06 / 05 / 2024

iskan raporu almayan müteahhit

iskan raporu almayan müteahhit

İskan belgesini yapıyı inşa eden müteahhitin alması gerekiyor. Ancak, yapı projesine uygun olarak tamamlanmamışsa iskan verilmiyor. İşte, iskan almayan müteahhite dava açma!

İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!

Yapı kullandırma belgesi olarak da bilinen iskan belgesi, binanın resmi olarak tamamlandığını ve oturuma hazır halde olduğunu gösteriyor. Bu rapor için öncelikli olarak bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. İşte 2022 iskan raporu başvuru dilekçesi örneği...

İskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir?

İskan almayan müteahhite bazı yaptırımlar uygulanabiliyor. Peki iskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir? Müteahhit iskan almıyorsa ne yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Pasaportu olmayan binaya iskan verilmeyecek!

2011 öncesi yapılmış binaların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar, Enerji Kimlik Belgesi sahibi olması zorunlu hale getirildi. En az C Sınıfı belge almayan yapılara iskan verilmeyecek. Enerji Kimlik Belgesi, gayrimenkullerin kira ve satış fiyatlarını da etkileyecek.

İskan almayan müteahhite ne yapılabilir?

Müteahhitin sözleşmeye aykırı yapı inşa etmesi; müteahhitin iskan almaması veya ayıplı konut teslim etmesi gibi sorunlar söz konusu olabiliyor. Peki, iskan almayan müteahhite ne yapılabilir?

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

İskan almayan müteahhite dava açma!

İskan belgesini yapıyı inşa eden müteahhitin alması gerekiyor. Ancak, yapı projesine uygun olarak tamamlanmamışsa iskan verilmiyor. İşte, iskan almayan müteahhite dava açma!

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

İskan ruhsatı almak için neler gerekli?

İnşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi, iskan raporu almak için dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatı almak için neler gerekli?

İskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan raporu masrafı!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapıda oturmaya başlanabilmesi için iskan ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, iskan raporunun maliyeti ne kadardır? İşte, iskan raporu masrafı!

İskanı olmayan eve kredi verilir mi?

Ruhsatlı olarak inşa edilen binaların tamamlanmasından sonra belediyelere bağlı olarak hizmet veren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü gerekli evraklar sunularak binanın iskan raporu isteniyor. Peki, iskanı olmayan eve kredi verilir mi?

İskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne yapılabilir?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren Belediyenin İmar Müdürlüğü birimince düzenlenen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatını müteahhitin alması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne ya

İskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

Ruhsatı olan binalar için proje ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan raporu deniyor. İşte, iskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

iskan raporu almayan müteahhit Haberi

iskan raporu almayan müteahhit

İskan almayan müteahhite dava açma!

İskan belgesi, ruhsatı alınmış olan yapılarda yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Yapının inşaat çalışmalarının sona ermesi halinde Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimlerinden iskan alınması gerekiyor. 


İskan alınabilmesi için yapı nedeniyle kamu kurumlarına sigorta, vergi; su elektrik borcu bulunmamalı ve binanın imar kurallarına uygun imal edilmiş olması gerekiyor.


İnşaatı yapan firmanın, inşaatı tasdikli projesine uygun yapmamış veya kanuni prosedür ve ona bağlı harçları, sigorta primleri gibi giderleri ödememişse iskan alınamıyor. 


Bu tür problemlerin yaşanması halinde malikler Sulh Hukuk Mahkemelerinde iskan almayan müteahhite dava açabiliyor. Ayıplı konutta zamanaşımı süresi 5 yıl olarak biliniyor. Ancak, satılan  konutun ayıbı tüketiciden, satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı işlemiyor.


İskan almayan müteahhite açılmış dava örneği... 


T.C. YARGITAY 15. H.D.

2004/922...