27 / 04 / 2024

iskan ruhsatı yoksa ne olur

iskan ruhsatı yoksa ne olur

Bir binaya iskan belgesi, yapının inşaat çalışmaları tamamlanıp; oturulacak düzeye getirildikten sonra, projeye uygun olarak yapıldığının tespiti halinde veriliyor. Peki, binada iskan yoksa ne olur?

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

İskan raporuna dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de “Bir evin iskanı yoksa ne olur?” sorusudur. İşte iskana dair merak edilen detaylar!

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İskan ücreti 2022 ne kadar?

Ruhsat ve eklerine uygun olarak inşa edilen yapılar için iskan alınması gerekiyor. 5 yıl içerisinde iskanı alınmayan yapılar kaçak durumuna düşüyor. Peki, iskan masrafı ne kadar? 2022 iskan ücreti kaç TL? İşte tüm detaylar..

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

Yapı Kullanma İzin Belgesi örneği 2021!

İnşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvuru yapabiliyor. Peki Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınıyor? İşte Yapı Kullanma İzin Belgesi örneği 2021...

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

Engellilere uygun projelendirilmeyen binalara ruhsat verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakanlık olarak yapı denetim kanununda düzenlemeye gittiklerini söyleyerek, "Bu düzenleme ile bundan sonra engelli kardeşlerimize uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyecektir." diye konuştu.

Otopark yoksa bina ruhsatı da yok!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Otopark yapmadan bina ruhsatı verilmeyecek. Mutlaka otopark yapacak. Her otopark yerine bir tapu vereceğiz" dedi.

Uşak'ta iskan ruhsatı ve imar barışı ödemeleri TBMM gündeminde!

Uşak'ta belediyenin iskan ruhsatı uygulamalarına ve imar barışında tapu dairelerine yapılacak ödemeler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmit'te 2018'de 1.233 adet iskan ruhsatı verildi!

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, İzmit’te 2018 yılı içinde 1233 adet iskân ruhsatı verildiğini açıkladı.

iskan ruhsatı yoksa ne olur Haberi

iskan ruhsatı yoksa ne olur

Binada iskan yoksa ne olur?

Bir yapının  inşaat çalışmaları tamamlanan binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belge iskan belgesi olarak karşımıza çıkıyor.


Tanımdan da görüldüğü üzere iskan belgesi yapının inşaat çalışmaları tamamlanıp; oturulacak düzeye getirildikten sonra, projeye uygun olarak yapıldığının tespiti halinde veriliyor. 


Ancak bazı durumlar, iskan alınmasına engel olabiliyor. Müteahhitin inşaatı projesine uygun yapmaması, skk borcu bulunması gibi nedenler, iskan belgesini almasına engel teşkil ediyor. Hal böyle olunca yapı, resmi olarak inşaat niteliğinde kalıyor. Peki, binada iskan belgesi yoksa ne olur?


İskan  ruhsatı yoksa ne olur?

Binada iskan yoksa, bu durumun ev sahiplerine ve kiracılarına bazı dezavantajları oluyor. Örneğin;


İskanın olmaması halinde elektrik, doğalgaz ve su gibi abonelikler mesken...