29 / 04 / 2024

iskan yoksa elektrik nasıl ödenir

iskan yoksa elektrik nasıl ödenir

Yapıların yasal olarak kullanılabilmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Ancak iskan belgesi olmayan yapılar bazı olanaklardan mahrum kalıyor. Peki, bir binada iskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?

İskan, bir binanın tamamı için verilen ve bu binanın kullanıma uygun olduğunu belirten bir belgedir. Peki “İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?” İşte detaylar!

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

İskan raporuna dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de “Bir evin iskanı yoksa ne olur?” sorusudur. İşte iskana dair merak edilen detaylar!

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

'Fiber altyapı yoksa iskan da verilmesin'

Kentsel dönüşümün fiber altyapı oluşturmak için fırsat olduğunu söyleyen Turkcell CTO'su İlker Kuruöz, kentsel dönüşüm sürecinde fiber altyapısı olmayan binaya iskan verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

İskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

Yapıların yasal olarak kullanılabilmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Ancak iskan belgesi olmayan yapılar bazı olanaklardan mahrum kalıyor. Peki, bir binada iskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

Ruhsatsız binalara elektrik bağlanması mümkün mü?

Ruhsatsız olarak inşa edilen yapıların iskan belgesinin de olmaması nedeni ile yapı bazı aboneliklerden mahrum bırakılıyordu. Peki, Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda yapılan değişiklik gereğince ruhsatsız binalara elektrik bağlanması mümkün mü?

Binada iskan yoksa ne olur?

Bir binaya iskan belgesi, yapının inşaat çalışmaları tamamlanıp; oturulacak düzeye getirildikten sonra, projeye uygun olarak yapıldığının tespiti halinde veriliyor. Peki, binada iskan yoksa ne olur?

İskanı alınmamış daireye elektrik aboneliği!

Elektrik, su ve doğalgaz gibi aboneliklerin birincil koşulları arasında yapının iskan belgesinin alınmış olması yer alıyor. İskanı alınmamış daireye elektrik aboneliği alınır mı? İskansız eve elektrik aboneliği nasıl alınır?

Kat irtifaklı eve elektrik su aboneliği alınabilir mi?

Bir meskene elektrik ve su aboneliği bağlanabilmesi için bina inşaatının tamamlanmış ve iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat irtifaklı eve elektrik su aboneliği alınabilir mi?

Ruhsatsız eve elektrik aboneliği!

29 Temmuz 2008 tarihli ve 26948 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5784 Sayılı Kanun ile iskanı olmayan binaya elektrik aboneliği yaptırmanın önü açıldı.Ruhsatsız eve elektrik aboneliği nasıl yapılır?

İskan belgesi olmayan binadan daire alınır mı?

İskan belgesi, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. Peki binanın iskanı yoksa ne olur? İskan belgesi olmayan binadan daire alınır mı?

İskansız binada elektrik aboneliği!

29 Temmuz 2008 tarihli ve 26948 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5784 Sayılı Kanun ile iskanı olmayan binaya elektrik aboneliği yaptırmanın önü açıldı...

Ferdi iskan nereden alınır?

Bir dairede elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelik başvurularının onaylanması için söz konusu dairenin ferdi iskan belgesi olması gerekiyor. Peki ferdi iskan nereden alınır?

iskan yoksa elektrik nasıl ödenir Haberi

iskan yoksa elektrik nasıl ödenir

İskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

Yapıların yasal olarak kullanılabilmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. İskan belgesi; ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor.


Bu belgenin alınmadığı yapılar, elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikleri mesken tarifesinden değil, şantiye tarifesinden ödeniyordu. Ancak, 2008 yılında alınan bir karar ile "iskân" yani oturma izni bulunmayan binalara elektrik, su, telefon gibi aboneliklerin yapılabiliyor.


29 Temmuz 2008 tarih 26948 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5784 Sayılı Kanun ile ruhsatı bulunan, ancak gerekli koşulları yerine getirmediği için iskan lalınmayan yapılar hakkında karar şu şekilde;


GEÇİCİ MADDE 11 – 

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe...