11 / 05 / 2024

iskanı olan eve kat mülkiyeti

iskanı olan eve kat mülkiyeti

Bir meskende oturuma yasal olarak izin verilmesi için, belediyeden ev için iskan belgesi alınması gerekiyor. Peki bir binaya iskan belgesi nasıl alınır? İskanı alınmış eve kat mülkiyeti nasıl alınır?

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

Yapı kullanım izni olarak kabul edilen iskan belgesi, binanın yapıldığı bölgede yetkisi olan ve adresin bağlı bulunduğu belediyeden ya da valilikten alınıyor. Peki, iskansız eve konut kredisi çıkar mı? İşte tüm detaylar...

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

Bir eve iskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları sona erdikten sonra alınması gereken iskan belgesi düzenleniyor. Ancak bazı binalar iskan belgesini alamıyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

Fransa: Vergi konusunda ABD ile ortak çerçeve belirlendi!

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, ABD ile gerginliğe sebep olan internet devlerine uygulanan vergi konusunda ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile ortak bir çerçeve belirlendiğini aktardı.

Zırhlı kamyonu lüks eve çevirdiler!

Avusturyalı tasarım şirketi Action Mobil, zırhlı kamyoneti lüks bir eve çevirdi. Adı Action Mobil Globecruiser Family 7500 olan kamyonet görenleri şaşkına çeviriyor.

Pelin Akil ve Anıl Altan Bağdat Caddesi’nde yeni bir eve taşındı!

4 aylık hamile olan oyuncu Pelin Akil, doğum hazırlıklarına başladı. Genç oyuncu, yine oyuncu eşi Anıl Altan’la Bağdat Caddesi’nde yeni bir eve taşındı.

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

Yalıtım olan eve yüksek fatura girmez!

ÇATIDER, Enerji Tasarruf Haftası’nda ısınma faturalarını yarıya düşürmenin formülünü açıkladı

Mesken tapulu daireye iskan izni verilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Mesken tapulu daireye iskan izni verilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Mustafa Baygan'dan tatilcilere uyarı: Eve dönüşünüz kabus olmasın!

Yaz mevsiminin gelmesi, okulların tatil olması ve uzayan resmi tatiller yazlık bölgelere olan talebi arttırıyor. Ancak uzmanlar bu konuda tatilcileri uyarıyor. Eve döndüğünüzde kötü sürprizlerle karşılaşmamak için bir takım önlemler almak gerekiyor.

Brittany Murphy'nin Hollywood'daki evi 18.4 milyon dolara satışta!

Sinema ve TV dünyasının ünlü çiftinin beş ay arayla hayata veda ettiği ev hala yeni sahibini arıyor. Uzun süredir satışta olan eve alıcı çıkmayınca fiyatında da indirim yapıldı.

iskanı olan eve kat mülkiyeti Haberi

iskanı olan eve kat mülkiyeti

İskanı alınmış eve kat mülkiyeti nasıl alınır?

Bir meskende oturuma yasal olarak izin verilmesi için, belediyeden ev için iskan belgesi alınması gerekiyor. İskan belgesi olmadan, oturuma izin verilmediği gibi, bağımsız bölüme kat mülkiyeti de alınamıyor.


Bilindiği üzere bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına, kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyeti, mülkiyete konu olan anagayrimenkulün bağımsız bölümlerinden her birinin konum ve büyüklüklerine göre hesaplanan değerleri ile oranlı olarak projesinde tahsis edilen arsa payının ortak mülkiyet esaslarına göre açıkça gösterilmesi suretiyle kuruluyor. 


Peki, inşaat çalışmaları tamamlanmış ve projesine uygun olarak inşa edilmiş bir yapıya iskan belgesi nasıl alınır?


İskan belgesinin alınabilmesi için; ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde...