28 / 04 / 2024

İskanlı göçmen olmak

İskanlı göçmen olmak

İskan Kanunu'na göre İskanlı göçmen ne demektir, merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Türkiye'de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

Türkiye'de göçmen politikalarının ağırlaştırılmasının Ruslara büyük para kaybettirdi. Ülkeden gayrimenkul alan yüzlerce Rus, pahalı fiyatlar karşısında batak verdi. 

Avrupa'ya vizesiz seyahat bitiyor mu? Hedefte Türkiye’den vize istemeyen Balkan ülkeleri var

Günümüde göçmen sorunuyla baş etmeye çalışan Avrupa, şimdi de vizesiz girilen Balkan ülkelerini sıkı bir şekilde takibe aldı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de göçmen sayısı 4 Milyon 893 bin 752'ye ulaştı: Göç İdaresi Başkanlığı açıkladı!

Göç İdaresi Başkanlığı'na göre Türkiye'deki göçmen sayısı 4 milyon 893 bin 752'ye ulaştı. 1169 mahalle yeni yabancı kaydına kapatılırken, İstanbul'da 54 kapalı mahalle bulunuyor.

EPDK'dan son dakika kararı! Asgari ve azami fiyat limitleri belirlendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, gün öncesi ve dengeleme güç piyasaları olmak üzere 2 piyasada megavatsaat başına azami ve asgari fiyat limiti belirlendi.

Almanya'da yaşamak isteyenlere müjde! Almanya’nın 1.5 milyon göçmene ihtiyacı var

Almanya Ekonomi Bilirkişi Konseyi Başkanı Monika Schnitzer, Almanya’ya yönelik göçün arttırılması gerektiğini söyledi. Schnitzer, ülkedeki nitelikli işgücü açığının kapatılabilmesi amacıyla Almanya’ya gelecek göçmen sayısının artmasının şart olduğunu belirtti.

Vesta Invest Gayrimenkul Yatırım Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Vesta Invest Gayrimenkul Yatırım Teknolojileri Anonim Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Alper Oskay ve Koray Göçmen ortaklığında kuruldu.

Türklere Alman vatandaşlığının yolu açılıyor! Almanya’dan yeni vize adımı: Detaylarıyla açıklandı! 

Almanya'nın "yeni nesil nitelikli göçmen yasasının" ayrıntıları tek tek belli oldu. Schengen vizesinde kriz yaşanırken, nitelikli göçmen için hazırlanan plandaki bazı ayrıntılar dikkatleri çekti. 

LGS görevlisi olacaklar ne zaman başvuru yapabilir? LGS gözetmen ücretleri ne kadar?

LGS sınavının yaklaşmasıyla görevli olmak isteyen kişiler de tarihlerini yakından takip etmeye başladı. 06.04.2023 yılında yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi sınavında görevli olmak isteyenlerin başvurularını yapması gerekiyor. LGS görevli başvuru tarihleri ne zaman ve nasıl yapılacağı merak konu

2023 sandık görevlisi ücreti! Sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi nasıl olunur?

Sandık görevlisi olmak isteyenler, “Sandık görevli ücreti ve sandık görevlisi nasıl olunur? Şeklindeki sorularının yanıtını arıyor. İşte detaylar!

Almanya’nın 6 milyon yeni işçi alımı şartları netleşti! Dil zorunluluğu yok!

Yeni işçi alımına gitmeye hazırlanan Almanya’da Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan Nitelikli Göçmen Yasası ile 6 milyon yeni göçmeni istihdam edecek. Dil bilme zorunluluğu bulunmayan yeni işçi alımı için işte aranan tüm şartlar…

‘Oluk oluk kredi akacak’ diyen İslam Memiş tarih verdi!

Başta altın ve gümüş olmak üzere emtia piyasalarının efendisi olarak tanınan piyasa uzmanı İslam Memiş, bu kez bambaşka bir konu üzerinde iddialı açıklamalarda bulundu. Acilen nakit paraya ihtiyacı olanları sevindirecek bir tahmin yapan Memiş, o tarihte adeta oluk oluk kredi yağacağı müjdesini verdi

Sandık görevlisi nasıl olunur? 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi olmak için nereye başvurulur?

Seçim yaklaşırken, sandık görevlisi nasıl olunur, nereye başvurulur? soruları sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

2023 seçimlerinde sandık görevlisi ücretleri kaç TL olacak? Sandık görevlisi olmak için nasıl başvurulur?

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağının açıklanmasının ardından, seçimlerde sandık görevlisi olarak çalışacaklara kaç TL ödeme yapılacağı sorusu araştırıyor. Peki sandık görevlilerine 2023 seçimlerinde kaç TL ödenecek?

İskanlı göçmen olmak Haberi

İskanlı göçmen olmak

İskanlı göçmen ne demektir?

Göçmen, bir ülkeden başka bir ülkeye yerleşmek amacıyla göç eden kişiye deniyor. Göçmenliğe kabul edilenlerin bazıları iskanlı göçmen oluyor. Buna göre iskanlı göçmen ne demektir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


İskanlı göçmen

İskanlı göçmen tanımlaması, 5543 sayılı İskan Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanunun 3. maddesinin yer alan tanımlamaya göre, iskanlı göçmen şu şekilde açıklanıyor;


"f) İskanlı göçmen : Türk soyundan ve Türk kültürüne bağlı olup, özel kanunlarla yurt dışından getirilen ve bu Kanun hükümlerine göre taşınmaz mal verilerek iskânları sağlananlardır."





Işıl Seren...