04 / 05 / 2024

iskan ruhsat süresi

iskan ruhsat süresi

Ruhsatlı olarak inşa edilen binaların tamamlanmasından sonra belediyelere bağlı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan belgeye iskan ruhsatı deniyor. Peki,iskan belgesi ne kadar sürede alınır?

Yıkım ruhsatı süresi!

Yeniden inşa edilecek yapıların yıkımı için öncelikle yıkım izninin alınmış olması gerekiyor. Peki, yıkım ruhsatı için belediyeye başvurduktan sonra izin ne zaman çıkar? Yıkım ruhsatı süresi ne kadardır?

İnşaat ruhsatı süresi ne kadar?

İnşaat ruhsatı, talep sahibi tarafından gerekli belgeler ile birlikte belediyeye başvurulması halinde veriliyor. Ancak bu ruhsatın belli bir süresi oluyor. Peki, inşaat ruhsatı süresi ne kadar?

Bina ruhsatı geçerlilik süresi!

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle belediyeden ruhsat alınıyor. Ruhsat almak için bina projesinin imar planına göre hazırlanmış olması gerekiyor. Bina ruhsatı geçerlilik süresi ne kadardır?

Maketten konut satışında teslim süresi!

Maketten konut satışı, inşaat firmalarının inşaat ruhsatı almadan yaptığı satış işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, maketten konut satışı ne zaman teslim edilir? İşte, maketten konut satışında teslim süresi!

Yapı ruhsatı süresi nedir?

Belediye veya valiliklerden alınan yapı ruhsatının geçerliliği için belli bir süre içinde yapının inşaat çalışmalarına başlanılması ve bitirilmesi gerekiyor. Peki, yapı ruhsatı süresi nedir?

İskan ruhsatı olmayan binanın su aboneliği nasıl olur?

Binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskansız binalarda bir takım eksiklikler söz konusu oluyor. Peki, iskan ruhsatı olmayan binanın su aboneliği nasıl olur?

İnşaat ruhsat yenileme süresi ne kadardır?

İnşaata başlamak için ilgili idarelerden alınması gerekli olan belgeye inşaat ruhsatı deniyor. Ruhsat alındıktan belli bir süre sonra inşaata başlanmazsa ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki,inşaat ruhsat yenileme süresi ne kadardır?

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

İnşaat ruhsat geçerlilik süresi nedir?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanması için belediyeden yapıya ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat verildikten sonra belli bir süre içerisinde yapı inşaatına başlanılması ve bitirilmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsat geçerlilik süresi nedir?

Yapı ruhsatının geçerlilik süresi!

İmar kanununa uygun bir şekilde inşaat yapımına başlama izin belgesi olarak tanımlanan yapı ruhsatının geçerlilik süresi bulunuyor. Bu sürenin aşımı halinde yenileme ruhsatı nasıl alınır? Yapı ruhsatı ne zaman yenilenir?

İmar planlarına karşı dava açma süresi!

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini ayrıntılarıyla gösteren planlara imar planı deniyor. Peki, imar planlarına ne zaman dava açılır? İşte imar planlarına karşı dava açma süresi...

Reddi miras süresi ne zaman başlar?

Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılır.Reddin kayıtsız ve şartsız olması gerekiyor. Miras, üç ay içinde reddolunabilir. Peki, reddi miras süresi ne zaman başlar?

Miras ret süresi nedir?

Mirasçıların yasal hakları arasında, mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Ancak, mirasın reddedilmesi için belli bir süre zarfı bulunuyor. Peki, miras ret süresi nedir? Ret süresi geçerse ne olur?

iskan ruhsat süresi Haberi

iskan ruhsat süresi

İskan belgesi ne kadar sürede alınır?

Yapıların ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belge olarak ifade etmek mümkün.  İskan raporu belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince değerlendirmeler sonucu onay alındığında düzenlenen bir belge olarak biliniyor. 


İskan ruhsatı alabilmek için talep sahibinin gereken belgelerle birlikte başvuru yapması gerekiyor. Eğer Belediye İmar Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonunda ruhsat alması için herhangi bir eksiklik görülmezse  Yapı Ruhsatı eksiksiz olarak doldurularak talep sahibine veriliyor. Yapı ruhsatını alan talep sahibi inşaata 2 yıl içinde başlayabiliyor. 


2 yıl içinde inşaata başlamazsa veya 2 yıl içinde inşaata başlanmasına rağmen 5 yıl içinde inşaat, ruhsatına uygun olarak bitirilmezse ruhsat...