12 / 05 / 2024

iskan olmayan konut alınır mı

iskan olmayan konut alınır mı

İskan belgesi, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediye tarafından düzenlenen belgeye deniyor. Peki, iskan olmayan ev alınır mı?

TOKİ'den hiç evi olmayan dar gelirliye 3 bin 500 yeni konut müjdesi! 6 şehirde 9 yeni kampanya!

TOKİ'den hiç evi olmayan dar gelirliye 9 projede toplam 3 bin 500 yeni konut müjdesi geldi. İşte TOKİ tarafından paylaşılan o ihaleler...

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

İlk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kredi başvuru şartları

İlk evini alacak kişilere 1.20 faizli konut kredisi sağlanacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Henüz şartları belli olmayan konut kredi kampanyasının kamu bankaları tarafından verilmesi bekleniyor. 

Bakan Kurum tek tek açıkladı! Konut sahibi olmayan kalmayacak!

Konut sahibi olmayan vatandaş kalmayacak. İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasından sonra orta gelirli vatandaşlar için yeni bir konut kampanyası açıklandı. İşte bu konuda merak edilenler!

TOKİ sosyal konut projesi detayları! Ev sahibi olmayan kalmayacak! İşte detaylar!

TOKİ iş birliği ile 81 ilde başlayacak sosyal konut projelerinin detayları araştırılıyor. İşte merak edilen detaylar!

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

Emekliye ve dar gelirliye TOKİ'den son dakika konut müjdesi! TOKİ yeni kampanyası için düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dar gelirli ailelerin merakla beklediği TOKİ projeleriyle ilgili olarak emekliler, dar gelirliler ve evi olmayan vatandaşlar için 81 ilde rekor sayıda konut inşa edeceklerini söyledi.

TOKİ'den emekliye ve evi olmayana ucuz konut müjdesi geldi! 81 ilde yüz binlerce konut 10 bin lira peşinatla satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, alt ve dar gelir grubu, emekliler ve evi olmayan vatandaşlar için başlatacakları konut kampanyasının detaylarını açıkladı. İşte Murat Kurum'un o açıklaması...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut finansman paketinin detayları açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca konut finansmanına yönelik detaylar açıklandı. Bakanlık, konut sahibi olmayan vatandaşların, konut finansman paketlerinden yararlanmaları amacıyla kullandırım esaslarının belirlendiği kaydetti.

Konut desteğinin detayları belli oldu. Kimler konut desteği paketinden faydalanabilecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı konuta sahibi olmayan vatandaşların faydalanacağı konut finansman paketinin kullanım detaylarını açıkladı. Açıklamada uygulamanın suiistimal edilmemesi için gerekli tedbirlerin de alınacağına dikkat çekildi.

0,89 ve 0,99 faizle konut fırsatı! Hazine ve Maliye Bakanlığı detayları açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, konut sahibi olmayan vatandaşların, konut finansman paketlerinden faydalanmaları amacıyla kullandırım esaslarının belirlendiğini açıkladı.

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İnşaatı bitmemiş bir yapıdan konut satın alanların karşısına iskan masrafı gibi masraf da çıkabiliyor. Peki, daire alırken iskan masrafını kim öder?

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen maketten konut satışıyla ilgili olarak "Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken, o maddeye 'Konut yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli' şartı eklenmeli." şeklinde konuştu.

iskan olmayan konut alınır mı Haberi

iskan olmayan konut alınır mı

İskan olmayan ev alınır mı?

İskan belgesi, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenlenen belgeye deniyor.


İskan raporunu almak için inşaat yetkilisinin bir dilekçe ile belediyeye başvurması gerekiyor.


Yapılan müracaat sonrasında inşaat çalışmaları sona eren bir yapıda oturumun sağlanabilmesi için, yapının tasdikli projesine uygun inşa edilip, edilmediği belediye tarafından denetleniyor. 


Yapının tasdikli projesine uygun bir şekilde tamamlanması halinde iskan izni veriliyor. Ancak tasdikli projeye veya bölgenin imar planına uygun inşa edilmemesi halinde iskan izni verilmiyor. Peki, iskanı olmayan ev alınır mı?


İskan raporu olmayan ev almanın sakıncaları..

İskan belgesi olmayan yapılar resmi olarak inşaat halinde gözüküyor. Bu nedenle bu yapılarda yapılan satışlarda dairenin değil arsa hissesinin satışı gerçekleşmiş oluyor. 


Bir diğer ifade...