumu önemsemeden oturuma başlayabiliyor.


Bu durum, kat maliklerine birtakım problemler yaşatabiliyor. İmar Kanunun 31. maddesinde; "İnşaatın bitme günü, kullanma izninin verildiği tarihtir. 


Kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılarda izin alınıncaya kadar elektrik, su ve kanalizasyon hizmetlerinden ve tesislerinden faydalandırılmıyor.


Ancak, kullanma izni alan bağımsız bölümler bu hizmetlerden istifade ettirilir." hükümleri yer alıyor. 


İskansız daireye kredi çıkar mı?

Bu şekilde oturuma izin verilmemiş ve iskan belgesi alınmamış olan yapılara bankalar kredi vermiyor. Böylece, daire sahipleri evlerini...