03 / 05 / 2024

İskanlı binaya yapı kayıt belgesi alınır mı

İskanlı binaya yapı kayıt belgesi alınır mı

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvuru yapılabiliyor. Peki, iskanlı binaya yapı kayıt belgesi alınır mı?

Karot testine talep katlandı! Binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Vatandaşlar karot testi yaptırarak binalarının sağlamlığını öğrenmek istiyor ancak binalardan alınacak parçanın zarar verebileceği endişesi vatandaşları tedirgin ediyor. Peki binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Depremden etkilenen 10 ilin imar barışı bilançosu belli oldu: 2018'de 294 bin 166 binaya yapı kayıt belgesi verildi!

6 Şubat tarihinde Türkiye'yi sarsan ve 10 şehirde büyük yıkıma sebep olan depremle beraber 2018'de çıkarılan imar affı yeniden gündem oldu. İşte detaylar...

Binaya sonradan balkon yapılabilir mi?

Hürriyet köşe yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında binaya sonradan balkon yaptırılıp yaptırılamayacağını yazdı...

Binaya sonradan asansör yapılabilir mi?

Hürriyet yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında binaya sonradan asansör yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Binaya ek balkon yapılabilir mi?

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında Binaya ek balkon yapılabilir mi konusunu kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

İmar barışı isteyene ‘zorunlu denetim’!

Torba yasa taslağı kapsamında eklenmesi planlanan madde kapsamında Türkiye genelinde imar barışına başvurup yapı kayıt belgesi alan milyonlarca binaya yapı denetim zorunluluğu getirilmesi gündeme geldi.

Bolu’da 34 binaya yapı ruhsatı verildi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, belediyeler tarafından 2019 yılının ilk 6 ayında yapı ruhsatı verilen binalar için istatistikler açıklandı. Verilere göre, Bolu’da 34 binaya yapı izin ruhsatı verildi. 

Zonguldak'ta 379 binaya yapı ruhsatı verildi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürü Ercan Çelik, kurumun Mayıs 2019 ayı ile ilgili hazırladığı istatistik verilerini paylaştı.

Konya'da 582 binaya yapı ruhsatı verildi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  Konya ili Yapı İzin İstatistikleri Ocak-Mart 2019 rakamlarını açıkladı. Konya ili 2019 yılı Ocak-Mart döneminde yapı ruhsatı verilen bina sayısında 5'inci oldu. 

Karaman'da 63 binaya yapı ruhsatı verildi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  Karaman ili Yapı İzin İstatistikleri Ocak-Mart 2019 rakamlarını açıkladı. Karaman ilinde 2019 yılı Ocak-Mart döneminde yapı ruhsatı verilen bina sayısında 43’üncü oldu. 

Antalya'da imar barışıyla devletin kasasına 1 milyar lira girdi!

İmar Barışı kapsamında Antalya’da 147 binaya yapı kayıt belgesi verilmesiyle beraber devletin kasasına 1 milyar 49 bin lira girdi. Yapılan denetimlerde 201 kaçak yapı tespit edilirken 80 kaçak yapı yıkıldı.

İlk 9 ayda 105,9 milyon metrekare binaya yapı ruhsatı verildi!

TÜİK, 2018 Ocak-Eylül dönemi yapı izin istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, yapı ruhsatı verilen yapıların yüz ölçümü yüzde 55,1 azaldı.

İskanlı binaya yapı kayıt belgesi alınır mı?

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvuru yapılabiliyor. Peki, iskanlı binaya yapı kayıt belgesi alınır mı?

İskanlı binaya yapı kayıt belgesi alınır mı Haberi

İskanlı binaya yapı kayıt belgesi alınır mı

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapıların imar sorunu çözülüyor. Bu kapsamda yapılara, yapı kayıt belgesi verilerek kayıt altına alınıyor. Bu belgenin alındığı yapılardaki mesken ve iş yeri için abonelikler alınabiliyor. Varsa yıkım kararlarından vazgeçiliyor. Aynı zamanda tahsil edilemeyen para cezalarından da vazgeçiliyor.

Yapıya yapı kayıt belgesi alınabilmesi için 31 Ekim 2018 tarihine kadar imar barışına başvurulabilmesi gerekiyor. Başvurular e-devlet sistemi üzerinden veya Bakanlığın yetkilendireceği kuruluşlardan yapılabiliyor. Belge için belli oranlarda bedel ödenmesi gerekiyor.

Yapının iskansız olması durumunda; A,B ve C bağımsız bölüm malikleri kendi bağımsız birimleri için değil, yapının tamamı için Yapı Kayıt Belgesi başvurusunda bulunabilecektir. Hak sahiplerinden herhangi biri Yapı Kayıt Belgesi başvurusunda bulunacak ve bedelin tamamı ödendikten sonra Yapı Kayıt Belgesi düzenleniyor. Bu bedel malikler arasında eşit oranda paylaştırılıyor.

Peki,...