05 / 05 / 2024

iskan yok kredi çıkar mı

iskan yok kredi çıkar mı

Belediyelerin imar birimleri tarafından verilen iskan belgesi, inşaatın projesine uygunsuzluğu durumunda verilmiyor. Peki, iskanı alınmamış daire satılabilir mi? İskanı alınmamış daireye kredi çıkar mı? İşte yanıtı..

Merkez Bankası açıkladı: Kredi kartı azami faizinde değişiklik yok!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) internet sitesinde kredi kartı azami faiz oranlarına ilişkin basın duyurusu yayınlandı. Bu kapsamda TCMB değişiklik olmayacağını duyurdu.

Dacia Sandero Stepway'e 2 aydır zam yok! Araç alacaklara büyük kredi fırsatı! Hemen bakın! 

Dacia Sandero Stepway bu ay da Ağustos fiyatlarıyla satışta. Sandero Stepway'de, Ekim'e özel 200 bin TL'ye 12 ay yüzde 3.38 faizle kredi imkanı sunuluyor. Peki Dacia Sandero Stepway Ekim 2023 fiyatları kaç TL? İşte 11 Ekim 2023 fiyat listesi...

İkinci el otomobile talep çok ama kredi yok!

Her 10 otomobilden 7’sinin kredi ile satın alındığını belirten Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Bu yılın ikinci yarısı itibarıyla bu durum değişti. İkinci el otomobile talep çok yüksek, ancak şu anda her 10 kişiden ancak 2’si krediye erişebiliyor” dedi.

Tarım Kredi kataloğunda yok yok! Ayçiçek yağı 36 TL'ye, kağıt havlu 43 TL'ye düştü! Son 6 gün yetişen anında alacak...

Tarım Kredi Kooperatifleri haftanın indirimli ürünlerini yayımladı. Bu kapsamda Tarım Kredi'de pek çok ürün indirimli fiyatlarla satışa sunulacak. İşte detaylar...

Düşük faizli kredi veren bir yer yok mu? diye kara kara düşünüyorsan bu haber senin için! ING'nin bu kampanyası kaçmaz

ING Bank aracılığı ile müşterilerine özel kredi duyurusu geldi. Ülkemizde meydana gelen ekonomik sorunlardan olumsuz etkilenen halka yeni avantajlar sunarak rahat bir nefes alması hedefleniyor. Peşin paraya ihtiyacı olan vatandaşlara kredi fırsatı ING Bank tarafından geldi. 

Yapı Kredi'den önemli müjde. Şubeye bile gitmeye gerek yok

Yapı Kredi Bankası'ndan bünyesinde bulunan müşterilere yönelik dev kredi müjdesi geldi. Banka tarafından verilecek krediyi almak için şubeye bile gitmeye gerek kalmayacak.

Finans kuruluşları kredi musluklarını kapattı! Üretim ve ihracat tehlike sinyali veriyor!

Finans sektöründeki bir çok banka ve kuruluşun kredi musluklarını kapatması, üretim ve ihracatta tehlike sinyalleri vermeye başladı. Seçim belirsizliği ve nakit sıkışıklığı nedeniyle önünü göremeyen sanayici, ‘kredi yok, bankası var’ diyor.

48 ay ödeme yok! 0 faizli kredi desteği açıklandı

48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL kredi müjdesinin detayları açıklandı. Bakan Derya Yanık canlı yayında konuya ilişkin önemli bir bilgi verdi. İşte tüm detaylar...

Merkez Bankası’ndan bankalara çok tartışılacak kredi talimatı! 70 bin liranın üzerinde kredi yok!

Bankalar 70 bin liranın üzerinde kredi vermemeye başladı. Bu doğrultuda, Merkez Bankası’nın ihtiyaç kredilerinde 70 bin lira sınırının, konut kredilerinde ise 250 bin lira sınırının aşılmamasına ilişkin bankalara talimat yolladığı öğrenildi. 

Halkbank'tan efsane kampanya geldi! 300 bin kredi için 6 ay geri ödeme yok!

Halkbank, kadın girişimcilerin nakit ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla kredi imkanı sağlayacağını açıkladı.

Tarım Kredi market yine yaptı yapacağını! Un, makarna, çay, beyaz peynir de 'yok artık' dedirten fiyatlar: Çantasını alan koştu!

Tarım kredi marketlerinde akıllara durgunluk veren indirimler! Tarım Kredi Familia tuvalet kağıdı, toz şeker, peynir, bezelye, bal, un ve çay fiyatlarında indirim yaptı! Vatandaşların temel gıda maddelerini rahatlıkla temin edebileceği marketin bu hafta geniş bir yelpazede indirimler sunacağı bildir

Bu fırsat kaçmaz! Hem zam yok, hem kampanya var! Citroën AMI için 48 ay vadeli kredi! İşte 17 Ocak 2023 fiyat listesi

Citroën'den dev fırsat! Ünlü otomobil markası elektrikli modeli AMI'nin fiyatına Ocak ayında zam yapmazken üstüne bir de kredi imkanı sunuyor. İşte detaylar ve Citroën AMI 17 Ocak 2023 fiyat listesi...

Konut kredisi kampanyası ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Düşük faizli kredi fiyatları yükseltir mi? Ev alacaklara şok!

Hükümetin son açıkladığı konut kredi paketinin üzerinden 5 ay geçmesine rağmen aralıkta yeni bir kredi paketi daha çıkıyor. Bu defa gelire göre üç farklı faiz oranı olacak. Uzmanlar ise 'Yeterli üretim yok, düşük faizli kredi sadece fiyatları artırır' uyarısında bulundu. İşte ayrıntılar...

iskan yok kredi çıkar mı Haberi

iskan yok kredi çıkar mı

İskanı alınmamış daireye kredi çıkar mı?

İskan belgesi, bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilip bitirildiğini; oturumun yasal olarak başlayabileceğini gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor.


Belediyelerin imar birimleri tarafından verilen iskan belgesi, inşaatın projesine uygunsuzluğu durumunda verilmiyor.


Bu şekilde inşa edilmiş ve dolayısı ile iskan belgesi alınamamış yapılarda daire sahipleri, bu durumu önemsemeden oturuma başlayabiliyor.


Bu durum, kat maliklerine birtakım problemler yaşatabiliyor. İmar Kanunun 31. maddesinde; "İnşaatın bitme günü, kullanma izninin verildiği tarihtir. 


Kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılarda izin alınıncaya kadar elektrik, su ve kanalizasyon hizmetlerinden ve tesislerinden faydalandırılmıyor.


Ancak, kullanma izni alan bağımsız bölümler bu hizmetlerden istifade ettirilir." hükümleri yer alıyor. 


İskansız daireye kredi çıkar mı?

Bu şekilde oturuma izin verilmemiş ve iskan belgesi alınmamış olan yapılara bankalar kredi vermiyor. Böylece, daire sahipleri evlerini...