03 / 05 / 2024

iskan raporu olmayan ev kiraya verilir mi

iskan raporu olmayan ev kiraya verilir mi

Yapı kullanma izni olmayan yapılara İSKİ suyu şebeke tarifesinden değil şantiye tarifesinden hesaplıyor, elektrik faturası yüksek tarifeden hesaplanıyor faturalar oldukça kabarık oluyor. Peki, yapı kullanma izni belgesi olmayan ev kiraya verilir mi?

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!

Yapı kullandırma belgesi olarak da bilinen iskan belgesi, binanın resmi olarak tamamlandığını ve oturuma hazır halde olduğunu gösteriyor. Bu rapor için öncelikli olarak bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. İşte 2022 iskan raporu başvuru dilekçesi örneği...

Ev alacaklar ve kiralayacaklar için yeni dönem!

İzmir depremi sonrasında gayrimenkul danışmanlarına büyük görev düşüyor. Ev sahiplerinden, mal sahiplerinden mutlaka depremle ilgili “hasarsız” raporu almaları gerekiyor. Ev alacaklar ve kiralayacaklar artık raporu olmayan evde oturmayacak.

Pasaportu olmayan binaya iskan verilmeyecek!

2011 öncesi yapılmış binaların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar, Enerji Kimlik Belgesi sahibi olması zorunlu hale getirildi. En az C Sınıfı belge almayan yapılara iskan verilmeyecek. Enerji Kimlik Belgesi, gayrimenkullerin kira ve satış fiyatlarını da etkileyecek.

İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

'Fiber altyapı yoksa iskan da verilmesin'

Kentsel dönüşümün fiber altyapı oluşturmak için fırsat olduğunu söyleyen Turkcell CTO'su İlker Kuruöz, kentsel dönüşüm sürecinde fiber altyapısı olmayan binaya iskan verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ümit Uysal iskanı olmayan evde mi oturuyor?

CHP’li başkan, yönettiği belediyeden iskân alamadığı öne sürülen 5 bloklu siteye taşındı. Bloklarda iskanın olup olmadığı, varsa tarihi ve başkanın taşındığı tarih soruldu, belediye sorulara cevap veremedi

İskanı olmayan daireye kredi verilir mi?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak tanımlanıyor. İskan zorunlu olup alınmadığında bazı yaptırımlar söz konusu oluyor. Peki, iskanı olmayan daireye kredi verilir mi?

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

İskan ruhsatı almak için neler gerekli?

İnşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi, iskan raporu almak için dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatı almak için neler gerekli?

İskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan raporu masrafı!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapıda oturmaya başlanabilmesi için iskan ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, iskan raporunun maliyeti ne kadardır? İşte, iskan raporu masrafı!

İskan dışı alanlarda yapılaşma şartları!

Yerleşme alanı dışında kalan yerler iskan dışı alan olarak nitelendiriliyor. İmar planı olmayan bu yerlerde yapılacak işler, yönetmelikler ile düzenleniyor. Peki, İskan dışı alanlarda yapılaşma şartları nelerdir?

iskan raporu olmayan ev kiraya verilir mi Haberi

iskan raporu olmayan ev kiraya verilir mi

Yapı kullanma izni belgesi olmayan ev kiraya verilir mi?

Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından yapının  binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten belgeye yapı kullanma izni belgesi deniyor. Yapı kullanma izni belgesi Yapının ruhsatı alındıktan sonra 2 sene içerisinde yapının inşaatına başlanmış olması gerekiyor ve inşaatının 5 sene içerisinde tamamlanmış olması gerekiyor.


Yapı kullanım izni belgesinde; uhsat bilgilerini, tapu kaydını, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahipleri belirtiliyor. Arsa sahibi müvekkil ile müteahhit arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılıyor, kat karşılığı inşaat sözleşmesi gereğince kullanım izin belgesini müteahhitin alması gerekiyor.  Yapı projeye uygun değilse ve yapı kullanım izni alınmamış yapı kiraya verilebilir mi?


Yapı kullanma izni belgesi olmayan ev kiraya verilebiliyor fakat kiracının karşılaşmak zorunda kaldığı bazı durumlar söz konusu...